Zwemvijver- en Zwembadrobot

België-Nederland-France-Deutschland-Österreich • Altijd Online Open

Zwembadrobots

In de zwemvijver

Probleemloos onderhoud van zwemvijver met zwembadrobot

Onderwater Robot S300i Bio

Voor langer genieten van een schone zwemvijver

Professioneel advies

Je staat er  niet alleen voor. Online advies service door ervaren zwemvijver experts

Professionele levering voor alle vijverstofzuiger, wandborstel en zwembadrobot pakketten!

Korte keten optimalisatie = kost reductie!

Vragen? Bel ons!

+32 (0)485 61 14 06

Na 25 jaar ervaring in onderhoud weten we exact wat nodig is,

De juiste apparatuur

*bel ons voor begeleiding

Garantie: ‘no cure, no pay!’

De duidelijkste garantie van ervaren vakmensen

Volg de instructies en adviezen, en wij staan garant voor de resultaten!

Kwaliteitswerk
Eigen service dienst
Bespaar tijd!
Ontworpen voor gemak
Levering aan de deur

Professioneel Advies

Mededeling voor het seizoen 2022!

Vorig jaar was er een zeer grote vraag naar Dolphin zwembadrobots met stockbreuk vanaf juli. Dit jaar is de S300i Dolphin Bio terug op voorraad maar zonder gekende productie aantallen. Wees er dus tijdig bij en bestel snel.

Dolphin zwembadrobot en Zwemvijverrobot, S300I model, ideale partner voor flexibel en veelzijdig zwemvijveronderhoud.

'Biodolphin' S300i Bio

Zwemvijver/zwembad

30m² / 45m³

1.4 m diepte

Bodemvuil: Los

Private zwembaden

1975,00 Incl. btw/tva/vat

Dolphin Zwemvijverrobot, BIO M5 model, ideale partner voor krachtig zwemvijveronderhoud.

Biodolphin M5 Supreme

Zwemvijver/zwembad

30m² / 45m³

1.4 m diepte

Bodemvuil: Los

Private zwembaden

1995,00 Incl. btw/tva/vat

Storm vernevelaar van ontsmettingsproducten ter preventie en bestrijding van het COVID19 virus - coronavirus in woon- en werkomgeving en ter bescherming van zorgcentrum.

Wellness Scrubber Pack

Zwemvijver/zwembad

60 m² + Sauna/hottub

Vloeren: droog & nat

Schrobben & Ontsmetten

Privaat / publiek

1269,00 Incl. btw/tva/vat

Een klassieke zwembad robot is na zes maand om zeep in een zwemvijver. Je moet ten eerste een goed en regelmatig onderhoud voorzien en daarna moet je kiezen voor een geschikte robot; Eentje die aangepast is aan zwemvijvers. Een Bio Robot dus: daar zijn er maar een paar van op de markt. Ga bij professionals met ervaring EN koop niet bij de ‘catalogus boer’.

Raf Seghers

Zaakvoerder, Seghers Ecoplant

Voor je ook maar iets bestelt!

Bespaar veel tijd en geld!

Leer eerst over de professionele manier van zwemvijver- en zwembad onderhoud

Het Belangrijkste ADVIES voor ELK zwembad en zwemvijver!

Het is zinloos de juiste zwembadrobot op de verkeerde manier te gebruiken. Het enige wat je dan bereikt is een berg frustratie en een kapot toestel dat flink wat geld heeft gekost. Hierna gaan we eerst en vooral duidelijk toelichten waar, waarom en hoe je een zwembadrobot met succes in een zwemvijver kan toepassen. Ook geven we mee wat je mag verwachten qua resultaten en wat NIET!

Als je deze stappen volgt dan garanderen wij dat de robot zijn werk perfect zal uitvoeren, zolang je het onderhoudsprotocol aanhoudt.

Daarom geven wij ook een ‘No Cure, No Pay Garantie!’ bij het volgen van deze eenvoudige richtlijnen.

