Zwemvijver Robots – Jouw Zwembad Onderhoud en Zwemvijver Reinigen met Gemak!

Automatisch Zwembad Onderhoud

België-Nederland-France-Deutschland-Österreich • Altijd Online Open

Zwemvijver Robots

In de zwemvijver

Probleemloos de zwemvijver reinigen met zwemvijver robots

Onderwater Robot S300i Bio + GRATIS draadloze schrobber borstel

Voor langer genieten van een schone zwemvijver

Zwembaden Robot M5 Bio

Extra genieten van kristalhelder zwemwater!

Pro Zwembad Robot Zodiac Groot Bereik

Groot bereik, grote kracht, pro-model!

Professionele levering voor alle vijverstofzuiger, wandborstel en zwembadrobot pakketten!

Korte keten optimalisatie = kost reductie!

Vragen? Bel ons!

+32 (0)485 61 14 06

Met 35+ jaar ervaring in professioneel vijveronderhoud weten we exact wat nodig is:

De juiste apparatuur

*contacteer ons voor begeleiding

Garantie: ‘No cure – No pay!’

De duidelijkste garantie van ervaren vakmensen.

Zwemvijver Robots voor Ongehinderd Zwemplezier

Zoals beloofd op de zwembadrobots hoofdpagina geven we hier wat meer gedetailleerde informatie mee omtrent het onderhoud van je zwemvijver. Hier leren we je zelf inschatten wat het belangrijkste probleem is met je zwemvijver of zwembad.

Samen met de introductie van het ideale zwembad onderhoudsprotocol – met gebruik van zwemvijver robots op de juiste manier – wordt zwemvijver reinigen een makkie!

Een automatisch zwembad onderhoud hoeft niet langer een droom te zijn. Maar om het correcte gebruik van jouw zwembadrobot wat beter te kaderen geven we eerst wat toelichting over hoe je een zwemvijver schoonmaakt, zonder meer.

Dolphin zwembadrobot en Zwemvijverrobot, S300I model, ideale partner voor flexibel en veelzijdig zwemvijveronderhoud.

Dolphin S300i Bio + GRATIS draadloze schrobber set!

Zwemvijver/zwembad

Gratis ECB draadloze schrobber!

30m³ / 45m³

1.4 m diepte

Bodemvuil: Los

Private zwembaden

Original price was: €2199,00.Current price is: €2099,00. Incl. btw/tva/vat

Dolphin Zwemvijverrobot, BIO M5 model, ideale partner voor krachtig zwemvijveronderhoud.

Biodolphin M5 Supreme

Zwemvijver/zwembad

30m² / 45m³

1.4 m diepte

Bodemvuil: Los

Private zwembaden

2199,00 Incl. btw/tva/vat

Zodiac TR6700 IQ Bio Ranger

Pro Zwembadrobot Zodiac TR6700IQ BioRobot

Extra lange aanvoerkabel van 21 meter lang

Cycloon filtratie om verstopping te voorkomen

Handige aandrijving met app – programmeerbare opties

2454,00 Incl. btw/tva/vat

Zwemvijver Reinigen – Professioneel Advies

Kwaliteitswerk
Eigen service dienst
Bespaar tijd!
Ontworpen voor gemak
Levering aan de deur

Zelf je Zwemvijver Analyseren

We gaan ervan uit dat je de gelukkige eigenaar van een goed functionerende zwemvijver bent. Maar misschien is alles toch niet zo rooskleurig? Je kan zelf een paar makkelijke visuele tests uitvoeren om te zien hoe gezond je zwemwater eigenlijk is.

Zuiver zwemwater

Ten eerste: het water van een goeie zwemvijver is helder, transparant. Test dit door een glas water te nemen en tegen het licht te houden. Je zal wat deeltjes en eventueel diertjes zien, maar het water moet helder zijn.

