Zwemvijver Producten Garanderen Zuiver Zwemwater!

Vijver Mineralen

België-Nederland-France-Deutschland-Österreich • Altijd Online Open

Zwemvijver Producten Waterbeheer

Voor zwemvijver, zwembad en andere waterpartijen

Herstel de Minerale Balans in je Zwembad!

Zwemvijver Mineraliseren Doe Je Zo!

Voor zorgeloos genieten van een zwemvijver zonder algen

Professioneel advies

Je staat er  niet alleen voor. Online advies service door ervaren zwemvijver experts

Professionele levering voor alle vijverstofzuiger, wandborstel en zwembadrobot pakketten!

Korte keten optimalisatie = kosten reductie!

Vragen? Bel ons!

+32 (0)485 61 14 06

Met 35+ jaar ervaring in professioneel vijveronderhoud weten we exact wat nodig is:

De juiste apparatuur

*contacteer ons voor begeleiding

Garantie: ‘No cure – No pay!’

De duidelijkste garantie van ervaren vakmensen.

Vijver Mineralen

vijver mineralen totale hardheid GH+

Totale Hardheid GH+

Mineralisatie van jouw Zwembad en Zwemvijver

Beschikbaar voor 24 tot 360 kubieke meter

Totale Hardheid GH+

Voor Kristalhelder Zwemwater

Helpt met Algen Reductie

22,00206,50 Incl. btw/tva/vat

NEO KH + 1 Kg Karbonaat Water Verharding verhoogt het evenwicht en bufferingscapaciteit van de zwemvijver en vijverwater.

Carbonaat Hardheid KH+

Mineralisatie van jouw Zwembad of Zwemvijver

Beschikbaar van 24 tot 360 kubieke meter

KH+ Aanpassen

Voor Kristalhelder Zwemwater

22,00206,50 Incl. btw/tva/vat

ph Minus Zuurtegraad Vijver Aanpassen

pH Zuurtegraad Aanpassen

Zuurtegraad Balanceren met pH Minus

Beschikbaar voor 20 tot 200 kubieke meter

Sterke samenwerking met KH+ en GH+

Voor Kristalhelder Zwemwater

Helpt Algenbloei Voorkomen

33,75335,75 Incl. btw/tva/vat

Zwemvijver Onderhouden – Professioneel Advies

Kwaliteitswerk
Eigen service dienst
Bespaar tijd!
Ontworpen voor gemak
Levering aan de deur

Zwemvijver Producten voor Minerale Waterbalans

Een belangrijk aspect van gezonde waterecologie is een correcte balans van mineralen. Biomineralisatie lijkt misschien een lang en moeilijk woord, maar eigenlijk spreekt het voor zichzelf. Het gaat hier om de biologische samenhang van alle mineralen in het water. In de natuur – mits er niet te veel vervuiling optreedt – is dit een systeem dat zichzelf balanceert. De waterecologie evolueert mee met de seizoenen.

Zowel zuurtegraad (PH) als waterhardheid (KH, GH), nitraten, sporenelementen en bacterieel leven zijn allemaal cruciale elementen. Het is die balans van deze waarden waar we bij gelijk welke waterpartij achter aan gaan!

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In ons dagelijks werk als zwemvijver aanleggers komen we deze problemen het vaakst tegen:

  • Organische vervuiling zoals bladval en ingewaaid stof en ingespoelde aarde en regenwater zorgen voor een verstoring.
  • Ook het incorrect gebruik van vijver chemicaliën is vaak een probleem. Daar horen ook zonnebrandolie en cosmetica die in het water terechtkomen tijdens het zwemmen bij.
  • Bovendien zal een incorrect ontwerp van de zwemvijver of het filtratiesysteem ook bijdragen aan je vijverproblemen, met vaak nefaste – en dure – gevolgen.

Waterwaarden Zwemvijver Beheren – Hoe doe je dat?

We zijn nog nooit een klant tegengekomen die ons vroeg om een onnatuurlijke zwemvijver te realiseren. Iedereen wil graag het liefst dicht bij de natuur staan, met een natuurlijke look.

Veel plantjes in de plantenfilter, mooie beplanting rondom, een natuurlijke vormgeving,… Al deze keuzes zijn mogelijk, maar ze hebben ook allemaal een invloed op het zwembad of zwemvijver onderhoud.

En daar knelt vaak het schoentje, want mensen denken natuurlijke zwemvijver = minder of makkelijker onderhoud. Niet is echter minder waar, jammer genoeg. Dit wil niet zeggen dat een mooie natuurlijke zwemvijver niet onderhoudsvriendelijk kan zijn, maar het ontwerp en de keuzes die je maakt tijdens het vijveronderhoud zijn hier heel belangrijk.

De ligging van de vijver, gebruikte materialen, andere omgevingsfactoren, gebruiksfrequentie en -verwachtingen. Om hier dieper op in te gaan zou ons te ver leiden. Begin bij het begin, en lees hiernaast alvast wat meer over het belang van zwemvijver mineralisatie! Klik gewoon even op de foto.