Drie stappen zijn noodzakelijk bij elk onderhoud van zwemwater!

 1. Lente reiniging: winters slib en bladafval verwijderen en afvoeren
 2. Schoon zetten van bodem en wanden: schrobben en stofzuiger: ‘Deep Clean’
 3. Zwembad robot inzetten
 • Herhaal stap 2: ‘Deep Clean‘ en stap 3 elke maand doorheen het seizoen

Om het correcte gebruik van jouw zwembadrobot in zwemvijvers wat beter te kaderen gevenwe eerst wat meer toelichting over hoe je een zwemvijver zonder robot schoon houdt.

Onderhoud van een natuurlijke zwemvijver!

Landschappelijke zwemvijver met beekloopfilter en wilgen op de achtergrond.

Van links naar rechts

 

 1. Automatische wand- en bodemborstel
 2. Voorfilter: bladval en dierenbescherming
 3. Mobiele vijverstofzuiger
 4. Mobiele filterapparatuur
  1. Drumfilter
  2. Drukfilter

Professioneel onderhoud van de klassieke zwemvijver!

Ten eerste: het water van een goede zwemvijver is helder, transparant. Test dit door een glas water te nemen en tegen het licht te houden. Je zal wat deeltjes, en wat dartelende beestjes zien, maar het water is perfect doorzichtig.

Indien het water troebel is dan functioneert de plantenfilter – moerasfilter – helofyten filter niet naar behoren. Dan heb je meer werk aan de winkel dan enkel de lente reiniging. Maar dit ter zijde.

We gaan ervan uit dat je de gelukkige eigenaar van een goed functionerende zwemvijver bent.

Stap 1: De Lente reiniging:

Winters slib en bladafval verwijderen is een essentiële job. Dit slib bevat een bom aan nutriënten die zodra het water warmer wordt door bacteria vrijgesteld zullen worden. Dit is de voeding waarop algen gedijen, groeien en blijven groeien. Dit is ook het moment waarop de waterplanten nog niet actief zijn wegens te korte zonlichtcyclus en lage temperatuur.

Verwijder dit slib, het water mag je niet recirculeren, want de filter kan dit nog niet aan. De waterplanten zijn nog niet wakker!! Dit is werk voor een goed schepnet en een goede vijverstofzuiger. Je kan er op deze site alles over lezen.

Met een voorfilter kun je flink wat bladval, kiezel en slib afvangen en handig afvoeren naar de komposthoop. Je kan hiermee ook verhinderen dat er lava steentjes in de pomp van de vijverstofzuiger sukkelen. Professionele vijverstofzuigers kunnen wel veel aan, maar langdurige ‘mishandeling’ doet geen enkel toestel deugt. Je beschermt er ook dieren mee: salamanders, kikkers, nuttige insekten of jonge visjes, worden in de filter ton opgevangen. Die kun je daarna eenvoudig terugzetten. Tip: Voor de ‘vieze beestjes brigade’, leg het bladval en slib op de rand van de vijver, dan kunnen tal van nuttige beestjes terug de vijver kruipen.

Voor complexere systemen kan er eventueel mobiele filtratie voorzien worden met drumfilters en cartouche filters. Dit is echter niet vanzelfsprekend voor het gemiddelde zwemvijverproject gezien dit een belangrijke investering vraagt.

Voorfilter zwemvijver voor efficient en veilig onderhoud van de vijver.

Tip: Voor de ‘vieze beestjes brigade’, leg het bladval en slib op de rand van de vijver, dan kunnen tal van nuttige beestjes terug de vijver kruipen. 

Onderwaterzicht van salamander met zichtbare kieuwen.
Wandborstel algen zwemvijver vijverstofzuiger vijver algenbloei blauwalg
De Handy Motorscrubber automatische handborstel is ideaal voor intensief reinigen van natte omgevingen, zoals keukens, douches, toiletten, kleedkamers, zwembaden en zwemvijvers.
De BIBER 22 automatische wand- en bodemborstel voor professioneel vijveronderhoud van zwemvijver. Dual batterij pack.
Storm vernevelaar van ontsmettingsproducten ter preventie en bestrijding van het COVID19 virus - coronavirus in woon- en werkomgeving en ter bescherming van zorgcentrum.

