Algen Producten Vijver – Voorkom Groen Vijverwater!

Natuurlijke Algen Oplossingen

België-Nederland-France-Deutschland-Österreich • Altijd Online Open

Algen Producten Vijver

Voor zwemvijver, siervijver en andere waterpartijen

Probleemloos de zwemvijver algenvrij houden

Los Je Algenbloei Op!

Voor zorgeloos genieten van een zwemvijver zonder algen

Professioneel advies

Je staat er  niet alleen voor. Online advies service door ervaren zwemvijver experts

Professionele levering voor alle vijverstofzuiger, wandborstel en zwembadrobot pakketten!

Korte keten optimalisatie = kost reductie!

Vragen? Bel ons!

+32 (0)485 61 14 06

Met 35+ jaar ervaring in professioneel vijveronderhoud weten we exact wat nodig is:

De juiste apparatuur

*contacteer ons voor begeleiding

Garantie: ‘No cure – No pay!’

De duidelijkste garantie van ervaren vakmensen.

Algen Producten Vijver Voorkomen Groen Vijverwater

Zit ook jij geplaagd met een jaarlijkse algenbloei in je water? Niets is zo vervelend voor je zwembad, sier- of zwemvijver dan die gevreesde algenbloei in de lente, en soms zelfs in de herfst.

Om deze te voorkomen moet je water ecologie op balans zijn. Moeilijk en complex zeg je? Niet echt… Met een holistisch vijveronderhoud – en behulp van de juiste producten – hou je jouw vijverwater gezond.

Een overvloed aan voedingstoffen in de zwemvijver ligt vaak aan de oorzaak van je algenproblemen. Dit basisprobleem aanpakken is dan ook prioritair. Hier alvast onze meest populaire oplossing. Daarna gaan we wat dieper in op basis waterchemie, en een compleet overzicht van onze producten per functie, bacterieel, meststoffen, enz… Blijven lezen dus!

Koen Vanhoutte Navicula Algen Bestrijding Bloom

Biobooster PLUS Algen Oxydatie

Voor Zwemvijver, Siervijver en Zwembad

Van 40 tot 200 kubieke meter

Biobooster PLUS Oxydator

Lost Organisch Vuil Op

Kan Daarna Makkelijk Verwijdert Worden

Opvolging met Mineralisatie is Belangrijk

43,75393,00 Incl. btw/tva/vat

Vijver Bacteriën Bactogen voor een Natuurlijk Evenwichtige Vijver

Algen Behandeling Pakket Oxydatief

Voor Zwemvijver, Siervijver en Zwembad

Van 40 tot 200 kubieke meter

Combineert Biobooster, Bactogen en Optiminera

De kracht van bacterieel leven en sporen elementen samen!

Totaal Oplossing!

135,501077,75 Incl. btw/tva/vat

Algen remedie EM Microferm

Organische Algen Remedie

Voor Zwemvijver, Siervijver en Zwembad

Van 40 tot 200 kubieke meter

Combinatie van Nualgi, Fotobacteria, EM Microferm, Gerststro en Bokashi Kleiballen

Puur Natuur Algen Remedie!

Bacterieel leven, diatomaea en gisten

189,001203,50 Incl. btw/tva/vat

Zwemvijver Algenvrij!

Kwaliteitswerk
Eigen service dienst
Bespaar tijd!
Ontworpen voor gemak
Levering aan de deur

Vijver Waterwaarden Hebben Belang

Iedereen hoorde al wel eens over de zuurtegraad en hardheid van water, respectievelijk pH en KH/GH waarden. Deze zijn inderdaad de belangrijkste meetpunten, maar er spelen ook nog andere factoren mee, die jouw vijverecologie succesvol balanceren.

Girl fishing with selfmade rod by Sheri Hooley
  • De pH zuurtegraad hou je liefst tussen 7 en 7,5. Voor siervis en koikarper vijvers mag dit hoger liggen, rond 8,4. Deze zuurtegraad kan schommelen en is sterk verbonden aan de hardheid van je vijverwater.
  • Wil je correct je waterwaarden opmeten, dan moet je ook de hardheid van het vijverwater in rekening houden. De KH en GH tonen de echte mineralenbalans. Als vuistregel mik je hier op waarden van GH: 12-18°D en KH: 10-16°D, waarbij de KH 75% van de GH waarde mag zijn. GH staat voor Gezamenlijke Hardheid, KH voor Carbonaat Hardheid.
  • Hiernaast zijn sporenelementen ook nog van belang. Ook dit zijn minerale elementen – vaak over het hoofd gezien – die het vijverwater nodig heeft om gezond te blijven.
  • Bij siervijvers met vissen moet je ook letten op fosfaten en nitraten. Deze komen voort uit de uitwerpselen van vissen en andere waterdieren, hetgeen voeding is voor de algen. Een te hoge voedingslading ligt vaak aan de basis van algenbloeien.
  • Ook nitrieten en ammoniak hou je ook best in de gaten, aangezien de aanwezigheid daarvan op verregaande en diepliggende vervuiling van de waterkolom wijst.
  • Bacteriën helpen met het verwerken van overtollige voedingsstoffen in het water. Hoewel je deze niet kan meten met een simpele test kit is een jaarlijkse toevoeging vaak heel efficiënt.

