Automatische wand-, rots- en bodemborstel

voor zwemvijver en zwembad

 

 BIBER22 & BISAM44

Onderhoud van wanden en bodems.

In vijvers en zwemvijvers ontstaat er na verloop van tijd een begroeiing op de wanden en bodem. Dit is een natuurlijk proces dat in het jargon ‘muurmos’ genoemd wordt.

Deze aanlaging bestaat uit algen, mossen, micro-organismes en kalkafzetting.

De mate waarin dit optreedt varieert van vijver tot vijver. Het hangt af van de hoeveelheid zonlicht, waterkwaliteit en type van ondergrond. Zo zal een gladde TPO folie minder aanlagen dan een ruwe natuursteen.

Waar dit werk vroeger een lastig en langdurig karwei van handmatig schrobben en scheppen was, wordt dit nu met de automatische muur-borstels kinderspel.

Door de schrobber aan te sluiten op de vijverstofzuiger pomp je het vrijgekomen vuil in één keer weg uit de vijver.

Je moet dus naderhand niet nog eens een paar uren staan scheppen en vegen, of afzonderlijk gaan stofzuigen.

Zwembad en zwemvijver professionals weten maar al te goed hoe druk de lente kan zijn. Na de winter en met de eerste zonnestralen moeten alle zwempartijen er zo snel mogelijk piekfijn bij liggen. Dit moet allemaal in de korte periode van het vroege voorjaar gebeuren. Vaak zijn dit lange dagen met veel overuren, want waterwerken laten zich nu eenmaal niet haasten.

Door slim gebruik te maken van automatische systemen, zoals de elektrische muurborstels samen met een pro-vijverstofzuiger kan merkelijk sneller opgeleverd worden. De resultaten zijn beter met een tevreden klant, die snel bediend kan worden. En jij bent klaar om naar de volgende te vertrekken.

Rugklachten?

Niet onbelangrijk, is verder dat het werken met deze apparatuur minder belastend voor de rug- en armspieren is. Na een lange en meestal nog koude dag aan de waterkant merk je het verschil al snel. Automatisering van zwembad en vijveronderhoud is niet anders dan voor de rest van het buitenwerk.

Het is slim, kost – efficiënt en beter.

Ik wist eigenlijk niet goed wat ik moest zoeken. Maar toen ik deze automatische wandschrobbers zag, was het direct duidelijk dat dit was wat ik nodig had om de wanden van mijn zwemvijver schoon te krijgen.
Tevreden klant

Automatische wandborstel: BIBER 22…

voor zwemvijver, zwembad, vijver en fonteinen

De BIBER 22 automatische wand- en bodemborstel voor professioneel vijveronderhoud van zwemvijver. Dual batterij pack.
Automatische wandborstel muurborstel groen aanlaging algen zwemvijver vijveronderhoud

De automatische wandschrobber: BIBER 22 is volledig vernieuwd voor de groeiende doelmarkt van vijvers en zwemvijvers. Dit is de eerste elektrische roterende borstel die verbonden kan worden met een vijverstofzuiger via een speciale aanzuigopening. De roterende borstelkop wordt gemonteerd op een 2.4-4.8 m lange telescopische steel. De aanzuigslang wordt aangesloten op de aanzuigopening. Het geheel van elektrische voeding  bestaat uit een Lithium Ion herlaadbare batterij, met kabels (IP68) en stuurbare regeling. Deze is van hetzelfde type als zijn ‘neefje’ de BISAM bodemborstel. Beiden zijn dus compatibel.

Als set sluit de BIBER 22 aan bij de BISAM 44. De BIBER is het toestel bij uitstek om wanden, rotsen, natuursteen, etc schoon te schrobben. De BISAM is dan weer aangewezen om grotere bodem oppervlaktes grondig te reinigen.

De nieuwe VACUGRIP techniek zorgt ervoor dat de BIBER borstel het losgeschrobde vuil direct wegvoert via de aanzuigmond. Door deze techniek wordt de borstel licht tegen de wand aangezogen waardoor het hanteren van de kop makkelijker wordt met de telescopische steel. Het is dus niet meer nodig om zogenaamde ‘spoilers’ te gebruiken om de borstel ‘neer te drukken’.

De BIBER borstel kan voorzien worden van verschillende types van borstels, die variëren in hardheid. Deze VACUGRIP BORSTELS zijn van belang voor het type van te ‘schrobben’ ondergrond. In Vlaanderen zijn veel zwemvijver in EPDM of zwembaden in PVC. De hardere borstels (vb Rode) kunnen deze beschadigen. Kies voor folie daarom zachtere borstels, terwijl voor natuursteen, beton, rotsen, de hardere van toepassing zijn.

Tip: Als je al een BISAM borstel hebt dan volstaat het om de BIBER borstel te bestellen zonder accessoires, gezien de ‘power kit’ met LI ION batterij dezelfde is.

Je kan ook opteren om het systeem rechtstreeks te laten werken op het elektrisch net. Zeker voor grotere vijvers waar lang werk (> 2 uur) voorzien wordt kan dit nuttig zijn. Daarvoor kan dan de DIRECT sets met transformator 220/24 volt connector en een verlengkabel (7.5 meter) pakket besteld worden.