Stap 2: Schoon zetten van bodem en wanden

Dat is iets anders dan het verwijderen van winters slib. Slib is de losliggende laag slurrie, zand, blaadjes etc die gedurende de winter geaccumuleerd is.

Het schoonzetten van de wanden omvat het verwijderen van levend materiaal! Dat kan nog eens bovenop een afzetting zijn van enige jaren ver. Die witte – beige afzetting is een natuurlijk bijproduct van fotosynthese van algen.

 • Op EPDM folie is die ‘kalklaag’ moeilijker te verwijderen dan op TPO folies of PVC. Tijdig beginnen bij opstart van de zwemvijver en elk jaar bijhouden is de regel.
 • Deep Clean: De term ‘deep clean’ is ontstaan omdat vuil diep in poriën, barsten en kieren kan nestelen. Van daaruit groeien bacteria snel aan. Dit maakt deel uit van de DMT reinigingsprocedures die ontwikkeld werden met Motorscrubber. Deze principes gelden ook voor zwempartijen. Bij vooral EPDM kan vuil binnenin de foliestructuur kruipen, maar ook in richels, randjes en hoekjes blijft vervuiling diep zitten. Dit krijg je enkel weg door in de diepte te reinigen: ‘DEEP CLEAN’ dus 😉

Schoonzetten doe je daarom met een wandborstel of bodemborstel waarmee je kan schrobben. Er bestaan verschillende types wandborstels, manueel of geautomatiseerd, autonoom of gekoppeld aan een aanzuigslang.

Onze voorkeur gaat uit naar automatische wandborstels en automatische bodemborstels die je kan aansluiten op een professionele vijverstofzuiger. Daarmee voer je direct het losgeschrobde vuil af.

Voor wellness, sauna, jacuzzi, hottub, kleedkamers etc zijn de autonome borstelsystemen met sproeiers Jet3 en de automatische handborstel Handy enorm dankbare toestellen om mee aan de slag te gaan. Bekijk ook de STORM automatische vernevelaar voor oppervlakte ontsmetting, zeker voor publieke zwembaden in tijden van covid proof werken.

 • Ook hier geldt: in de vroege lente, vuil water afvoeren, niet recycleren.

Stap 3: Inzetten van de Zwembadrobot

Slechts wanneer de wanden en bodem schoongezet zijn kan je de zwembadrobot zinvol inzetten.

Waarom is dat?

In een natuurlijke zwemvijver is er altijd aangroei van levende materiaal op de wanden en bodem. Dat is de zogenaamde biofilm. Die ontstaat al na enkele uren nadat het schone water in de vijver gaat. Dat is onvermijdelijk en is helemaal niet erg.

Eigen aan de vorming van biofilm is ook de afscheiding van ‘EPS’, dat zijn eigenlijk complexe suikers die alles zo glad maken.

Dat ‘EPS’ is het glibberige spul waarop je een uitschuiver van jewelste kan maken. Het is ook dat wat een houten terras zo glad kan maken. Een klassieke zwembadrobot is daar sowieso niet tegen opgewassen. Die zijn ontworpen op een bepaalde weerstand van de borstels en wielen. Die toestellen slippen al na twee dagen, met verbranden van de elektromotor tot gevolg. Koop dus geen klassieke zwembadrobot.

Een biozwembad robot is speciaal ontworpen voor gebruik in zwemvijvers.

Dergelijke robots zijn voorzien op grotere slip vastheid en effectief slippen. Ze hebben ook een anders uitgewerkte tractie en wielen. Dat is niet altijd met het blote oog te zien, maar het is wel essentieel. De filter korven, cartouches, aansluiting zijn allemaal voorzien op een zwaardere en structureel sterkere vuilbelasting.

