Vijverboeken ter Inspiratie!

Onbeperkt Vijver Leesplezier

België-Nederland-France-Deutschland-Österreich • Altijd Online Open

Vijverboeken

Vijver Leesplezier voor Elke Leeftijd

Je Vijverkennis Uitbreiden!

Vijverboeken en Educatie

Meer vijverkennis = Meer genieten!

Professioneel advies

Je staat er  niet alleen voor. Online advies service door ervaren zwemvijver experts

Met 35+ jaar ervaring in professioneel vijveronderhoud weten we exact wat nodig is:

De juiste apparatuur

*contacteer ons voor begeleiding

Garantie: ‘No cure – No pay!’

De duidelijkste garantie van ervaren vakmensen.

Vijverboeken Inspireren Vijverplezier

Vijverboeken zijn een toffe manier om te dromen over je vijver tijdens de wintermaanden. Op deze pagina’s vinden jullie heel wat informatie omtrent vijvers. Zowel educatief als ter inspiratie, wetenschappelijk en ook alle handleidingen voor onze vijver apparaten.

Met deze vijver literatuur geniet je het hele jaar door van je hobby, leer je bij en inspireer je de volgende generatie met liefde voor de vijver! We delen onze vijverboeken op in twee delen, vijver educatie en handleidingen vijver apparaten.

Hieronder kan je direct naar deze pagina’s navigeren, voor meer detail informatie over die producten. Of lees verder om meer te leren over het waarom van vijver literatuur!

Vijver Educatie

Klik hier voor meer informatie

Waterplanten en waterlelie gids voor Vijvers

Handleidingen Vijver Apparaten

Vind alle oplossingen hier!

Deze turbulentie ring voor de Biber 22 gemotoriseerde wandborstel verhindert opwarreling van losliggend vuil terwijl je schrobt.

Bevordering van Kennis Omtrent Water Ecologie

Misschien dacht u er zelf nog nooit over na, maar waterpartijen zijn van cruciaal belang in ons dagelijks leven. Publieke zwemvijvers, natuurgebieden en waterlopen maken een groot deel uit van de ons omringende natuur, of dat nu recreatief is, puur ecologisch of een combinatie van beide. Diepere kennis opdoen omtrent waterleven en een gebalanceerde water ecologie is dan ook voor iedereen van belang.

Drijvende Eilanden Diverse Projecten Realisatie Navicula en Partners

Het moederbedrijf van onze vijverapparatuur business unit is Navicula. Onder de deskundige leiding van Koenraad Vanhoutte pakken zij – samen met een team freelance specialisten – de water ecologie in België onder handen. De doelstelling is om het waterlandschap te herstellen en het watermilieu te optimaliseren; als onderdeel van een gezond ecosysteem.

Van oeverherstel en het opnieuw aanleggen van waterwegen, over visintroductie en biomassa toevoegen; de focus ligt op ecologisch herstel. Een van de methodes die hierbij in het oog springen zijn de drijvende planteneilanden.

Hiermee pakken we vervuilde waterlopen en stilstaand water in de stadsomgeving aan. Leer meer over het herstel van water biodiversiteit door op de foto naast dit tekstblok te klikken.

Inspiratie en Vijverontwerp Ideeën

Je tuin uitplannen en ontwerpen is een werkje dat nooit stopt eigenlijk. En wat is een tuin zonder water? Of je nu kiest voor een siervijver – met of zonder vissen, of een zwemvijver voor recreatieve doeleinden, ideeën opdoen blijft altijd leuk.

Zo kan je lekker wegdromen over je buitenleven tijdens de koudere wintermaanden. Maar het is meer dan een tof tijdverdrijf.

Correct ontwerp en planning voorkomt ook fouten die later je vijveronderhoud kunnen bemoeilijken. Moeilijk te bereiken hoekjes, te diep in het landschap verzonken vijvers, verkeerde oriëntatie naar de zon, enz… Wat studiewerk voorkomt al deze en meer; zo bespaar je tijd en geld!

