Vijverstofzuiger Filters en Vijverwater Recuperatie

Filtratie Afvoerwater Vijveronderhoud

België-Nederland-France-Deutschland-Österreich • Altijd Online Open

Vijverstofzuiger Filters

Bescherm je apparaten EN de natuur!

Vijverwater recupereren brengt heel wat voordelen!

Vijverwater Opnieuw Gebruiken

Voorfiltratie, nafiltratie en water recuperatie!

Professioneel advies

Je staat er  niet alleen voor. Online advies service door ervaren zwemvijver experts

Professionele levering voor alle vijverstofzuiger pakketten, met filtratie!

Korte keten optimalisatie = kost reductie!

Vragen? Bel ons!

+32 (0)485 61 14 06

Met 35+ jaar ervaring in professioneel vijveronderhoud weten we exact wat nodig is:

De juiste apparatuur

*contacteer ons voor begeleiding

Garantie: ‘No cure – No pay!’

De duidelijkste garantie van ervaren vakmensen.

Externe Vijverstofzuiger Filters

Filters voor de vijverstofzuiger zijn geen normale vijverfilters. Deze zorgen voor de voorfiltratie en/of nafiltratie voor je professionele vijverzuigers. Hiermee recupereer je vijverwater, bescherm je het waterleven en voorkom je verstopping van je waterzuiger en je afvoer.

Deze makkelijk te gebruiken vijver accessoires zijn natuurlijk ook aangepast aan de grootte van je vijverstofzuiger, hetgeen dan weer afgestemd is op het volume en type van je vijver.

Voor een compleet overzicht van alle waterzuivering opties klik je op de foto hiernaast.

Voorfilter zwemvijver voor efficient en veilig onderhoud van de vijver.
VOORFILTER TORPEDO NAVICULA 2017

Voorfilters Vijverstofzuigers

Voorfiltratie Vijveronderhoud

Aangepast aan jouw vijver volume!

Compatibel met Fango 2000, Torpedo en Torpedo Ultra.

Vangt slib, bladeren, algen, en meer weg

Bescherming van het waterleven

Ook voor zwembaden!

386,00955,00 Incl. btw/tva/vat

Zeefbocht Filter voor Water Recuperatie: Compact Classic & Pro

Zeefbochtfilters

Vijverwater recuperatie

Voor alle volumes

Compatibel met Fango 2000, Torpedo en Torpedo Ultra

Verwijdert vuil EN spaart water

Vangt algen, slib, zand en bladval af!

Ook geschikt voor zwembaden

420,00 Incl. btw/tva/vat

Filterzak voor de afvoerzijde voor vijverstofzuigers Torpedo en Torpedo Ultra.

Filterkousen Vijverzuigers

Nafiltratie filterzak voor water recuperatie

Beschikbaar voor Fango 2000, Torpedo en Torpedo Ultra

Voorkom verstopping van je afvoer

Voor lichtere vervuiling

44 cm diameter, 2-3 m lang volgens model

Ook geschikt voor zwembaden

150,00 Incl. btw/tva/vat

Vijverstofzuiger Filters

Kwaliteitswerk
Eigen service dienst
Bespaar tijd!
Ontworpen voor gemak
Levering aan de deur

Vijverwater Recupereren

Je vijverwater hergebruiken of recupereren heeft heel wat voordelen. Tijdens je zwembad- of vijveronderhoud focus je voornamelijk op het verwijderen van vervuiling in je anders perfect gezonde zwemvijver.

Zeefbocht Filter voor Water Recuperatie: Compact Classic & Pro

Daarbij is het echt een zonde om je correct gemineraliseerd, biologisch actief en natuurlijk gebalanceerd vijverwater zomaar de afloop of de tuin in te pompen.

Door het gebruik van een zeefbochtfilter voorkom je dit. Hiermee kan je vijverwater na filtratie – waarbij de gerichte vervuiling zoals bladval of algenproppen verwijdert wordt – terug in de zwemvijver laten lopen.

Voor de technische fiche en deze zeefbochtfilter direct aan te kopen klik je de foto naast dit tekstblok.

Voorfiltratie Vijverwater Voorkomt Verstopping

Het doel van een voorfilter is tweeledig. Ten eerste voorkom je dat zware vervuiling zoals dikke proppen slib en half verrot bladval, modder en slijk de vijverstofzuiger verstoppen. Ten tweede voorkom je met deze voorfiltratie vijverstofzuigers dat het waterleven – zoals salamanders, kevers en andere waterdiertjes – in de stofzuiger terechtkomen.

Voorfilters voor je vijverzuiger bestaan in verschillende afmetingen. Hun ontwerp is bovendien afgestemd op het type professionele vijverzuiger – en hun capaciteit – voor optimale resultaten. Klik op de foto naast dit tekstblok om dit product in detail te bekijken.

