ZWEMVIJVER AUDIT

Wil je weten hoe jouw zwemvijver ervoor staat?

Zoek je advies voor gedegen en eenvoudig onderhoud?

Heb je nood aan een expert verslag?

 

 

Bij ons kun je terecht voor professioneel advies.

 

Wij verkopen niet zomaar vrijblijvend diensten of producten.

 

Wij bieden u kennis en inzicht in uw vijver, eventueel met toestellen en producten, maar altijd met blijvende ondersteuning na oplevering.

 

Logo wettelijke erkenning als ambachtsman /-vrouw

Wettelijk erkend zwembad & zwemvijver producent

Logo wettelijke erkenning als ambachtsman /-vrouw

Voor alle vragen over het onderhoud en beheer van uw zwemvijver.

Heb je een zwemvijver maar weet je niet goed hoe deze nu juist te onderhouden?

Heb je een vijver, maar krijg je de algenbloei niet onder controle?

Staan de waterplanten er verpieterd en bloeiloos bij? Wacht je al 6 jaar op uw eerste waterleliebloem?

Ben je het beu om het zoveelste dure ‘vijver-poederke’ erin te gooien zonder te weten waarom?

Wil je weten als je vijver het eigenlijk goed doet of als het beter kan?

Ondervind je problemen waar je nergens mee te rade kan?

Of gaat alles vrij goed, maar vraag je misschien af als het niet nog beter kan?

Energie-zuiniger? Veiliger? Moderner? Of juist nog wat natuurlijker?

Dan is er voor u:

 

de zwemvijver audit!

Laat u bijstaan door experten

Tijdens een zwemvijver audit komt een professionele (zwem)-vijver expert bij u ter plaatse de situatie observeren, opmeten en evalueren. Daarvan krijgt u naderhand een geschreven verslag met logboek waarin uw vragen beantwoord worden.

Wat is een zwemvijver

audit

Tijdens een zwemvijver audit komt een professionele (zwem)-vijver expert bij u ter plaatse de situatie observeren, opmeten en evalueren.

 

Meten is weten!

Een zwemvijver audit is een professionele evaluatie van uw zwemvijver of vijver. Onze experts zijn opgeleid in onder meer waterchemie, aquatische biologie, botanie en filtertechnieken. Als bedrijf beschikken wij over meer dan 25 jaar expertise in waterbehandeling en waterbiologie.

Waar het waterchemie en biologie betreft beroepen wij ons op wetenschap die wij in mensentaal toelichten.

Tijdens de vijveraudit worden zowel technische als biologische aspecten in kaart gebracht. Een audit omvat een bezoek ter plaatse wat typisch zo’n 2-tal uur per vijver beslaat.

Daarna worden de meetgegevens en andere waargenomen feiten geanalyseerd en worden duidelijke besluiten geformuleerd. Afhankelijk van het type audit u kiest ontvangt u een geschreven verslag.

Bij een verslag ontvangt u ook een logboek waarin u verdere meetgegevens, observaties, vragen etc kan noteren. Zodoende is er 1 plaats waar alle informatie te vinden is.

Dat is handig voor ons, voor u, voor iedereen.

Elke zwemvijver heeft recht op een logboek!!!

De ‘Full Audit’ vijveraudit wordt aangeboden aan een all-in prijs. Daarin zitten het bezoek (~2 uur) door een expert, de analyses en gebruik van meetapparatuur, verbruikte chemicaliën, het geschreven verslag en het logboek. Naast het professionele logboek ontvangt u ook een geïllustreerde waterplantengids (ed. 2017). Een vijveraudit omvat voor ons typisch zo’n tweetal dagen aan ‘workload’. Er komen geen onverwachtse kosten bij!

Oprijvergoeding is inbegrepen bij ritten minder dan ~ 45 minuten vanuit Gent, België. Langere ritten (> 1 uur) worden aan 0.45 €/km verrekend en uurtarief 48 €/uur bijkomende rittijd (max. 2 uur enkele rit).

 

Hebt u specifieke vragen waar u  een duidelijk antwoord op wenst? Laat ons dat op voorhand zeker weten! Wij stemmen de audit op uw vragen af.

Wenst u een duidelijk onderhoudsregime specifiek voor uw vijver en alles wat daarbij hoort? Dan stellen wij een gepersonaliseerd onderhoudsprogramma binnen deze vijveraudit voor u op.

