Verwijder groene aanslag van uw terras zonder problemen

Uw oprit ontgroenen of een vuil terras schoonmaken is vaak iets waar je tegenop ziet. Uren zitten schrobben met een schuurborstel is niet echt plezant tijdens het weekend. Je hebt wel betere dingen te doen, toch? Wij bieden hier DE oplossing voor! Verwijder groene aanslag zonder moeite!

Verwijder groene aanslag en verjong je terras met minstens 5 jaar, met de Natuursteenborstel op de Jet 3-1.0 automatische terras reiniger.

Door gebruik te maken van de roterende grit-nylon natuursteenborstel op de JET3-1.0 vloerschrobber polier je niet alleen het vuil zoals algen, korstmos, kalkaanslag en vogelmest los. Je herstelt ook de micro-beschadigde toplaag van de natuursteen verjongt (blauwsteen, kerksteen, etc).

De ‘Deep Clean’ roterende werking haalt diep ingebed vuil naar boven. Daardoor verwijder je de voedingsbron voor algen die anders direct teruggroeien. Dan zit je na een paar weken terug met een glad en groen terras.

‘Als we dit allemaal horen dan klinkt het wel alsof we bij de juiste persoon terecht gekomen zijn. Kun je een aantal voorbeelden geven van terrassen die je hiermee gedaan hebt? ‘ – Hugo De Wettinck – Gravelpond.be

Uiteraard! Ik stel enkel toestellen voor die wijzelf grondig getest hebben en waar de resultaten zijn zoals ik die verwacht te zijn. We hebben dit al op verschillende natuurstenen terrassen geprobeerd. We hebben er zelfs een paar van de sloophamer kunnen redden. – Koen Vanhoutte – zwemvijver bouwer

– Verjong je terras met minstens 5 jaar!!! –

Wat je ook doet, gebruik geen hoge drukreiniger! Daarmee beschadig je de tegels en pers je het vuil nog dieper in het oppervlak. Zo’n waterstraal is een ‘hard watermes’ dat niet enkel algen en smurrie verwijdert. Je had vermoedelijk al gemerkt dat hoge druk de voegen losmaakt.

Maar zelfs de toplaag van de tegels wordt er poreus en vatbaarder voor vervuiling door. Als je al geen strepen hebt getrokken in die natuursteen. Zo wordt de oprit ontgroenen een regelmatige taak. Schrobben dus? Ja, maar wel slim dan, met een automatische terrasborstel!

Koen Vanhoutte

Zwemvijver bouwer & Aquatisch Bioloog

 

Natuursteenborstel?

Nu al overtuigd?

‘Verwijder eens vlug die groene aanslag van de tegels van het terras! Een tof lente jobke???’

Gedurende de hele winter heeft er bladval, vuil en algen op liggen rotten met flink wat vlekvorming tot gevolg. Nu moeten die vlekken en smurrie weg. Voor de meesten onder ons is groene aanslag verwijderen zowat de meest vervelende taak in het voorjaar. Helaas, het is van moetens.

Zo’n gladde, glibberige laag is niet alleen geen zicht als je bezoek hebt. Het is ook nog eens gevaarlijk. Het zou niet de eerste zien die een serieuze sliding maakt over de groene laag. Al dan niet richting vijver.

 

Duurzaam & Ecologisch Jouw Natuursteen Terras Schuren

In tijden van eco-bewustzijn en duurzaam leven in de tuin is het niet altijd duidelijk met welke producten je die groene aanslag nog mag en kan aanpakken. Tal van dodelijke biocides werden terecht uit de markt gehaald. Intussen zijn er producten die best wel aardiger voor het milieu zijn. Die vragen allemaal wel dat je het groen terras goed gaat inschrobben.

Door de structurele reiniging zijn er geen biocides of aggressieve producten meer nodig!! Eventueel kun je opteren voor een groene of bruine eco-zeep, maar dan nog verbruik je er daar zeer weinig van.

Groene Aanslag?

Wouter Crucke – De Boomdokter

Untagged pictures by Koen Vanhoutte

Wouter Crucke is een expert boomdeskundige. Daarom zal hij ons uitleggen wat ‘groene aanslag’ is 🙂

Girl fishing with selfmade rod by Sheri Hooley

Koen geeft on site instructies aan Luc over de opstart van een JET3 – 1.0.

