Waterkwaliteit Zwemvijver Optimaliseren Garandeert Zorgeloos Zwemplezier!

Waterwaarden Zwemvijver Beheren

België-Nederland-France-Deutschland-Österreich • Altijd Online Open

Waterkwaliteit Zwemvijver

Voorkom Algenbloei

Waterkwaliteit Zwembad Optimaliseren

Zwemwater Kwaliteit Oplossingen!

Voor langer genieten van een kristalheldere zwemvijver!

Professioneel advies

Je staat er  niet alleen voor. Online advies service door ervaren zwemvijver experts

Na 25 jaar ervaring in onderhoud weten we exact wat nodig is…De juiste apparatuur

Bel ons voor begeleiding +32 (0)485 61 14 06

Garantie: ‘no cure, no pay!’

De duidelijkste garantie van ervaren vakmensen

Volg de instructies en adviezen, en wij staan garant voor de resultaten!

Waterkwaliteit Zwemvijver Optimaliseren

De gezondheid van je vijver draait volledig rondom de gezondheid van je ecosysteem. Simpelweg gezegd, de waterkwaliteit van je zwemvijver – of dat nu een siervijver, visvijver of een zwembad is!

De belangrijkste factoren die samen een natuurlijke balans opmaken zijn hardheid, zuurtegraad en bacterieel leven in het water. Door inspoelen van regenwater, slecht werkende vijverfilters, gebrek aan vijveronderhoud en frequent gebruik van je zwemvijver kan deze balans verstoord worden.

Als gevolg hiervan kunnen problemen ontstaan met je waterpartij, zoals algen, geuroverlast en glibberige of witte kalk aanlaging op de bodem en randen.

Algen Producten Vijver

Klik hieronder voor meer informatie

Microalgen drijflaag en erwtensoep in natuurlijke waterpartij. Foto door Nathan Anderson.
Women jumping in clear pool surrounded with plants by Taylor Simpson.

Zwemvijver Producten

Klik op de foto hierboven!

Problemen met Algen vs. Mineralen

Hoewel de behandeling van een waterpartij best holistisch aangepakt kan worden, zien we toch een duidelijke opdeling in de problemen die zich voordoen. Voornamelijk algen enerzijds, en problemen met de mineralen en zuurtegraad van het vijverwater.

Vandaar maakten we een duidelijke opdeling voor jullie in 2 pagina’s. Zo kan je direct naar jouw pagina van interesse navigeren en ontdekken welke oplossingen we daar bieden voor jouw zwemvijverprobleem.

Wil je meer weten over hoe deze twee samenhangen, lees dan verder op deze pagina. Meten is weten, maar leren is kennis opbouwen, hetgeen leidt tot duurzamere oplossingen op lange termijn.

Kwaliteitswerk
Eigen service dienst
Bespaar tijd!
Ontworpen voor gemak
Levering aan de deur

Gezond Vijverwater – 5 Belangrijke Factoren!

METEN IS WETEN!

De beste manier om er zeker van te zijn dat jouw vijverwater gezond is, is om wat metingen uit te voeren. Zo merk je niet alleen op welke factor er precies fout zit, maar ook tot op welke gradatie. Daarna kan je dan met onze waterkwaliteit producten correcties gaan uitvoeren.

Meten doe je met een simpele Ecocheck Reagentia Test Kit.

Er zijn 5 elementen van belang voor gezond vijverwater:

De pH zuurtegraad: Deze meet je met vijver strips of – indien mogelijk – met een geijkte meter. Hou je zuurtegraad liefst tussen 7 en 7,5. Voor koikarper vijvers mag dit hoger liggen, rondom 8,4.

Hardheid: De pH kan beïnvloed worden door allerlei factoren. Om zeker te zijn dat de juiste meting plaatsvindt moet je ook de hardheid van het vijverwater gaan meten, de KH en GH. Deze tonen de echte mineralenbalans. Als vuistregel mik je hier op een GH: 12-18°D en KH: 10-16°D, waarbij de KH 75% van de GH waarde is.

Sporenelementen: Dit zijn alle kleine minerale elementen die het vijverwater nodig heeft om gezond te blijven, met een correcte balans aan waterleven en -waarden.

Hiernaast is ook bacterieel leven van belang, en moet je bij siervijvers met vissen ook je fosfaten en nitraten gaan opmeten. Vissen vervuilen het water en deze vervuiling is voeding voor algen.

Ook nitrieten en ammoniak hou je ook best in de gaten, aangezien de aanwezigheid daarvan op verregaande en diepliggende vervuiling van de waterkolom wijst.

Waterkwaliteit Zwembad Optimaliseren

Waterecologie – Een Holistische Aanpak

Je wil genieten van je zwemvijver, zwembad of sier waterpartij, maar zit geplaagd met tal van problemen. Algen, geuroverlast, slijmerige of kalkvormige aanlaging op de bodem en wanden.

Geloof het of niet, maar al deze problemen zijn aan elkaar verbonden via ecologie. Verstoor 1 factor in een waterpartij, en de hele waterkolom kan uit balans geraken, met de hierboven vermelde problemen als gevolg.