Als er gekende problemen zijn dan worden deze eveneens duidelijk gekarakteriseerd en geëvalueerd. Voor de technische of biologische problemen, kunnen één of meerdere oplossingen voorgesteld worden. Indien gewenst (en zinvol) wordt eveneens een eerste indicatieve raming voor deze oplossingen aangebracht.

 

Uitbreiding van de vijver audit!

Wenst u meer detail analyses?

Of een offerte tot aanpassinge of renovatie?

Dat kan altijd, maar…

U kan van ons ook een ‘neen’ krijgen.

Dat verdient misschien wel een woordje uitleg.

We houden er ons aan om een correcte en transparante samenwerking te hebben. Geen onaangename verrassingen.

Met al onze jaren ervaring, weten we intussen best wel dat er geen één standaard oplossing voor elke vijver bestaat.

Als wij dus vaststellen dat een bepaalde vraagstelling binnen het kader van een vijveraudit onmogelijk, onwerkbaar of zelfs buiten onze expertise valt, dan gaan wij u niet aan het lijntje houden.

Als blijkt dat er fundamentele en/of structurele fouten in het bestaande project zitten dan kan het zijn dat er door onze diensten geen opvolgingswerken of verdere uitvoerende taken aangeboden worden.

Wij zullen dan ofwel (en indien mogelijk), een alternatief voorstel doen, ofwel u in contact te brengen met partijen die u wel verder kunnen helpen.

Het is ook mogelijk dat we dermate volgeboekt zijn dat de wachttijd zo ver oploopt dat de uitvoering van een audit niet meer nuttig is. Ook dan gaan wij moeten passen en doorverwijzen of uitstellen tot een volgend jaar.

Zoals gezegd bieden we oplossingen en kennis! En soms houdt dat in dat wij u doorverwijzen. Dat kost u dan ook niets!

Een typisch voorbeeld betreft visziektes, daarvoor gaan wij altijd een gespecialiseerde veearts contacteren. Wij vertrekken vanuit gedegen wetenschappelijke kennis, en dat geldt des te meer waar het de gezondheid van dieren betreft.

Andere voorbeelden betreffen structurele problemen aan de woning of stabiliteitsproblemen van de omgeving of grond in relatie tot zwemvijver/vijver, of waar de waterpartij op enige manier mee te maken heeft. Daarvoor zijn er gespecialiseerde architecten, of het WTCB, om een derden audit te laten uitvoeren.

Een waterpartij die dusdanig gebrekkig geconstrueerd of foutief geplaatst is dat werken eraan niet op een veilige manier kunnen uitgevoerd worden nooit verder opgevolgd. Daarvoor verwijzen we door naar een gespecialiseerde juridisch adviseur.

* Disclaimer: Het niet aanbieden van een offerte voor verdere diensten of onderzoeken omwille van de opgegeven reden (sic) is geen tekortkoming van de uitvoering van de audit. Het kan derhalve nooit aanleiding of recht tot terugbetaling van een audit geven.

 •  Neem contact met ons op! Via mail of telefonisch.
 • Wij bespreken uw project altijd eerst even telefonisch.

Tijdens dit gesprek kan u direct oordelen met wie u te maken krijgt.

Samen bekijken we wat precies de pijnpunten zijn die aangepakt moeten worden.

Dan zien we ook als uw vraag past binnen het kader van de Vijveraudit of als er een andere oplossing beter geschikt is.

Van onze kant kunnen we dan beoordelen als en/of hoe wij u best van dienst kunnen zijn.

Belangrijk is dat er een goede ‘match’ tussen beide partijen is EN dat wij over de nodige tijd beschikken voor uw project.

 • Stuur ons alvast zoveel informatie en documentatie als waar u over beschikt.
 • We plannen, indien er een goede match is, een datum voor de audit
 • De expert komt ter plaatse en meet alle relevante en belangrijke parameters.
 • De gegevens worden door ons zorgvuldig verwerkt.
 • Een verslag wordt opgemaakt en doorgestuurd. (Zie Full Audit of Light Audit)
 • Bij ontvangst van betaling sturen wij u het logboek en de waterplantengids door.