Picture by Pixelproductions.

DEEP CLEAN

Onderwaterzicht van salamander met zichtbare kieuwen.

De Jet 3-1.0 bestaat uit een rugzak met batterij, vloeistofpomp, 1 liter reservoir, een gemotoriseerde steel en een spuitkop bij de borstel op de grond om nat te spuiten waar je schrobt. De natuursteen borstels zijn een optie uit het ruime gamma.

Probleem: Groene Aanslag?
Mechanisme: Diepzittend vuil
Aanpak: Diep Reinigen
Gevolg: Verhinder Nieuwe Aanslag

Natuursteen Terras Schuren – Verwijder Groene Aanslag

Ikzelf had het een viertal jaar terug opgegeven. Een terras in blauwe hardsteen onder een grote eik. Elk jaar zwarter en gladder. Als ondernemer bouwen wij zwemvijvers en duurzame waterpartijen. Dus in het lenteseizoen zijn wij 6/7 aan het werk. Om dan nog thuis te staan schrobben? Nope, geen tijd voor!

Tot ik voor een andere toepassing rond de zwemvijvers de Jet3-1.0 vloerschrobber automatische terras reiniger leerde kennen.

Dat is een gemotoriseerde roterende borstel waarbij je in een rugzakje met batterij en een vloeistof pomp vrij kan bewegen. Zeer handig en met de flexibiliteit van een lichte bosmaaier.

Er bestaat bij het ruime gamma aan borstels en pads echter ook een NATUURSTEEN BORSTEL.

Die hebben we uiteraard direct op een aantal zwaar vervuilde terrassen getest.

De resultaten zijn onwaarschijnlijk positief. Zelfs in die mate dat we terrassen konden ‘renoveren’ op minder dan een dag tijd, waar ze anders onder de sloophamer gingen.

‘Stikstof is een voedingstof die uit de lucht komt vallen en in alle kieren en barsten accumuleert. Daar vormt het samen met stof, zand, organisch vuil en water een goede basis voor algengroei’ – (Vanhoutte)

‘Atmospheric N input, which is often overlooked, can also be an important N source (Paerl et al., 2002; Elser et al., 2009b; US EPA, 2011) and may account for >30% of estimated “new” N inputs to N-sensitive waters (Paerl et al., 2002).’

Dr Hans Paerl

University of North Carolina at Chapel Hill | UNC

Vuil Terras Schoonmaken in Blauwe Hardsteen

Terrassen die in jaren niet gereinigd waren en voorheen niet meer schoon te krijgen waren werden door de ‘DEEP CLEAN’ zo goed als nieuw. Zelfs terrassen in blauwe hardsteen of kerksteen waarvan concreet overwogen werd ze uit te breken bleken terug goed voor nog jaren ver.

Als je zo’n steen terug schoonmaakt dan merk je al eigenlijk dat die niet bepaald ‘versleten’ is. Nogal wiedes, het is een natuursteen. Die slijten niet zo snel.

OOK GESCHIKT VOOR HISTORISCHE GEBOUWEN!

Ook voor oudere, zelfs historische terrassen en trappen is deze aanpak zeer zinvol. Als een natuursteen, die al miljoenen jaren bestaat, en slechts enkele honderden jaren dienst deed als opstapje of terras, plots ‘versleten’ zou zijn, dan ligt het probleem eerder bij ons, niet de steen.

Verwijder groene aanslag zelf van je natuursteen terras Met de JET3-1.0 vloerschrobber! kun je dus jouw eigen terras in natuursteen perfect reinigen en verjongen. Nu nog een kasteel kopen.

Natuursteenborstel: Tile & Grout brush. Voor grondig polijsten van tegels, natuursteen, baksteen, beton, cementsluier en mortelresten. Jet 3 Vloerreiniger en wandschrobber met automatisch spuitkop voor detergenten.