Indien het water troebel is dan functioneert de plantenfilter – moerasfilter – helofyten filter niet naar behoren. Dan heb je meer werk aan de winkel dan enkel de seizoen reiniging en vraag je best een vijver audit aan.

Mineralen in je zwemvijver

Ten tweede: Zwemvijver- of zwembadwater moet je regelmatig bijvullen, omdat water nu eenmaal snel verdampt, zeker in de warmere maanden. Regent het, dan denk je misschien gelukkig te zijn met het gratis bijvullen.

Maar stel je toch even de volgende vragen. Is de zuurtegraad en de mineralenbalans van het kraantjes- of regenwater wel goed? Brengt regenwater geen vervuiling of bacteriën met zich mee die de waterecologie kunnen verstoren?

Meten is weten! Vandaar dat we iedereen aanbevelen om regelmatig hun zwemwaterwaarden op te meten. Dit kan eenvoudig met een simpele teststripjes kit. Zie je hierdoor dat er ergens een tekort is, dan kan je dit makkelijk corrigeren met wat natuurlijke zwemvijver mineralen.

NEO KH + 1 Kg Karbonaat Water Verharding verhoogt het evenwicht en bufferingscapaciteit van de zwemvijver en vijverwater.

Planten, algenbloei en andere visuele aspecten

Ten derde: De planten in de moerasfilter doen het niet goed. Of je wanden en bodem zijn constant bedekt met een glibberig groene of bruine film. Raakt de filter constant verstopt en verspreidt hij een onaangename geur in de tuin?

Al deze factoren, en andere, kunnen aangeven dat er iets serieus mis is met de waterbalans en of de opbouw van de filter. Een goed diep onderhoud is dan altijd de eerste stap. Maar hoe pak je dat nu precies aan?

Professioneel Jouw Zwemvijver Reinigen!

Voor je ook maar iets bestelt, leer eerst meer over hoe professionele je zwemvijver en zwembad te onderhouden. Zo bespaar veel tijd en geld!

Eigenlijk verschillen het onderhoud van een zwembad en een natuurlijk zwemvijver niet zoveel van elkaar. Enkel de extra natuurlijke filtratie en eventueel wat ronde vormgeving van een zwemvijver zijn anders dan bij een traditioneel vierkant zwembad.

Bij Navicula bouwen we zelf ook zwemvijvers. Voor het onderhoud bevelen we steeds hetzelfde protocol aan, opgedeeld in 3 stappen, met het gebruik van 4 types machines voor het zwemvijver reinigen. Daarnaast gebruiken we ook zwemvijver mineralen om het water optimaal gezond te houden.

Een klassieke zwembad robot is na zes maand om zeep in een zwemvijver. Je moet ten eerste een goed en regelmatig onderhoud voorzien en daarna moet je kiezen voor een geschikte robot; Eentje die aangepast is aan zwemvijvers. Een Bio Robot dus: daar zijn er maar een paar van op de markt. Ga bij professionals met ervaring EN koop niet bij de ‘catalogus boer’.

Raf Seghers

Zaakvoerder, Seghers Ecoplant

De 3 stappen zijn:

  1. Seizoen gericht de zwemvijver reinigen
  2. Diepe reiniging van bodem, wanden en andere oppervlakken
  3. De Zwembadrobot inzetten voor dagelijks onderhoud.

De 4 types materialen zijn:

  1. Automatische vijverborstels
  2. Voor- en nafiltratie, met waterrecuperatie
  3. Professionele vijverstofzuigers
  4. Zwembad robots voor dagelijks onderhoud

Hierna leggen we uit welke apparaten je gebruikt tijdens welke stap, en hoe je het meest efficiënt kan tewerk gaan!

biozwembad navicula koen vanhoutte lotus publiek zwembad
Vijverstofzuigers

Hiervoor gebruik je best een professionele vijverstofzuiger. Je doet dit het best in de winter, zodat ingewaaide bladeren geen kans krijgen om te verrotten.