Omdat biozwembaden en zwemvijvers de toekomst zijn, hebben enkele producent flink wat geïnvesteerd om modellen te ontwikkelen specifiek voor de zwemvijver markt.

 • Structureel sterker slib in een zwemvijver? Levend slib bevat algjes en bacteria die een levend weefsel vormen. Die vormen filamentjes en plakken behoorlijk stevig aan elkaar. In vergelijking daarmee is de vervuiling in zwembaden dood & los materiaal, vergiftigd met chloor en zware metalen, dus niet structureel verstevigd.

Niettegenstaande de aanpassingen bij de biozwembadrobot kan die naast los materiaal zoals zand en blaadjes, verder enkel de vrije levende aangroei van algen en bacteria losborstelen. Ze zijn daarom te beschouwen als borstelmachines, niet zozeer als diepwerkende harde schrobbers. Zeker bij EPMD waterdichting leeft er ook nog eens vanalles buiten het bereik van de borstels. Daardoor zal er toch nog een biofilm aangroeien die de wand en vloer meer en meer glibberig maakt, tot op het moment dat ook de biorobot gaat slippen.

Dat is het moment dat je de ‘DEEP CLEAN’ stap (2) dient te herhalen.

Hoe frequent dat is, hangt allemaal af van de actieve groei in de zwemvijver maar wij hebben ondervonden dat een maandelijks tot 6-wekelijkse Deep Clean schrobberbeurt volstaat.

 • Herhaal stap 2 en stap 3 afwisselend doorheen het zwemseizoen

Dolphin zwembadrobot en Zwemvijverrobot, S300I model, ideale partner voor flexibel en veelzijdig zwemvijveronderhoud.
Dolphin zwembadrobot en Zwemvijverrobot, S300I model, ideale partner voor flexibel en veelzijdig zwemvijveronderhoud.

Onderhoud van een biozwembad!

Biozwembad met biominerale waterzuivering.

Het gebruik van een zwembadrobot in een biozwembad

Na een eerste lente opruim zoals bij een klassiek zwembad kun je hier perfect de geschikte zwembadrobot met succes inzetten.

Let wel: een echt biozwembad bevat geen toxines in het zwemwater. Er zal dus van nature, door inwaaiend stof, een zeer dunne en onzichtbare biofilm ontstaan.

 • Alle andere uitleg van installateurs of leveranciers over zout en koper laat je maar best achterwege, dat zijn toxines, derhalve geen biozwembad.
 • In een levend systeem is er nu eenmaal levend materiaal. En dat is helemaal niet erg.

In een biozwembad kan zo’n robot makkelijk tot 3-4 maand functioneren zonder dat je echt moet ingrijpen. De enige plaatsen waar er wat zichtbare biofilm kan komen is langs de smalle randjes van onderwaterverlichting, inspuiters, etc, omdat de borstels daar niet bijkunnen. Even snel met een vodje of spons erlangs en je bent weer goed voor een maand.

Je kan dus echt LANG met een biozwembadrobot gediend zijn in biozwembaden.

Welke Zwembadrobot wordt nu de mijne?

Keuze maken tussen de Dolphin: S300I en de M5 robot

De M5 zwemvijverrobot koop je voor vijvers waar je een minder gladde ondergrond hebt, veel fijner stof en vuil in de waterkolom hebt en desnoods de robot wil koppelen aan een externe pomp. Je kan krachtiger water verpompen met als nadeel dat je de cartouches in troebele situaties meermaals per dag moet reinigen. Dit is eerder het toestel dat je kiest als je een biozwembad hebt.

De S300I zwemvijverrobot koop je wanneer je relatief veel bladval in de zwemvijver hebt en je dus veel meer organisch materiaal dient op te vangen. De grote mand heeft vervangbare cartouches maar door de grote korf en lichtere aanzuig moet je de robot niet meermaals per dag verversen, behoudens bij grote bladval. Maar dan moet je misschien toch eerst eens een schepnet bovenhalen. Nadeel: iets lichtere wateromzet en niet koppelbaar op een externe aanzuig.

