CODE ORANJE!!!! Overstroomde garages, modderstromen in de woonkamer, ondergelopen kelders!

We hebben het de voorbije weken flink te verduren gekregen met de golf aan onweders en stormen.

En er komt nog meer aan. De voorspellingen zijn verre van ideaal.

Zware regenval komt steeds frequenter en heviger voor. Hierdoor staan kelders, garages en woningen vaker onder water. De directe schade in huis kan groot zijn. De sluipende schade in muren en vloeren kan enorm oplopen.

Brandweer en professionele firma’s hebben hun handen vol. Wachtlijsten zijn lang.

Er bestaan professionele systemen waarme je zelf gelijk mee aan de slag en de schade beperken. Je kan met vrienden en familie een flink stuk van de schade beperken.

De TERA professionele dompelpompen trekken snel en efficiënt kelders, garages, zitkuilen, sous-terrains, voorraadkelders leeg.

De MACH I & II slijk- en waterzuigers zuigen vanop alle oppervlaktes en hoeken en kanten zwaar slijk en/of waterlagen weg. Ook dunne lagen die je nu met dweil en emmer moet wegtrekken.

De gemotoriseerde borstels van MOTORSCRUBBER helpen je met het ingedroogde vuil en slijk weg te schrobben. Zelfs diep uit de voegen tussen tegels verwijder je slijk en bacteria.

Met de BLADE professionele vloertrekker trek je slijk en vuil naar buiten. Ontworpen voor zwaar gebruik wat het mogelijk om tot 80x meer druk uit te oefenen en zwaar slib en slurrie te vertrekken.

De STORM vernevelaar werd speciaal ontwikkeld om grote oppervlaktes snel en effectief te ontsmetten.

De toekomst?

Helaas kunnen onze riolen, beken, kanalen, deze stortvloed niet meer aan. Overstromingen en modderstromen komen meer en meer voor.

Zelfs alweer in de komende weken.

Met het MACH I&II slijk- en waterstofzuigers en MOTORSCRUBBER kun je jezelf wapenen tegen een groot deel van de toekomstige waterschade en gevolgschade aan de woning en interieur beperken.

Professionele Vloerwisser Blade
Header Cluster Industrieel Reinigen Motorscrubber
Elektrische Dompelpompen Tera Capaciteit en Technische Fiche
waterstofzuigers met voorfilters MACH I en II.
Verwijder groene aanslag van het terras gemotoriseerde terrasschrobber Jet 3 met natuursteenborstel
Professionele Vloerwisser Blade
Red medium brush Opstand Borstel voor dorpels, trappen en opstanden. Jet 3 Vloerreiniger en wandschrobber met automatisch spuitkop voor detergenten.

Noodweer: het is niet meer leuk. En er komt nog!

 

Noodweer met wolkbreuk en hagel is op zichzelf al een rottig moment.

Als daar nog een overstroming bijkomt is het dikke ellende. Doe daar nog wat opstuwend rioolwater bij en dan is het helemaal rampzalig.

De opkuis en schoonmaak achteraf is vaak letterlijk en figuurlijk een onbegonnen ‘strontwerk’. Ingetrokken vocht, verdoken bacteria, rottend materiaal in voegen en kieren.  Daarvoor ben je meestal aangewezen op professionele hulp van de brandweer of firma’s. Die zijn overbelast of hebben lange wachttijden.

MACH II

Professionelen, stadsdiensten en brandweer

waterstofzuigers met voorfilters MACH I en II.

MACH II

Particulieren, KMO’s en voor kleinere interventies

Industriele werfstofzuigers Mach Series

Speciaal voor de brandweer werd destijds de HYDRA PRO waterstofzuiger ontwikkeld. De professionele tegenhanger voor niet-hulpdiensten is het MACH gamma.

Daarmee kan iedereen, naast de hulpdiensten, snel ingrijpen bij wateroverlast in woningen, garages en kelders en de problemen snel en efficiënt aanpakken.

Ook zware en smerige modder instroming kan daarmee efficient weggezogen worden. Daardoor kan een ploeg sneller vooruit en meer gezinnen helpen.

Voor meer technische informatie over de MACH I voor professionelen, neem contact met ons op.

 

Op het moment van noodsituaties heeft brandweer echter de handen meestal vol.

Dan worden er prioriteiten gesteld en is het soms lang wachten op hulp. Bij waterschade en modderstroom is het echter zaak om zo snel mogelijk het water, slijk en ‘andere’ te verwijderen om verdere schade te minimaliseren.

Elk uur telt.

De brandweer zal overigens enkel datgene doen wat noodzakelijk is om wateroverlast te beperken. Eenmaal de kelder of woning leeggepompt is dan moet je het zelf verder aanpakken.

Wat kun je dan als goede huisvader in zo’n noodsituatie doen? Wees voorbereid!!!

Voorzie je familie en woning van eigen hulp-apparatuur!