Deze zijn beschikbaar in 3 modellen, gericht op de grootte van uw waterpartij, met voordelig extra toebehoren, Fango, Torpedo, Torpedo Ultra.

 

Schepnetten

Wil je in de winter echter niet te lang in de tuin werken met zware machines, dan kan een simpel schepnet volstaan om de meeste bladval en eventueel plantsnoeisel uit te scheppen. Dan kan je de onderhoudsbeurt met de vijverstofzuiger uitstellen tot in de lente.

Voorfilter zwemvijver xxl voor efficient en veilig onderhoud van de vijver.
Vijverwaarden meten

De waterbalans is een ander aandachtspunt. Zowel de hardheid als de zuurtegraad kunnen een belangrijke rol spelen in de zuiverheid van je zwemwater en de functionering van je filter. Meten is weten zeggen we altijd! Dit doe je best in het najaar of voorjaar, omdat het water dan biologisch het minst actief is, en makkelijke kan bijgestuurd worden.

Meer informatie, navigeer dan naar onze pagina omtrent waterkwaliteit van de vijver! Klik op de foto hiernaast om naar deze informatie te navigeren.

Bekijk onze herfst kortingsactie vijveronderhoud, gericht op watermineralen en -balans. Bovendien bespaar je nog op het totaalpakket! Klik op de button hieronder.

Stap 1: De Zwemvijver Reinigen Volgens de Seizoenen

Slib en bladafval verwijderen is een essentiële job. Dit slib bevat een bom aan nutriënten die zodra het water warmer wordt door bacteriën vrijgegeven worden.

Dit is de voeding waarop algen gedijen, groeien en blijven groeien.

Water recuperatie

Het water van je waterpartij hergebruiken kan – aangezien dit correct biologisch actief of gemineraliseerd is – zeker voor zwembaden en zwemvijvers. Maar als je slib verwijdert, dan mag je dit water niet terugpompen in je zwembad. Voer het af in het riool of naar een andere lozingsplaats.

Om de levensduur van je vijverstofzuiger te verlengen en allerlei waterdiertjes te beschermen, is een voorfilter heel handig. Hiermee kun je flink wat bladval, kiezel en slib afvangen en vlot afvoeren naar de komposthoop. Je voorkomt ook dat er hardere materialen zoals lava steentjes in de pomp van de vijverstofzuiger sukkelen.

TIP! De voorfilter ton vangt alle waterdiertjes op zonder deze te beschadigen. Die kan je na het pompen eenvoudigweg terug in de zwemvijver plaatsen. Je kan ook het opgevangen bladval en slib een tijdje op de rand van de vijver laten liggen. Dan vinden tal van nuttige beestjes zelf hun weg terug naar het water.

We hebben ook heel wat water recuperatie combo sets beschikbaar voor jullie, extra voordelig, met allerlei toebehoren. Bekijk ze hier!

De BISAM 44 automatische bodemborstel voor professioneel vijveronderhoud van zwemvijver. Dual batterij pack.
De BIBER 22 automatische wand- en bodemborstel voor professioneel vijveronderhoud van zwemvijver. Dual batterij pack.

Stap 2: Zwemvijver Bodem en Wanden Schrobben

Zoals hierboven reeds vermeld kan slib en bladval aanleiding geven tot algengroei. Verwijder je dit op tijd, dan vermindert dit de groene aanlaging radicaal.

Dit wil echter niet zeggen dat er nooit geen algen meer zullen groeien in je zwembad of zwemvijver, maar wel in mindere mate. Groene aanslag zit vast op de oppervlakken, zoals boden, wand, watervallen, ornamenten, etc. Dit in tegenstelling tot het slib dat we reeds verwijderden in stap 1.

Werd er reeds lang geen onderhoud van de vijverbodem en -wanden gedaan, dan kan je ook een witte tot beige kleurige afzetting zien, die er kalkachtig uitziet. Deze hardnekkige aanlaging is extra moeilijk te verwijderen en ziet er echt niet leuk uit.