Drijvende eilanden Biodiversiteit Ecologisch herstel bioremediatie navicula
Simpel Vijver Onderhoud - Vier Makkelijke Stappen: Bloeiende Waterviolier (Hottonia) te Drongen

Vijver Leesplezier voor Educatieve Doeleinden

Inspireer de jongere generatie en leer hen respect hebben voor het milieu en waterleven. Dat doe je op gelijk welke leeftijd – ook bij volwassenen – met ons educatief materiaal vijverleven. Van basisboeken over plaatjes tot gidsen en ander infotainment materiaal.

Een andere vorm van vijveronderwijs vind je onder de vorm van onze vijver audits. Hierbij komt een vijverspecialist bij jou langs om een analyse te maken van jouw vijver en de problemen die zich voordoen. Aan de hand van het resultaat verwerf je niet alleen een oplossing, maar ook kennis voor de toekomst.

Zo weet je voor de toekomst waar je moet op letten bij het hanteren van water ecologie in een besloten systeem. Je leert de vroegtijdige waarschuwingen te herkennen, het principe van meten is weten en eigen remedies.

Kwaliteitswerk
Eigen service dienst
Bespaar tijd!
Ontworpen voor gemak
Levering aan de deur

Correct Gebruik van Vijverapparatuur

Hoewel al onze vijveronderhoud toestellen gemaakt werden met het oog op efficiënt en vlot gebruik voor de klant, komt een overzichtelijke handleiding steeds van pas. Met toestellen zoals onze professionele vijverstofzuigers en -schrobbers kan je ongelooflijk goeie resultaten bereiken, mits correcte toepassing. Daarom leveren we steeds gratis een online handleiding bij, in een taal die jij begrijpt!

Met deze handleidingen voorkom je ook dure fouten door verkeerde toepassing van je apparaat, hetgeen tot schade kan leiden aan je toestel, je vijver – of nog erger, jezelf!

Vandaar dat we jullie aandacht graag ook vestigen op ons toebehoren elektronische persoonsbeveiliging vijverwerken.

De professionele persoonlijke beveiligingstekker BLACK SNAKE gebruik je bij elk toestel of waterpartij op werven. De elektrische persoonsbeveiliging biedt 100% extra veiligheid tegen elektrocutie.
Nymphaea James Brydon in bloei in onze waterlelie tobbes 'lily in the lawn'

Waterkwaliteit Vijver Beheren en Bijsturen

Complexer dan je dacht, die waterecologie? Eigenlijk is het allemaal niet zo moeilijk. Zo lang je het vijveronderhoud niet verwaarloost – inclusief metingen en mineralisatie – zal je weinig problemen tegenkomen.

Bij het inschatten van je vijveronderhoud kan je als vuistregel stellen dat hoe groter het volume water, hoe makkelijker het onderhoud ervan! Vergeet echter nooit dat we hier een natuurlijk systeem emuleren in een besloten ruimte, dus aanpassingen kunnen altijd nodig zijn. Klik op de vette cursieve tekst voor een overzicht van al onze producten vijveronderhoud.

Volg onze seizoensgebonden adviezen, en de stappen in de onderstaande clusters, voor optimale resultaten. Zit je toch nog met vragen? Stuur onze vijverspecialist hier dan een berichtje.

Vijver Literatuur voor Iedereen!

We geloven er sterk in dat vijverboeken interessant kunnen zijn voor iedereen. Of je nu zoekt naar kennis en inspiratie – of naar de correcte manier van werken met vijverapparatuur – je kan hier terecht! Klik op een van de onderstaande foto’s om te navigeren naar de relevante product pagina’s.

Geniet ten volle van je vijverplanning en het ontwikkelen van jouw waterdroom. Graag zien we de resultaten van jouw inbeelding en opgebouwde expertise verschijnen op onze sociale media. Stuur ons uw fotootjes door via onze Facebook pagina.

Nog meer weten en bijleren? Bekijk dan zeker onze artikels en sociale media. Klik op de onderstaande banner!

Header collage Waterlily Backstroke lady in the pool
Bel ons!

+32 485 611406

Adres

Naviculagroup

Lochristi 9080

Belgium

www.naviculagroup.com

Email

verkoop@professionele-vijverstofzuiger.com