Voor families, woningen, KMO’s werd er een kleinere versie water- en slijkstofzuiger gemaakt voor de particulier, de MACH II.

Daarmee kun je zelf direct aan de slag en de gevolgschade en kosten beperken. Het toestel wordt ook perfect elektrisch beveiligd met de YELLOW MATE. Tijdens en na overstromingen is waakzaamheid rond elektriciteit altijd zeer belangrijk!

Maar ook nadat de brandweer de kelder of woning leeggepompt heeft is er nog flink wat opkuis werk. Dan moet je soms nog meerdere keren schuren en dweilen met veel water.

Met de MACH II kun je direct aan de slag. Het is niet leuk maar noodzakelijk en met goede systemen is het een doenbaar werk.

Elektronica beveiliging vijveronderhoud Yellow Mate verliesstroomschakelaar.

Met overstroming komt altijd extra werk.

Zo zullen er op diverse plaatsen olie, mazout, chemicaliën, mest, … verspreid worden en wegdrijven op waterplassen. Die toxische vlekken spoelen mee met het water en zullen ofwel in tuinen of akkers neerkomen of in beken, drinkpoelen of zwembaden.

Voor dergelijke drijvende vlekken weg te zuigen deugen klassieke zuigers niet. Daarom werd een speciaal drijvende skimmerblok ontwikkeld. Deze werd ontworpen in samenwerking met de Duitse brandweer.

Je vindt hier meer informatie over de HYDRA SWAP. Je kan deze aansluiten op professionele waterzuigers met C koppeling: MACH, TORPEDO, FANGO, HYDRA…

Oppervlakte skimmer Hydra Swap zwemwater bescherming

Toebehoren en accessoires!

De MACH I & II worden volledig operationeel met alle accessoires bij u thuis of een adres van uw keuze aangeleverd.

De MACH units hebben zowel een aanvoer als afvoerslang, resp 10 en 12 m lengte, en kunnen met C koppelingen aan andere slangen aangesloten worden.

Mach I werfstofzuiger onderhoud terras oprit en werf
Elektrische Dompelpompen Tera

Nuttige zaken die je in huis moet hebben bij dreigende overstromingen!

 • Drinkwater: 3 liter per persoon voor drie dagen. In gesloten flessen.
 • Houdbaar voedsel in droog te houden verpakking.
 • Persoonlijke verzorgingartikelen, bril, gehoorappaten,….
 • Medicijnen op doktersvoorschrift (droog verpakken)
 • Reservesleutels
 • Volle brandstoftank
 • Stevige schoenen en waterdichte warme kledij
 • Waterdichte zaklamp en voldoende batterijen
 • Sluit elektriciteit, gas en andere nutsvoorzieningen af
 • Documenteer de toestand vooraf met digitale foto’s

Wat heb je nodig direct na de overstroming!

Controleer eerst op veiligheid:

Slipgevaar, electra, gas,…

BESMETTINGSGEVAAR (riool!)

Help elkaar! Buren, vrienden,…

Verwittig mensen dat je thuis bent

Familie, vrienden, hulpdiensten

 Materialen:

 • Emmers, dweilen, zandzakjes, sneeuwschep, trekkers
 • Waterdichte, werkhandschoenen met hoge arm
 • Dompelpompen (als er terug elektriciteit is)
 • Water- en slibstofzuiger

TIP: bij zware overstroming nooit alleen werken tijdens opruimingswerken. Werk altijd met twee.

TIP: Bij twijfel, niet doen! Contacteer de hulpdiensten.

 

 

 

 

 

 

Wat betekenen die codes precies?

 

Het weerinstituut hanteert voor verschillende weersomstandigheden bepaalde codes. Er zijn codes voor wind, onweer en wind, regen, onweer en regen, enzovoort…

We spreken momenteel over waarschuwing met een code oranje in de categorie ‘onweer en regen’.

Overgenomen uit HLN https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180529_03534799

 • Onweer en regen, code geel: er is plaatselijk kans op onweer. Een lokaal onweer is niet zonder gevaar. Er is kans op intense regenval, hagelbuien en blikseminslagen die lokaal voor overlast kunnen zorgen.
 • Onweer en regen, code oranje: er is verspreid kans op hevig onweer met mogelijk overlast op meerdere plaatsen. Intense regenval, hagelbuien en blikseminslagen kunnen vrij grote schade veroorzaken. Overvloedige regen is mogelijk en kan voor wateroverlast zorgen. “Wees op uw hoede en begeef u zo weinig mogelijk in het wegverkeer”, klinkt de waarschuwing.
 • Onweer en regen, code rood: er is een grote kans op hevig onweer met waarschijnlijk overlast op meerdere plaatsen. Intense regenval, hagelbuien en blikseminslagen kunnen grote schade veroorzaken. Overvloedige regen is mogelijk en kan voor wateroverlast zorgen. “Wees dus op uw hoede en blijf in de mate van het mogelijke binnen”, klinkt de waarschuwing.