Dolphin zwembadrobot en Zwemvijverrobot, S300I model, ideale partner voor flexibel en veelzijdig zwemvijveronderhoud.

Dolphin Zwemvijver Robot S300i Bio

Dolphin S300i Bio

Krachtige Zwemvijverrobot voor onderwateronderhoud van de zwemvijver.

Pluspunten: geschikt voor zwemvijver, natuurlijke vijver en vooral biozwembad; werkt op liners/folie en vlakke ondergronden; grote verzamelkorf voor bladval en sequentiële verwijderbare filters; swivel-kabel verbinding tegen verknopingsproblemen.

Minpunten: afstandsbediening is niet IP68 waterdicht! Bij foute onderhoudsprotocol zal de robot uitglijden op algenaanslag – muurmos. Bij langdurig gebruik op een gladde aangelaagde wand en bodem zal de robot niet volgens verwachting presteren. Geen connectie mogelijk op aanzuigpunt (filterpomp – stofzuiger)!

Hiernaast een filmpje met deze zwemvijverrobot op de wand van een zwemvijver: Click hier voor S300I ON THE WALL

Unboxing: Unboxing van de Biodolphin S300i Maytronics Zwembadrobot voor Zwemvijver en Biozwembad

Click here: https://youtu.be/_cvE7ggRiaQ

Dolphin M5 zwembadrobot en Zwemvijverrobot, M5 model, ideale partner voor flexibel en veelzijdig zwemvijveronderhoud.

Dolphin Zwemvijver Robot M5 Bio

Dolphin M5 Bio

Krachtige Zwemvijverrobot voor onderwateronderhoud van de zwemvijver.

Pluspunten: geschikt voor zwemvijver, natuurlijke vijver en vooral biozwembad; werkt op liners/folie en vlakke ondergronden; meerdere fijnmazige cartridges; swivel-kabel verbinding tegen verknopingsproblemen; connectie mogelijk op aanzuigpunt (filterpomp – stofzuiger).

Minpunten: afstandsbediening is niet IP68 waterdicht! Bij foutief onderhoudsprotocol zal de robot uitglijden op algenaanslag – muurmos. Bij langdurig gebruik op een gladde aangelaagde wand en bodem zal de robot niet volgens verwachting presteren. Voer regelmatig een Deep Clean met vijverstofzuiger uit.

Hieronder vind je een filmpje met virtuele demontage van de zwembadrobot M5 Classic. De opbouw is dezelfde als voor de M5 BIO dus zeker wel relevant : Dolphin M5 Classic

Samengestelde Borstel Packs!

Ruime Keuze Opties

 • Klanten die voor een pakket kiezen! 78% 78%

De selectie tool is echt wel uitgebreid en zeer gedetailleerd. Je vindt hier de kleinste details terug. Er zijn ook diverse op voorhand samengestelde pakketten.  Toen ik toch nog een vraag had werd die uitgebreid aan de telefoon beantwoord. Ik hoorde direct dat met kennis van zaken gesproken werd. Nu heb ik het perfect pakket voor mijn zwemvijver.

Francis

Zwemvijver, natuurlijke vorm, 200 m²

Onze Favoriete Merken

HOF & HUIS 2021

De Lente-beurs met Demo’s

Kom zelf proberen hoe zo’n vijverstofzuiger of wandborstel werkt. Beslis zelf als het iets voor jouw kundige hand is.

Tijdens de beurs zijn er altijd acties!

Extra Acties!!

Bespaar

Tijd

Moeite

Geld

Bekijk het op de beurs en laat uw bestelling bij u thuis afleveren.

Cadeau bon € 25

Cadeau bon € 50

Cadeau bon € 150

Cadeau bon € 250

Cadeaubon op maat!

Bel ons!

+32 485 611406

Adres

Naviculagroup

Lochristi 9080

Belgium

www.naviculagroup.com

Email

verkoop@professionele-vijverstofzuiger.com