Diep reinigen doe je daarom met een automatische vijverwand of bodemborstel waarmee je vlot kan schrobben. Er bestaan verschillende types vijverborstels, gemotoriseerd of manueel, allen gekoppeld aan de aanzuigslang van uw vijverstofzuiger.

GOUDEN TIP!

Er worden verschillende folies en ondergronden gebruikt bij zwemvijver en zwembad aanleg. Of je nu EPDM, TPO of PVC vijverdoek hebt, of een ander materiaal, allen hebben poriën, kleine barstjes en andere onregelmatigheden in het oppervlak. Hier nestelen bacteriën zich super graag, vanwaar de groene aanlaging telkens snel terug aangroeit. Vandaar de nood aan DIEPE reiniging, met een speciaal daarvoor ontworpen borstelmachine.

Wand- en Bodem Onderhoud

Stap 3: Automatisch Zwembad Onderhoud met de Zwembadrobot

Uiteindelijk, het moment waar jullie ongetwijfeld op zaten te wachten is aangebroken! Het is tijd om de zwembadrobot in te schakelen. Deze gaat perfect het dagelijks onderhoud van jouw zwemvijver of zwembad aanpakken, op alle rechte wanden en oppervlakken, zowel bodem als wand.

Echter slechts wanneer de wanden en bodem geschrobd zijn zoals in Stap 2 uitgelegd, kan je de zwembadrobot zinvol inzetten. Waarom is dat?

In een natuurlijke zwemvijver is er altijd aangroei van levende materiaal op de wanden en bodem. Dat is de zogenaamde biofilm. Die ontstaat al na enkele uren nadat het schone water in de vijver gaat. Dat is onvermijdelijk en is helemaal niet erg.

Deze aanlaging is op dat moment echter nog heel zacht en kan met een zwembadrobot van ons makkelijk verwijderd worden. Doe je dit niet, dan ontstaat er na een paar dagen al een biofilm die je opnieuw moet gaan wegschrobben zoals in Stap 2. Bovendien is deze laag ook heel glibberig, waardoor je kan uitglijden in je zwembad.

GOUDEN TIP

Een Dolphin Bio zwembad robot is speciaal ontworpen voor gebruik in zwemvijvers. Deze kan dan ook taken aan waar een klassieke zwembadstofzuiger niet tegen opgewassen is! Zwaardere aanlaging wordt vlot verwijderd met het sterkere ontwerp van dit specifieke model. Eigenlijk doen deze dienst als een borstelmachine combi stofzuiger, voor extra prestatie!

Na 6 tot 8 weken – tijdens het zwemseizoen – zijn door het actief gebruik van het zwembad heel wat voedingsstoffen in de zwemvijver of het zwembad geïntroduceerd. Deze opstapeling kan terug aanleiding geven tot wat zwaardere aanlaging.

Voor de optimale prestatie van de zwembad robots te garanderen – zonder slippen op de wanden en gevaar op verbranding van de motor – ga je best even terug naar Stap 2, maar dat kan heel vlot. Herhaal dus stap 2 en 3 afwisselend doorheen het zwemseizoen.

Dolphin zwembadrobot en Zwemvijverrobot, S300I model, ideale partner voor flexibel en veelzijdig zwemvijveronderhoud.

Optimaal je Zwemvijver Reinigen met ons Toebehoren!

Wist je dat wij de enigen zijn in België die ALLE toebehoren voor de Dolphin Zwemvijver Robots in ons gamma hebben? Dit is omdat we geloven in service. Wij bieden oplossingen – door informatie en producten te combineren met een luisterend oor EN een glimlach. Contacteer onze zwemvijver specialist vandaag nog!

Hier is een overzicht van de meest gevraagde accessoires, vervangingsfilters en algemeen toebehoren zwemvijver robots.