BIBER22 DIRECT

BISAM44 DIRECT

Merk op: Hou altijd rekening met het feit dat er niet gezwommen mag worden als er onderhoud aan de vijver, zwemvijver of zwembad gedaan wordt.

De BIBER 22 automatische wand- en bodemborstel voor professioneel vijveronderhoud van zwemvijver. Dual batterij pack.
Automatische wandborstel muurborstel groen aanlaging algen zwemvijver vijveronderhoud BIBER 22 Vijverstofzuiger TORPEDO ULTRA
Stainless Steel Roterende borstel kop inox rvs voor Biber 22 automatische wandborstel.
CLEARPAD houder en schrobberspad voor BIBER22 automatische wandborstel
Automatische wandborstel muurborstel groen aanlaging algen zwemvijver vijveronderhoud vervangingsborstel
Harde borstel voor de Biber 22 automatische wandborstel, van het type Rood/groen.

Ga nu naar de waterwinkel

Ga nu naar de waterwinkel

Technische gegevens

2.4-4.8 m telescopische steel

Aansluitingkop D38/50 voor aanzuigslang

Transfo 220/24 volt.

Werktijd: onbeperkt.

Werkbreedte van de BIBER borstel: 22 cm diameter.

 

Ook verkrijgbaar op batterij: Li – accu versie. Klik hier voor accu versie van BIBER22

Automatische bodemborstel: BISAM 44…

…voor zwemvijver, zwembad, vijver en fonteinen

Automatische wandborstel bodemborstel groen aanlaging algen zwemvijver vijveronderhoud BISAM

Voor bodemreiniging van los bezinksel, zoals bladval en detritus, kan in de meeste gevallen een goede vijverstofzuiger zoals de FANGO 2000 of de TORPEDO 1000 volstaan. In zonnige vijvers en vooral in ondiepe gedeeltes kan er ook een levende biofilm op de bodem ontstaan. Die kan variëren van een dun glibberig laagje tot een dikkere ‘bio-mat’. Waar typisch een zogenaamde robot gebruikt wordt in een zwembad, is deze voor biofilm veelal ontoereikend.

Het perfecte toestel om aanlaging op bodems te reinigen. Het spaart onze onderhoudsteams veel uren werk EN het maakt het werk lichter.

PoolCare By Schenk

Professionel Pool Service , Schenk

De BISAM 44 bodemreiniger werd ontwikkeld als extensie van de vijverstofzuiger om grotere oppervlaktes vlot en efficiënt te reinigen. Met een werkbreedte van 44 cm gaat het werk goed vooruit.

Door de roterende cylindrische borstel wordt de aangegroeide biomassa vlot losgemaakt.

De gemotoriseerde borstel stuwt het losgemaakte vuil naar de aanzuigopening van de vijverstofzuiger. Daardoor wordt het water niet vertroebeld tijdens de onderhoudswerken.

De elektrische aangestuurde borstel kan met een schakelaar vooruit en achteruit draaien voor maximale bewegingsvrijheid. Met de telescopische steel kan de borstel eenvoudig gehanteerd worden en wordt er energie bespaard.

FANGO 2000 BISAM NAVICULA 26042017 001
Automatische wandborstel bodemborstel groen aanlaging algen zwemvijver vijveronderhoud BISAM
De BISAM 44 automatische bodemborstel voor professioneel vijveronderhoud van zwemvijver. Dual batterij pack.
Automatische wandborstel muurborstel groen aanlaging algen zwemvijver vijveronderhoud kalkafzetting
Automatische bodemborstel BISAM 44 SET Navicula

De BISAM 44 kan geleverd worden met een directe aansluiting op het elektrische net (220/24 volt). Daarmee kan je onbeperkt werken en met behulp van eenvoudige 24 volt soepele kabels kun je het afstandsbereik vergroten (+ 7.5 meter per kabel).

Of ze kan voorzien zijn van een Lithium-Ion battery pack, die aangeleverd wordt met een opbergtas. Deze batterij is sterk genoeg om meerdere uren te functioneren. Voor langduriger werken, of op 1 dag meerdere locaties te onderhouden, kan een directe voeding via transfo in optie aangekocht worden.

Afhankelijk van de ondergrond en waterdichting kunnen borstels van verschillende hardheid gebruikt worden. Standaard wordt een zachte borstel meegeleverd geschikt voor EPDM. Maar voor natuursteen tegels of beton kuipen is een hardere borstel aangewezen.

Door simultaan te borstelen en te stofzuigen wordt zeer veel tijd bespaard. Door sneller te werken worden er werkuren bespaard, maar ook wordt er minder water verbruikt. De kosten voor onderhoud worden merkelijk gereduceerd.

De BISAM 44 is compatibel met de FANGO 2000 en de TORPEDO reeks. Indien u al beschikt over een wandborstel BIBER 22, volstaat het om de BISAM 44 unit te kopen zonder battery pack. Neem contact op voor een aangepaste aanbieding.

Technische gegevens

2.4-4.8 m telescopische steel

Aansluitingkop D38/50 voor aanzuigslang

Transformator 220/24 volt + verlengkabel 7.5 meter.

 

of:

Li Ion heroplaadbare batterij 4 Ah 24 Volt

Werktijd: 2 uur runtime wanneer de batterijen volgeladen zijn

Ladingstijd: 4 uur tot vol

Werkbreedte van de BISAM borstel: 44 cm diameter.

Gewicht 6 kg