Zwemvijver Mineralisatie Producten!

Efficiënt Vijver Mineralen Gebruiken

Aanvullen van mineralen kan duur, zeer duur zijn, als je niet de juiste middelen gebruikt. Vanuit onze 25 jaar ervaring maken wij graag de volgende aanbevelingen. Dit zijn producten waar we voor EN achter staan, vanwege de frequente succesverhalen van onze klanten.

Jarenlang zocht ik voor mijn klanten naar een ideale oplossing voor hun zwemvijver en zwembad problemen. Dankzij het deskundige advies van Koen en zijn team heb ik nu meer tevreden klanten, met super klaar zwemwater doorheen het jaar. De combinatie van informatie, producten en het correct gebruik zorgt voor langdurige oplossingen waar iedereen blij van wordt.

Frank Seghers

Tuinaannemer

Gebruiksaanwijzing Meetapparatuur waterkwaliteit mineralen nutrienten zwemvijver vijveronderhoud Navicula

Zuurtegraad Verlagen

Je wil eerst de pH, of zuurtegraad, van het water meten. Bij voorkeur met een geijkte pH meter, maar je kan ook vijverstrips gebruiken.

Let er wel op dat deze nog in goede staat zijn. Test anders even op een fles drinkwater waar de minerale samenstelling en pH op het etiket staan; makkelijke kan ook!

De zuurtegraad in vijvers met visbezetting mag niet lager dan 7-7.5 zijn, voor Koivijvers bij voorkeur rond 8.4 eenheden.

Waterhardheid in Zwemvijvers

pH alleen vertelt ons echter nog niet genoeg. Deze waarde is heel volatiel en is een afspiegeling van talloze factoren, waarvan sommige misleidend. Een veel voorkomende verkeerde meting ontstaat bij het gebruik van Clinoptiloliet (Klinopti). Dit product is een zogenaamde ionenwisselaar die positief geladen ionen afvangt. De bedoeling is om nitraten, fosfaten, etc. op te vangen. Maar het verhoogt ook de pH zonder dat het iets doet voor de minerale samenstelling. Integendeel het vangt ook veel calcium en magnesium ionen af. En die zijn broodnodig voor het mineraal evenwicht. Gebruik Clinoptiloliet dan ook met mate!

Je moet daarom dus ook de hardheid van het water meten: GH en KH, die twee vertellen je hoe het staat met de minerale samenstelling. Dit kun je doen met een eenvoudige titratie-kit. Met GH, ofte Duitse Hardheid, meet je het gezamenlijke gehalte aan tweewaardige positieve ionen, namelijk Calcium en Magnesium. De KH slaat op Carbonaat hardheid, of het -CO3 gehalte. Afhankelijk van het type vijver moet je andere concentraties halen. Als vuistregel kan je stellen: GH:12-18°D en KH: 10-16°d, waarbij KH 75% van de GH waarde is.

NEO GH+ mineralisatie van zwemvijver water.

GOUDEN TIP PRODUCTADVIES

De basis ‘kalk’, of magnesium en calcium, kun je makkelijk halen uit zeewierkalk en schelpenmengsels. Dat heeft echter wat tijd nodig vooraleer het zijn effect heeft. De snellere GH + en KH+ producten geven al veel sneller resultaat en dat kan nodig zijn. Bij de keuze van GH+/KH+ producten is het belangrijk dat het oplosbaar mengsel evenwichtig is en langwerkend. Wij hebben tot nog toe de beste resultaten gehaald met NEO GH+ en NEO KH+. Niet dat er geen andere op de markt zijn, maar dit scoort voor ons momenteel het beste kosten-baten resultaat.

Sporenelementen Water

Ook belangrijk is om een juist pakket aan sporen elementen te voorzien. Daar mag je best wat extra voor betalen, want het zijn deze elementen die ervoor zorgen dat het vijverleven alles heeft wat het nodig heeft. Veel heb je hier meestal niet van nodig. Een mengsel waar wij goede resultaten mee behalen is Optiminera biomineralisatie.

optiminera1 NAVICULA

Zwemvijver Producten Op Maat!

Iedere zwemvijver of zwembad is uniek! Zowel qua volume als in vormgeving. Hoewel de meeste zwembaden nogal strak vormgegeven zijn is dat bij zwemvijvers soms niet het geval. Dit heeft ook een invloed op jouw zwemvijver onderhoud.

Niet alleen de vormgeving, maar natuurlijk ook het volume en de ligging, alsook de filtratiekeuzes en de intensiteit van het recreationeel gebruik spelen hier een rol.

Vandaar dat we binnen onze productcatalogus met pakketten voor specifieke zwemvijver mineralen oplossingen werken.

Er bestaan ook producten die gericht zijn op algenpreventie in zwemvijvers, zowel direct als indirect. Deze komen zeker ook van pas in uw zwemvijver. Klik op de onderstaande banner om deze te ontdekken!

Bel ons!

+32 485 611406

Adres

Naviculagroup

Lochristi 9080

Belgium

www.naviculagroup.com

Email

verkoop@professionele-vijverstofzuiger.com