Bij deze zwembadrobot wordt bovendien ook nog een super handig en GRATIS draadloos ECB schrobber borstel machientje geleverd; enkel bij Dolphin S300i BIO. Zo kan jij zelfstandig de spatzone en moeilijk te bereiken hoekjest en kantjes aanpakken!

 

 

Keuze Zwembadrobots – Welke wordt nu de mijne?

Keuze maken tussen de Dolphin S300i Bio, de M5 of de Zodiac Pro Zwemvijver Robots

De M5 zwemvijver robot koop je voor vijvers waar je een minder gladde ondergrond hebt, veel fijner stof en vuil in de waterkolom hebt en desnoods de robot wil koppelen aan een externe pomp. Je kan krachtiger water verpompen met als nadeel dat je de cartouches in troebele situaties meermaals per dag moet reinigen. Dit is eerder het toestel dat je kiest als je een biozwembad hebt.

De S300i Bio zwembadrobot koop je wanneer je relatief veel bladval in de zwemvijver hebt en je dus veel meer organisch materiaal dient op te vangen. De grote mand heeft vervangbare cartouches maar door de grote korf en lichtere aanzuig moet je de robot niet meermaals per dag verversen, behoudens bij grote bladval. Maar dan moet je misschien toch eerst eens een schepnet bovenhalen. Nadeel: iets lichtere wateromzet en niet koppelbaar op een externe aanzuig.

Uniek ontworpen specifiek voor grotere zwemvijvers biedt deze professionele zwemvijver robot Zodiac TR6700IQ BioRobot betere filtratie en een groter bereik. Met de cyclone filtratie met capaciteit van 5 liter voor de filtermand voorkom je verstopping en krachtverlies, zelfs als de filter bijna vol is. Daarnaast bieden het 21 meter lange snoer een groter bereik dan de Dolphins met hun 18 meter. De bediening is programmeerbaar en manueel instelbaar met een handige app voor je IOS of Android mobiele telefoon.

Dolphin zwembadrobot en Zwemvijverrobot, S300I model, ideale partner voor flexibel en veelzijdig zwemvijveronderhoud.

Dolphin Zwemvijver Robot S300i Bio

Dolphin S300i Bio

Krachtige Zwemvijverrobot voor onderwateronderhoud van de zwemvijver.

Pluspunten: geschikt voor zwemvijver, natuurlijke vijver en vooral biozwembad; werkt op liners/folie en vlakke ondergronden; grote verzamelkorf voor bladval en sequentiële verwijderbare filters; swivel-kabel verbinding tegen verknopingsproblemen.

Minpunten: afstandsbediening is niet IP68 waterdicht! Bij foute onderhoudsprotocol zal de robot uitglijden op algenaanslag – muurmos. Bij langdurig gebruik op een gladde aangelaagde wand en bodem zal de robot niet volgens verwachting presteren. Geen connectie mogelijk op aanzuigpunt (filterpomp – stofzuiger)!

Hiernaast een filmpje met deze zwemvijverrobot op de wand van een zwemvijver: Click hier voor S300I ON THE WALL

Unboxing: Unboxing van de Biodolphin S300i Maytronics Zwembadrobot voor Zwemvijver en Biozwembad

Click here: https://youtu.be/_cvE7ggRiaQ

Dolphin M5 zwembadrobot en Zwemvijverrobot, M5 model, ideale partner voor flexibel en veelzijdig zwemvijveronderhoud.

Dolphin Zwemvijver Robot M5 Bio

Dolphin M5 Bio

Krachtige Zwemvijverrobot voor onderwateronderhoud van de zwemvijver.

Pluspunten: geschikt voor zwemvijver, natuurlijke vijver en vooral biozwembad; werkt op liners/folie en vlakke ondergronden; meerdere fijnmazige cartridges; swivel-kabel verbinding tegen verknopingsproblemen; connectie mogelijk op aanzuigpunt (filterpomp – stofzuiger).