Wanneer u bij voorkeur een vijveraudit besteld via de webwinkel krijgt u deze en het betalingsbewijs automatisch opgestuurd. Hier is het proces volledig uitgewerkt zodat u verder niets meer hoeft te doen of op te sturen.

 • Bij de Full Audit contacteren we u zelf naderhand nog eens om eventuele vragen nog te beantwoorden.

Wij vragen u vrijblijvend om onze diensten te evaluëren door een aantal korte vragen te beantwoorden.

flexibiliteit in aanpak

Tijdens een vijveraudit kunnen ook andere aspecten opduiken die tot nog toe ongekend waren maar die wel nuttig kunnen zijn om onderzocht te worden. Dan kan het nuttig zijn om de inhoud van de audit bij te sturen. We stellen ons daarin altijd flexibel in op om u maximaal van dienst te zijn in het kader van de vijveraudit.

Een typisch voorbeeld is de labo analyses van grondwater, boorputwater, etc. waarmee de zwemvijver tijdens droge periodes aangevuld wordt. Dit kan tijdens een vijveraudit vrij eenvoudig uitgevoerd worden door BELAC erkende laboratoria waar wij mee samenwerken.

Deze analyses zitten niet in het standaard pakket. Hiervoor wordt na voorafgaand akkoord altijd eerst een offerte opgemaakt.

Wat kost een vijveraudit?

Een vijveraudit kost € 650 All-in € btw incl.

Een zwemvijver expertise audit kost € 1450 btw incl.

Een vijver audit light kost € 475 € btw incl.

Je kan hiervoor contact met ons opnemen of jouw aanvraag tot audit via de webwinkel reserveren.

De vijveraudit is een all-in prijs waarin het bezoek (~2 uur), analyses, gebruik an  meetapparatuur en chemicaliën, verslag en logboek bevat. Naast het professionele logboek ontvangt u ook een geïllustreerde waterplantengids (ed. 2017). Een vijveraudit omvat typisch zo’n tweetal dagen aan ‘workload’.

Oprijvergoeding is inbegrepen bij ritten minder dan 45 minuten vanuit Gent. Langere ritten worden in uurtarief verrekend.

Welke waterpartijen komen aanmerking?

De vijveraudit is bedoeld voor residentiële natuurlijke waterpartijen zoals zwemvijvers, visvijvers, tuinvijvers maar ook spiegelvijvers, parkvijvers en blusvijvers nemen we voor onze rekening.

We nemen ook bio-zwembaden voor onze rekening, ook als ze niet helemaal 100% ‘bio’ zijn. Een klassiek chloorzwembad valt echter niet onder het concept ‘natuurlijke waterpartij’.

Zwemvijver expertise audits zijn gericht op zwemvijvers – biozwembaden – biopool – natuurlijke zwembaden – en/of ‘chloorvrije’ zwembaden.

 

Wat valt dus niet onder de vijveraudit?

Klassieke zwembaden die met chloor ontsmet worden.

Stromende watersystemen: beken, kanalen, rivieren, etc want die moeten op een andere manier geëvalueerd worden.

Professioneel geëxploiteerde waterpartijen, zoals vijvers die ingericht zijn voor sportvisserij, drinkwaterbekkens voor commerciële doeleinden, grote waterpartijen in publieke pretparken. Daarvoor hebben we een andere aanpak.

Waterzuiveringsstations van zwart, grijs of regenwater. Ook dat is weer een ander paar mouwen.

Weet je niet zeker als uw waterpartij in aanmerking komt neem dan zeker contact met ons op. We bekijken dan samen met u hoe we u best van dienst kunnen zijn.

 

Wat is niet inbegrepen in een vijveraudit?

Er worden door onze teams nooit uitvoeringswerken tijdens een vijveraudit verricht!

Hieronder een niet beperkende lijst van zaken die niet in een vijveraudit inbegrepen zitten.

 • Lek detectie, sonicatie, lidar, thermische scans, etc
 • Onderhoud of herstellingen aan bestaande apparatuur of installaties.
 • Vervanging van materialen, vulstoffen, filtermateriaal.
 • Onderhoud en verjonging van beplanting.
 • Tuinontwerp van omliggende borders of percelen.
 • Ontwerp of herontwerp van een totaalproject.
 • Bijkomende analyses van vulwater, putwater, boorputten, etc
Wat is niet inbegrepen in een zwemvijver expertise?