Verschillende stappen zijn nodig om deze problemen – liefst – te voorkomen; of om ze op te lossen. We gaan hier wat dieper in op het balanceren van waterecologie in een gesloten systeem zoals een zwemvijver of andere waterpartij.

Drijvende eilanden Biodiversiteit Ecologisch herstel bioremediatie navicula

Hoe Hangt Waterecologie aan Elkaar?

De ecologie van een waterpartij wordt bepaald door allerhande factoren. Volume, ligging, diepte, blootstelling aan organisch materiaal, ondergrond, etc. Allen beïnvloeden ze de balans aan minerale hardheid, sporenelementen en de zuurtegraad van je vijver.

Hetgeen alle types waterpartijen echter aan elkaar verbindt zijn de seizoenen. De natuurlijke groei cycli van bacteriën en algen die in de lente starten tot aan de late herfst onttrekken mineralen aan het water.

Voeg daar regenwater aan toe in het voor- en najaar – regenwater is van nature mineraalarm en te zuur voor de vijver – en je zit al snel met een verstoorde seizoen cyclus werking in jouw zwemvijver.

Seizoensgebonden Aanpak

Wij geven als advies aan zo goed als iedereen om de seizoensgebonden cycli van het water zo nauwgezet mogelijk te volgen. Je zit wel met een besloten waterpartij en geen natuurlijke vijver.

Daarom is het dus van belang om de waterchemie terug op punt te stellen op bepaalde momenten. Dit doe je bij voorkeur zowel in de lente als in het najaar.

Meten is weten, dus meet je waterwaarden tweemaal per jaar, en pas aan waar nodig.

TIP Doe je metingen en aanpassingen na je vijveronderhoud, als alle vijverslib weggezogen is met je vijverstofzuiger, want daarbij komt heel wat materiaal vrij in de waterkolom. Zo krijg je een correcter beeld van je waterwaarden en de nodige toevoegingen.

Nymphaea James Brydon in bloei in onze waterlelie tobbes 'lily in the lawn'

Het Belang van Regelmatig Vijveronderhoud

Vaak onderschatten onze klanten het belang van een regelmatig mechanisch vijveronderhoud. Verwijder opgehoopte bladeren en rottend materiaal van de bodem, snoei je waterplanten terug op het einde van het groeiseizoen, verwijder groene aanslag van je wanden en bodem en MEET je vijverwaarden!

Met deze simpele stappen voorkom je al heel wat problemen zoals algenbloeien en vieze aanslag op je vijverfolie. Al deze rottende materialen – binnen de besloten ruimte van je vijvertje –kunnen de ecologische en minerale balans van het water verstoren. Zo beland je al snel in een vicieuze cirkel, waar je zonder zwaar ingrijpend onderhoud maar moeilijk uit raakt.

Automatische Vijverborstels!

Gemotoriseerd wandborstel en muurborstel tegen groene aanlaging van algen in de zwemvijver voor simpel vijveronderhoud

Zwemvijver Robots vind je hier!

Klik op de bovenstaande foto’s om te navigeren!

Water Recuperatie!

Voorfilter zwemvijver voor efficient en veilig onderhoud van de vijver.

Waterkwaliteit Vijver Beheren en Bijsturen

Complexer dan je dacht, die waterecologie? Eigenlijk is het allemaal niet zo moeilijk. Zo lang je het vijveronderhoud niet verwaarloost – inclusief metingen en mineralisatie – zal je weinig problemen tegenkomen.

Bij het inschatten van je vijveronderhoud kan je als vuistregel stellen dat hoe groter het volume water, hoe makkelijker het onderhoud ervan! Vergeet echter nooit dat we hier een natuurlijk systeem emuleren in een besloten ruimte, dus aanpassingen kunnen altijd nodig zijn.

Volg onze seizoensgebonden adviezen, en de stappen in de onderstaande clusters, voor optimale resultaten. Zit je toch nog met vragen? Stuur onze vijverspecialist hier dan een berichtje.

Waterkwaliteit Oplossingen

Waterkwaliteit Problemen Aanpakken – een Tweeledige Benadering!

Bedankt om zo ver door te lezen. Je ziet, de waterwaarden van je zwemvijver beheren hoeft niet moeilijk te zijn. We delen de mogelijke problematiek op in twee groepen, algen en mineralen. Hieronder kan je navigeren naar de relevante pagina’s die specifiek deze issues aanpakken, vanzelfsprekend met kant en klare oplossingen binnen handbereik.

Al deze producten kunnen bij elke waterpartij toegepast worden – siervijvers, biozwembaden, natuurlijke vijvers en visvijvers – zo garandeer je niet alleen de waterkwaliteit van je zwemvijver, maar van al je vijvers.

Bel ons!

+32 485 611406

Adres

Naviculagroup

Lochristi 9080

Belgium

www.naviculagroup.com

Email

verkoop@professionele-vijverstofzuiger.com