Algen Producten Vijver – Voorkom Groen Vijverwater!

Natuurlijke Algen Oplossingen

België-Nederland-France-Deutschland-Österreich • Altijd Online Open

Algen Producten Vijver

Voor zwemvijver, siervijver en andere waterpartijen

Probleemloos de zwemvijver algenvrij houden

Los Je Algenbloei Op!

Voor zorgeloos genieten van een zwemvijver zonder algen

Professioneel advies

Je staat er  niet alleen voor. Online advies service door ervaren zwemvijver experts

Professionele levering voor alle vijverstofzuiger, wandborstel en zwembadrobot pakketten!

Korte keten optimalisatie = kost reductie!

Vragen? Bel ons!

+32 (0)485 61 14 06

Na 25 jaar ervaring in onderhoud weten we exact wat nodig is,

De juiste materialen EN correct advies!

*bel ons voor begeleiding

Garantie: ‘no cure, no pay!’

De duidelijkste garantie van ervaren vakmensen

Volg de instructies en adviezen, en wij staan garant voor de resultaten!

Algen Producten Vijver Voorkomen Groen Vijverwater

Zit ook jij geplaagd met een jaarlijkse algenbloei in je water? Niets is zo vervelend voor je zwembad, sier- of zwemvijver dan die gevreesde algenbloei in de lente, en soms zelfs in de herfst.

Om deze te voorkomen moet je water ecologie op balans zijn. Moeilijk en complex zeg je? Niet echt… Met een holistisch vijveronderhoud – en behulp van de juiste producten – hou je jouw vijverwater gezond.

Een overvloed aan voedingstoffen in de zwemvijver ligt vaak aan de oorzaak van je algenproblemen. Dit basisprobleem aanpakken is dan ook prioritair. Hier alvast onze meest populaire oplossing. Daarna gaan we wat dieper in op basis waterchemie, en een compleet overzicht van onze producten per functie.

Biobooster Algenmiddel Navicula Koen Vanhoutte
Organisch materiaal en algen tussen keien en stenen. Foto door Saketh Garuda.
Koen Vanhoutte Navicula Algen Bestrijding Bloom

Groen Vijverwater Behandeling Pakket

Zwemvijver, siervijver, zwembad

40 tot 200 kubieke meter

Biobooster

Optiminera

Zuurstof

Bokashi Kleiballen

335,00 Incl. btw/tva/vat

Bactogen Navicula Koen Vanhoutte

Zwemvijver Reinigen – Professioneel Advies

Kwaliteitswerk
Eigen service dienst
Bespaar tijd!
Ontworpen voor gemak
Levering aan de deur

Vijver Waterwaarden Hebben Belang

Iedereen hoorde al wel eens over de zuurtegraad en hardheid van water, respectievelijk pH en KH/GH waarden. Deze zijn inderdaad de belangrijkste meetpunten, maar er spelen ook nog andere factoren mee, die jouw vijverecologie succesvol balanceren.

Girl fishing with selfmade rod by Sheri Hooley
  • De pH zuurtegraad hou je liefst tussen 7 en 7,5. Voor siervis en koikarper vijvers mag dit hoger liggen, rond 8,4. Deze zuurtegraad kan schommelen en is sterk verbonden aan de hardheid van je vijverwater.
  • Wil je correct je waterwaarden opmeten, dan moet je ook de hardheid van het vijverwater in rekening houden. De KH en GH tonen de echte mineralenbalans. Als vuistregel mik je hier op waarden van GH: 12-18°D en KH: 10-16°D, waarbij de KH 75% van de GH waarde mag zijn. GH staat voor Gezamenlijke Hardheid, KH voor Carbonaat Hardheid.
  • Hiernaast zijn sporenelementen ook nog van belang. Ook dit zijn minerale elementen – vaak over het hoofd gezien – die het vijverwater nodig heeft om gezond te blijven.
  • Bij siervijvers met vissen moet je ook letten op fosfaten en nitraten. Deze komen voort uit de uitwerpselen van vissen en andere waterdieren, hetgeen voeding is voor de algen. Een te hoge voedingslading ligt vaak aan de basis van algenbloeien.
  • Ook nitrieten en ammoniak hou je ook best in de gaten, aangezien de aanwezigheid daarvan op verregaande en diepliggende vervuiling van de waterkolom wijst.
  • Bacteriën helpen met het verwerken van overtollige voedingsstoffen in het water. Hoewel je deze niet kan meten met een simpele test kit is een jaarlijkse toevoeging vaak heel efficiënt.

Gouden Tip: Tijdens noodweer, stormen, waterbommen of wolkbreuken spoelt er vaak heel wat organisch materiaal de vijver in. Vooral na een droge periode kan dit heel heftig zijn.

Dit kan de waterwaarden en het zuurstofgehalte zwaar beïnvloeden is aldus zeer gevaarlijk voor het waterleven, met name voor vissen.

Vandaar bevelen we regelmatig vijveronderhoud met een professionele vijverstofzuiger naar jouw keuze en schepnetten dan ook ten stelligste aan!

Vijverstofzuiger Torpedo Inox Multigrid Voorfilter Professioneel Vijveronderhoud Separator Navicula

Maak Korte Metten met Algen!

Algen Producten Vijver Overzicht

We delen onze producten op in een paar categorieën, voor een beter overzicht. En we beginnen bij het begin, met testkits en meet apparatuur. Want, meten is weten! En zonder correcte diagnose kunnen we geen remedie voorstellen. Dat weet elke dokter, ook de vijverdokter!