Gouden Tip: Tijdens noodweer, stormen, waterbommen of wolkbreuken spoelt er vaak heel wat organisch materiaal de vijver in. Vooral na een droge periode kan dit heel heftig zijn.

Dit kan de waterwaarden en het zuurstofgehalte zwaar beïnvloeden is aldus zeer gevaarlijk voor het waterleven, met name voor vissen.

Vandaar bevelen we regelmatig vijveronderhoud met een professionele vijverstofzuiger naar jouw keuze en schepnetten dan ook ten stelligste aan!

Vijverstofzuiger Torpedo Inox Multigrid Voorfilter Professioneel Vijveronderhoud Separator Navicula

Maak Korte Metten met Algen!

Algen Producten Vijver Overzicht

We delen onze producten op in een paar categorieën, voor een beter overzicht. Er bestaan producten en pakketten die op een natuurlijke manier de vervelende algen direct gaan aanpakken. Dit kan via oxydatie (deze ontdekte je hierboven al) of op organische manier – met behulp van de magische combinatieve werking tussen bacterieel leven, diatomeae en gisten/fermentatie.

Verder gaan we ook kijken naar het stimuleren van waterplanten om voedingsstoffen voor de algen uit de waterkolom weg te concurreren.

Er bestaan ook meer drastische maatregelen, zoals fosfaat verwijdering. Dit is echt de allerlaatste keuze. Lees hier rustig verder om al onze algen oplossingen te ontdekken!

Koen Vanhoutte Navicula Algen Bestrijding Bloom

Bactogen Bacterie Boost

Voor Zwemvijver, Siervijver en Zwembad

Van 40 tot 200 kubieke meter

Breng Bacterieel Leven Terug in je Vijver

Lente Doorstart

Neemt overtollige voedingsstoffen op uit de vijver!

29,50282,00 Incl. btw/tva/vat

Algen remedie EM Microferm

EM Microferm Combo

Voor Zwemvijver, Siervijver en Zwembad

Van 40 tot 200 kubieke meter

Combineert nuttig bacterieel leven, gisten en schimmels

De kracht van natuurlijke elementen in samenwerking

Totaal Oplossing!

12,5062,50 Incl. btw/tva/vat

Bokashi vijverballen EM natuurlijke algen remedie

Bokashi Vijverballen EM

Voor Zwemvijver, Siervijver en Zwembad

Van 40 tot 200 kubieke meter

Effectieve Micro-Organismen

Trage vertering voor langdurig effect

Lost slib en organische vervuiling op de vijverbodem op!

Werkt doorheen de winter

19,50243,50 Incl. btw/tva/vat

Andere Bacterie Algen Remedies

Naast deze selectie van onze 3 bestsellers, bestaan er ook nog andere producten en pakketten die werken op basis van bacterieel leven. We introduceren ze kort even hier, met hun belangrijkste voordelen. Voor meer informatie klik je op de vette cursieve tekst bij elk item. Zo ga je direct naar de product fiche.

Fototrofe Bacterie Booster –  Een fototrofe bacterie leeft in de fototrofe zone van je vijver. Dit is de toplaag, waar het zonlicht vlot toegang toe heeft. Deze gaan de overtollige voedingsstoffen in de waterkolom verteren, zodat algen minder kans krijgen.

Nualgi Diatomeae Inocculant –  Nualgi introduceert en stimuleert de groei van diatomeae in je vijver. Deze transparante algen gaan zich snel verspreiden en concurreren de groene algen weg uit de vijver, met kristalhelder water tot gevolg.

Gerststro Fermentatie Pellets –  Gerststro pellets gaan traag maar zeker oplossen op de vijverbodem. Daar ontladen ze hun natuurlijke anti-alg kwaliteiten. Let op, dit product roept een abrupte halt toe aan algengroei, maar zal de bestaande algen niet doden. Ideaal voor in de winter. Zo heb je een voorsprong op de algen in de lente!