Minpunten: afstandsbediening is niet IP68 waterdicht! Bij foutief onderhoudsprotocol zal de robot uitglijden op algenaanslag – muurmos. Bij langdurig gebruik op een gladde aangelaagde wand en bodem zal de robot niet volgens verwachting presteren. Voer regelmatig een Deep Clean met vijverstofzuiger uit.

Hieronder vind je een filmpje met virtuele demontage van de zwembadrobot M5 Classic. De opbouw is dezelfde als voor de M5 BIO dus zeker wel relevant : Dolphin M5 Classic

Zodiac TR6700 IQ Bio Ranger

Pro Zwemvijver Robot Zodiac

Dolphin M5 Bio

Professionele zwemvijverrobot voor grote zwemvijvers.

Pluspunten: geschikt voor zwemvijver, natuurlijke vijver en biozwembad; werkt op alle vormen van harder ondergronden; meerdere fijnmazige cartridges; swivel-kabel verbinding tegen verknopingsproblemen; connectie mogelijk op aanzuigpunt (filterpomp – stofzuiger).

Vlotte bediening met de gratis applicatie, verschillende programmeerbare instellingen om jouw zwemvijveronderhoud een week op voorhand in te plannen. Deze kan de bodem, de wanden en de waterspiegel in een slimme sequentie reinigen dankzij de ingebouwde sensor die het vuil gaat opsporen en daarna gericht opruimen.

De cyclonale filter technologie met 60 micron mand van 5 liter inhoud voorkomt zowel verstopping als krachtsverlies, zelfs wanneer de filter aan reiniging toe is.

Met de 21 meter lange kabel pak je vlot langere zwemvijvers en zwembaden aan, met een actieve werkradius van 16 tot 18 meter, indien rekening gehouden wordt met de diepte en de oeverzones.

Mag ik mijn zwemvijver verwarmen? Ontdek het antwoord door op de onderstaande foto te klikken.

UV lampen gebruiken in zwemvijvers, zinvol of niet? Klik hieronder en lees ons antwoord!

biozwembad navicula koen vanhoutte lotus publiek zwembad

Zwemvijvers en natuurlijke zwembaden van Navicula. Bekijk ze door hieronder te klikken op de foto!

biozwembad navicula koen vanhoutte lotus publiek zwembad
Samengestelde Borstel Packs! – Ruime Keuze Opties
  • Klanten die voor een pakket kiezen! 78% 78%

De selectie tool is echt wel uitgebreid en zeer gedetailleerd. Je vindt hier de kleinste details terug. Er zijn ook diverse op voorhand samengestelde pakketten.  Toen ik toch nog een vraag had werd die uitgebreid aan de telefoon beantwoord. Ik hoorde direct dat met kennis van zaken gesproken werd. Nu heb ik het perfect pakket voor mijn zwemvijver.

Francis

Zwemvijver, natuurlijke vorm, 200 m²

Zit je ondanks alles toch nog met vragen? Bekijk dan eventueel deze uitpakkingsvideo voor de Biodolphin S300i zwemvijver robot van Maytronics.

Unboxing van de Biodolphin S300i Maytronics Zwembadrobot voor Zwemvijver en Bio zwembad

Zwemvijver Robots voor Kristalhelder Zwemwater!

We hopen dat jullie op deze pagina een antwoord of informatie omtrent het gebruik van zwemvijver robots terugvonden. Voor ons staat oplossingen bieden centraal, vandaar het zwembad onderhoudsprotocol; inclusief het correct gebruik van alle hulpmiddelen – met optimale resultaten als gevolg.

Door op de banner hieronder te klikken ontdek je NOG meer informatie over zwembadrobots en waarom deze apparaten een cruciaal deel uitmaken van jouw zwembad en zwemvijver onderhoud!

Bel ons!

+32 485 611406

Adres

Naviculagroup

Lochristi 9080

Belgium

www.naviculagroup.com

Email

verkoop@professionele-vijverstofzuiger.com