Gebruiksaanwijzing Meetapparatuur waterkwaliteit mineralen nutrienten zwemvijver vijveronderhoud Navicula

Meten is Weten bij Vijveronderhoud

Meet en testkits voor waterwaarden zijn volgens ons onmisbaar in het correct onderhouden van jouw vijver. Zo weet je wat er aan de hand is en kan je direct optreden.

We hebben een simpele testkit met stripjes voor de vijver en een volledige metingskit die eerder geschikt is voor zwembaden en zwemvijver.

Klik op de foto naast dit tekstblok om deze meetkit te ontdekken.

Algenbloei en Groene Vijver Aanpakken

Dit kan je op directe en indirecte manier aanpakken.

Met onze Biobooster verwijder je de meeste algen direct. De natuurlijke corosieve werking van dit product weekt algen los van oppervlakken en verwijdert ze uit de waterkolom.

Deze drijven vervolgens boven in makkelijk te verwijderen proppen, die je kan opzuigen met een vijverstofzuiger of uitscheppen met een schepnet.

De indirecte manier richt zich op het voorkomen van een opbouw aan voedingsstoffen waar de algen van profiteren. Zo blijft je vijverwater in balans en komen de meststoffen terecht waar ze horen, bij de waterplanten en niet de algen!

Hier bestaan verschillende producten voor die allen de groei van gezonde bacteriën promoten.

  • EM Microferm is de actieve oplossing van Effectieve Micro-organismen (EM®). Het bevordert de fermentatie van organisch materiaal en kolonisatie door EM®
  • Kleiballen Bokashi EM® Bokashi Balls maken het mogelijk om de hoeveelheid slib te verminderen en de vorming ervan te beperken dankzij de werking van EM®.
  • Nualgi bevordert de groei van Diatomeae algen, die een positieve invloed hebben op de waterkwaliteit. Niet alleen verwijderen ze nitrieten en fosfaten, ze zetten ook overbodige koolstofdioxide om in zuurstof. Als gevolg hiervan wordt jouw vijverwater gezonder en klaarder. Eigenlijk concurreren deze Diatomeae algen de andere “slechte” algen kapot.

 

Natuurlijk Mineralen Balanceren

Dat doe je met ons product Optiminera, speciaal geschikt voor vijvers. Als een katalyst gaat het op zoek naar gebreken in je mineralenbalans en past die aan waar nodig. Het speelt als het ware in op de verhouding tussen zuurtegraad en hardheid om dit optimale resultaat te bereiken.

Bacterieel Leven Herstarten

Na het grondig reinigen en correct mineraliseren van je vijver is het steeds een goed idee om de goeie bacteriën in je vijver een beetje hulp te geven.

Inoculeer daarom je waterpartij met Bactogen, voor een vlotte doorstart in de lente. Deze bacteriën nemen heel wat overtollige voedingsstoffen op uit het water, voedingsstoffen die anders de algen ten goede zouden komen, en voorkomen hierdoor een algenbloei. Dit is zeker van toepassing bij de lente opstart, maar kan ook in de herfst een goede ingreep zijn om de zuurstofgehaltes in je vijverwater doorheen de winter optimaal te houden.

Fotobacteriën EM® Photo + biedt een oplossing voor de regulering van algen in vijvers, bassins, meren of andere waterbronnen.

De specifieke fototrofe micro-organismen die aanwezig zijn in EM® Photo + dragen bij aan de eliminatie van talrijke moleculen zoals fosfaat, nitriet of zelfs ammonium; waardoor de ontwikkeling van algen permanent wordt beperkt.

De EM® Photo + werkt zowel in een zuurstofarme omgeving als met of zonder licht en ondersteunt zo het watermilieu op een natuurlijke manier.

Waterplanten Meststoffen

Onze kegelvormige waterlelie en -planten meststof tabletjes zijn heel makkelijk in te voegen in je plantenmanden. Deze zijn langdurig werkzaam doorheen het groeiseizoen.

Zo hoef je maar een keer per seizoen een toevoeging te doen, en geniet je heel de zomer tot in het late najaar van rijkelijke groei en bloei in je vijver!

Algen Producten Protocol

Wil je nog meer gedetailleerde informatie over hoe je dit best aanpakt, aarzel dan niet om ons herfstadvies te lezen. Deze vind je terug door op de onderstaande foto te klikken, of via het promoties menu bovenaan.

Zit je daarna nog met vragen, dan staan onze vijverspecialisten steeds klaar voor jou!

Groen Vijverwater Voorkomen op Maat!

Elke vijver is uniek, zowel qua volume als opbouw en specifieke onderhoudsnoden. Vandaar bieden we ook heel wat pakketten aan die zowel functie als volume gebaseerd zijn. We baseren ons hierbij op meer dan 25 jaar vijverexpertise – met de voeten en handen in het water – als meerwaarde voor onze producten.

Er bestaan ook producten die gericht zijn op zuurtegraad en waterhardheid van je zwemvijver. Hoewel deze eerder ontworpen werden voor de zwemvijver, kunnen ze zeker van toepassing zijn in uw siervijver of andere waterpartij. Klik op de onderstaande banner om deze te ontdekken!

Bel ons!

+32 485 611406

Adres

Naviculagroup

Lochristi 9080

Belgium

www.naviculagroup.com

Email

verkoop@professionele-vijverstofzuiger.com