Voorfilter zwemvijver voor efficient en veilig onderhoud van de vijver.
Inox RVS wielbasis voor voorfilter zwemvijver

Mobiliteit is cruciaal bij het onderhoud van een grotere waterpartij, zwemvijver of zwembad. Voor de vijverstofzuigers is dit ingewerkt, maar dit is niet het geval voor de voorfilters. Deze manueel verplaatsen door op te heffen is onmogelijk als ze gevuld zijn met water. Vandaar dat we hier pakketten aanbieden met een chassis.

Onze wielbasissen voor deze voorfilters zijn ook apart verkrijgbaar. Handig om te gebruiken bij een reeds eerder aangekocht model, of als aanvulling bij je andere vijverapparatuur. Klik op de foto hiernaast voor meer product info en keuzes!

Nafiltratie Vijverwater Beschermt het Milieu

Eerst voorfiltratie, en dan daarna nog eens nafiltratie vijverstofzuiger zeg je? Niet altijd noodzakelijk, maar het kan zeker voordelen bieden bij zwaar vervuilde vijvers. De nafilters voor onze vijverstofzuigers bestaan uit afvoerzakken voor de uitstroom, met aangepaste aansluiten per model natuurlijk.

Verschillende scenario’s kunnen zich voordoen. Zoals net vermeld, alles hangt af van de vervuilingsgraad van je waterpartij. Bekijk op de foto hiernaast onze filterzakken voor de afvoer van je vijverzuiger.

Filterzak voor de afvoerzijde voor vijverstofzuigers Torpedo en Torpedo Ultra.

Zwaar vervuilde zwemvijvers

Deze zijn vaak degene die een tijdje verwaarloosd werden. Hier zit je al vlug met een opstapeling aan organisch materiaal in verschillende stadia van biologische afbraak. Het kan gaan van zeer fijn slib of ingespoeld zand, over halfverteerd plantenmateriaal, tot verse bladval; met de bijhorende algen natuurlijk.

Bij dit soort vijvers wordt vaak ook een Biobooster gebruikt om vervuiling op te lossen en beschikbaarder te maken voor de vijverstofzuiger.

De grote variatie in partikelgrootte van de vervuiling vraagt voor zowel voor- als nafiltratie. Voorfiltratie verwijdert de grotere vervuiling en voorkomt dat deze de waterzuiger verstoppen. Kleiner slib en zand vloeit hier echter door.

Wil je dit niet in je afvoer pompen – vanwege het gevaar op verstopping – dan gebruik je samen met de voorfilter ook een nafilter in de vorm van een afvoerzak aan de uitstroom.

Middelmatig tot licht vervuilde waterpartijen

Bij zwemvijvers of siervijvers die meer regelmatig onderhouden worden volgens de seizoenen – kan je kiezen voor of voor- of nafiltratie. Voorfiltratie opnieuw om je vijverstofzuiger te ontzien of om waterdiertjes een tweede kans op leven te bieden. Nafiltratie indien je denkt dat het vuil tot verstopping kan leiden in je afvoer.

Grote natuurlijke zwemvijver ingewerkt in het achterliggende landschap.
Grote natuurlijke zwemvijver ingewerkt in het achterliggende landschap.

Organisch Vijverafval Verwerken

Plaats de proppen met organisch materiaal uit je filters op de composthoop voor compostering, of breng ze naar het sorteercentrum voor correcte verwerking.

Composteren doe je NOOIT in je plantenfilter! Dan breng je opnieuw alle overbodige voedingsstoffen in de waterkolom terecht, hetgeen voor algenproblemen en groen vijverwater zal zorgen.

Wil je er zeker van zijn dat alle waterdiertjes hun weg terugvinden naar de vijver, plaats de prop dan even op de rand van de vijver. Ze vinden vaak zelf hun weg vlot terug. Daarna kan je ze dan correct verwerken.

Zit er heel veel zwaar vervuild slib en zand in je filter, steentjes – of zelfs niet organische materialen die de vijver inwaaiden – verwerk dit dan apart en volg je gemeentelijke richtlijnen omtrent afvalverwerking.

Verantwoord Vijveronderhoud met Vijverstofzuiger Filters

Het milieu ligt ons nauw aan het hart. Vandaar dat we kiezen voor ecologisch verantwoord vijveronderhoud.

Met de voorfiltratie vijverstofzuiger voorkom je schade aan waterdiertjes maar ook aan je apparaat. Kies je voor nafiltratie, dan voorkom je verstopping van je afvoer. Zeefbochtfilters laten dan weer vijverwater recuperatie toe, hetgeen zowel financieel voordelig als milieuvriendelijk is.

Zoals initieel vermeld is het type vijverstofzuiger filters dat je kiest verbonden met de grootte van je vijver en het model vijverstofzuiger dat je inzet tijdens het vijver onderhoud. Lees hier meer over welke vijverstofzuiger het best is voor jouw waterpartij. Klik op de onderstaande banner!

Header Collage Torpedo en Torpedo Ultra professionele vijverstofzuigers met toebehoren
Bel ons!

+32 485 611406

Adres

Naviculagroup

Lochristi 9080

Belgium

www.naviculagroup.com

Email

verkoop@professionele-vijverstofzuiger.com