Er is één (1) werfbezoek voorzien in de zwemvijver expertise. Bijkomende werkvergaderingen op de werf of op andere locaties worden aan uurtarief verrekend, per begonnen dagdeel (dagdeel € 625 ex btw).

Er wordt geen juridisch of medisch advies verleend.

Keuringen of ten gronde inspecties en evaluaties, die onder de bevoegdheden van desbetreffende organen of gecertificeerde keurders vallen worden niet tijdens de expertise of door onze experten uitgevoerd: elektrische keuring, keuring gas installatie.  Dergelijke keuringen vereisen specifieke certificaties, experten ter zake kunnen desgewenst door ons bijkomend aangebracht worden, ter uitbreiding van de standaard zwemvijver expertise.

 

Er worden door onze teams nooit uitvoeringswerken tijdens een zwemvijver expertise verricht!

Hieronder een niet beperkende lijst van zaken die niet in een standaard zwemvijver expertise inbegrepen zitten.

 • Lek detectie, sonicatie, lidar, thermische scans, etc
 • Onderhoud of herstellingen aan bestaande apparatuur of installaties.
 • Vervanging van materialen, vulstoffen, filtermateriaal.
 • Onderhoud en verjonging van beplanting.
 • Tuinontwerp van omliggende borders of percelen.
 • Ontwerp of herontwerp van een totaalproject.
 • Bijkomende analyses van vulwater, putwater, boorputten, etc
Wat is het verschil tussen een vijveraudit, een offerte en een voorontwerp?

Een vijveraudit is een niet invasieve analyse van een bestaande waterpartij. Dat betekent dat er geen breekwerken uitgevoerd worden tijdens de vijveraudit. Op basis van de waargenomen feiten die vrijelijk toegankelijk zijn worden onze analyses en conclusies gemaakt. Het resultaat van een vijveraudit is een geschreven verslag met een logboek. Wanneer nodig en mogelijk kunnen offertes voor bepaalde renovaties of herstellingen bijgevoegd worden.

Een offerte of raming betreft een prijszetting voor gekende goederen of apparatuur, of een duidelijk omschrijving van uit te voeren werken. Voor het opstellen van een offerte komen wij in principe niet ter plaatse en worden er geen analyses uitgevoerd.

Een voorontwerp betreft de fase voorafgaand aan de realisatie van een totaalproject. Het is zoals een tuinontwerp dat voorafgaat aan de aanleg van de tuin. Een totaalproject kan vb de nieuwbouw van een bio-zwembad zijn of de renovatie van een oude zwemvijver of kasteelvijver. Een vijveraudit kan weliswaar een eerste aanzet tot renovatie geven, maar omvat niet het uitwerken van de technische details of visualisatie van het eindresultaat. Tijdens de voorontwerp fase worden ook diverse mogelijke varianten in 3D beeldvorming uitgewerkt. Een voorontwerp omvat dan ook flink wat meer werkuren.

Zie algemene voorwaarden: het niet aanbieden van een offerte voor verdere diensten of onderzoeken omwille van opgegeven reden (sic) nooit als tekortkoming van de uitvoering van de audit bestempeld worden. Het niet aanbieden van een offerte of andere opvolgende diensten, van welke aard dan ook, kan derhalve nooit aanleiding tot of recht op terugbetaling van een audit of andere diensten of producten geven.

Ondersteuning voor professionelen!

Voor professionelen die een meer permanente bijstand voor meerdere waterpartijen wensen, bestaan er verschillende formules.

Dat kan gaan van (jaarlijkse) opleiding van personeel, ondersteuning bij ontwerp van nieuwbouw of renovatie, een maandelijks ‘abonnement’ met telefonische/Skype bijstand voor diverse werven of een ondersteuning op de werf/aanleg/zelf.

Wij stellen voor u een pakket op maat samen.

Neem hiervoor contact met ons op.

Exclusieve Lente-aanbieding

BOEK TIJDIG UW ZWEMVIJVER AUDIT

 

bij VOLLEDIGE AANVRAAG

voor eind februari

 

Gratis Waterplantengids bij full audit

 

Voor de uitvoering van de vijveraudit plannen we in tot eind mei van het lopende kalenderjaar.