Plantenfilter Starter Optinit –  Optinit gaat de nitrieten en nitraten in je plantenfilter optimaliseren, hetgeen een perfecte doorstart van je plantenfilter mogelijk maakt. De planten nemen hierdoor een grote hoeveelheid voedingsstoffen uit het water op, die anders de algen ten goede zouden komen. Combineer dit jaarlijks met een goed plantenfilter onderhoud.

Vijverwater ecologie booster Nualgi
Sagittaria sagittifolia moerasplant in natuurlijke helofyten filter.
Gebruiksaanwijzing Meetapparatuur waterkwaliteit mineralen nutrienten zwemvijver vijveronderhoud Navicula

Meten is Weten bij Vijveronderhoud

Meet en testkits voor waterwaarden zijn volgens ons onmisbaar in het correct onderhouden van jouw vijver. Zo weet je wat er aan de hand is en kan je direct optreden.

We hebben een simpele testkit met stripjes voor de vijver en een volledige metingskit die eerder geschikt is voor zwembaden en zwemvijver.

Klik op de foto naast dit tekstblok om deze producten te ontdekken.

Fosfaten Verwijderaar Flocculant

Eigenlijk bevelen we dit niet graag aan als product. Het is heel invasief, en zeker de minst milieuvriendelijke oplossing die we aanbieden. Zit je echter met een heel zwaar vervuilde vijver? Die door verwaarlozing of inspoeling van grote hoeveelheden organisch materiaal zodanig uit balans is dat niets anders nog werkt? Dan kan dit een oplossing bieden.

Je kan met dit product de fosfaten volledig verwijderen uit de waterkolom. Je moet deze dan wel gaan afvoeren met een vijverstofzuiger nadien (zonder filterkous!!). Dan kan je van daaruit opnieuw beginnen met het systeem op te bouwen met Bactogen en minerale supplementen.

Natuurlijk Mineralen Balanceren

Dat doe je met ons product Optiminera sporenelementen, speciaal geschikt voor vijvers. Als een katalyst gaat het op zoek naar gebreken in je mineralenbalans en past die aan waar nodig.

Het speelt als het ware in op de verhouding tussen zuurtegraad en hardheid om dit optimale resultaat te bereiken.

fosfaat verwijderaar flocculant
meststof waterplanten Bloom % Grow

Waterplanten Meststoffen

Deze zijn beschikbaar voor zowel waterlelies als planten onder water en in het moerasgedeelte.

Onze kegelvormige waterlelie en -planten meststof tabletjes zijn heel makkelijk in te voegen in je plantenmanden. Deze zijn langdurig werkzaam doorheen het groeiseizoen.

De Bloom&Grow meststof formulering voor onderwater planten voegt enkel voedingsstoffen toe voor jouw planten, niet voor de algen! Deze mag je doorheen het seizoen doseren!

Gouden Tip!

Algen voorkomen in je vijver doe je doorheen het jaar, niet alleen tijdens de lente!

Veel van onze producten zijn gericht op het traag maar zeker voorkomen van algenproblemen, door natuurlijke fermentatie en verrotting. We maakten daarom een herfst kortingspakket biomineralisatie aan dat gericht is op manueel vijveronderhoud.

Zo bespaar je zowel op korte als lange termijn, en je geniet bovendien het hele jaar door van een kristalheldere vijver. Dit pakket en de gerelateerde pagina zitten trouwens boordevol informatie!

Algen Producten Protocol

Wil je nog meer gedetailleerde informatie over hoe je dit best aanpakt, aarzel dan niet om ons herfstadvies te lezen. Deze vind je terug door op de onderstaande foto te klikken, of via het promoties menu bovenaan.

Zit je daarna nog met vragen, dan staan onze vijverspecialisten steeds klaar voor jou!

Groen Vijverwater Voorkomen op Maat!

Elke vijver is uniek, zowel qua volume als opbouw en specifieke onderhoudsnoden. Vandaar bieden we ook heel wat pakketten aan die zowel functie als volume gebaseerd zijn. We baseren ons hierbij op meer dan 25 jaar vijverexpertise – met de voeten en handen in het water – als meerwaarde voor onze producten.

Er bestaan ook producten die gericht zijn op zuurtegraad en waterhardheid van je zwemvijver. Hoewel deze eerder ontworpen werden voor de zwemvijver, kunnen ze zeker van toepassing zijn in uw siervijver of andere waterpartij. Klik op de onderstaande banner om deze te ontdekken!

Bel ons!

+32 485 611406

Adres

Naviculagroup

Lochristi 9080

Belgium

www.naviculagroup.com

Email

verkoop@professionele-vijverstofzuiger.com