Na een eerste schrobbersbeurt merk je op diverse plaatsen de echt hardnekkige vuilvlekken. Hier de zwarte pokken van lichenen en schimmels die zich in de steen vastzetten. Na gericht schrobben krijg je die vlot weg. Hoewel het misschien nog wel een zomer zal duren vooraleer de patina over die vlekjes gelijk zal zijn met de rest van de onderliggende blauwsteen. Niet te verwarren met de fossiele elementen, die blijven uiteraard.

Verwijder groene aanslag op het terras – Waarom heeft die natuursteen borstel met de Jet 3 vloerschrobber zo’n fantastisch effect?

De natuursteen borstel bestaat uit grit-loaded harde haren. Die trekken geen krassen, maar de 360 toeren per minuut roterende borstelharen polieren de steen zeer fijn.

Eerst schuur je natuurlijk de bovenliggende aangedroogde vuillaag weg.

Daarna polier je de uiterste fijne toplaag van de steen. Het is in die fijne toplaag waar het ‘ingezakte’ vuil zit waar algen en schimmels direct weer op groeien. Die produceren na de eerste regenbui direct afvalstoffen die de steen glad maken.

Door dit weg te polieren is er geen voedingsbasis meer en groeien er geen algen. Met de ‘Deep Clean’ neem je de oorzaak weg!

Natuursteenborstel: Tile & Grout brush. Voor grondig polijsten van tegels, natuursteen, baksteen, beton, cementsluier en mortelresten. Jet 3 Vloerreiniger en wandschrobber met automatisch spuitkop voor detergenten.

Groene tegels reinigen

Verwijder groene aanslag ook in en om de zwemvijver! De natuursteen borstel werkt door het mechanische polier effect! Werk met enkel water of water met zeep; beiden geven goede resultaten.

Daardoor kun je perfect de boordstenen van een zwemvijver met alleen maar water reinigen OF de groene tegels langs de koi vijver aanpakken zonder gevaar voor gifstoffen.

De Jet 3-1.0 roterende vloerschrobber is IP68 elektrisch beveiligd en kan zelfs ondergedompeld functioneren! (zie handleiding voor meer toelichting daarover).

Koen

Egel op fourageer tocht en langs de zwemvijver vindt die drinkwater.
Egel op fourageer tocht en langs de zwemvijver vindt die drinkwater.
Egel op fourageer tocht en langs de zwemvijver vindt die drinkwater.

Fotos: blauwe hardsteen, kasseien, waalse klinkers en hardhout. Voor het hardhout werd de standaard ‘rode’ medium harde borstel gebruikt.

Verwijder groene aanslag – Verjong het terras
Herstel schade door hogedruk reiniger
Zonder aggressieve producten
Met water en ‘bruine’ zeep
Reinig diep in de voegen

Verwijder groene aanslag – Verjong het terras!

Vooraleer je besluit het oude groen terras te slopen en een nieuw terras in dure hardsteen te plaatsen bekijk eerst wat je kan doen met de JET 3 -1.0 vloerschrobber.

Je ziet na 10 minuten al dat deze methode een structurele oplossing is die de natuurlijke kwaliteit van een tegel herstelt. Het is eigenlijk evident dat wanneer we de steen in oorspronkelijke toestand terugbrengen door te polieren dat we het hele terras ‘vijf jaar’ jonger maken.

Dat vraagt geen complexe zware en dure ingreep die een weeklang de tuin op stelten zijn. Je doet dit makkelijk zelf met de Natuursteen borstel in 1- 1.5 uur voor een terras van 3×3 m. Makkelijk en snel te herhalen in de loop van het jaar.

Verwijder Groene Aanslag – Veelzijdigheid

Zoals gezegd werd de JET3 initieel door ons aangekocht voor andere doeleinden. Het toestel kan met tal van verschillende borstels en schuurpads uitgebreid worden.

Daardoor kun je hetzelfde toestel ook gebruiken voor het reinigen van houten terrassen, tuinmeubilair, inox tafels, de ‘Oklahoma’ barbecue, klinkerpaden, bordures, kasseien, ….

Eigenlijk bijna elk oppervlakte dat je in de tuin kan tegenkomen en moet schoonmaken.

Hanteerbaarheid bij het Oprit Ontgroenen!

Door de op de heup gebalanceerde rugzak, en doordat de motor op de grond rust, is dit behoorlijk licht werk, voor man of vrouw of tiener die zijn zakcenten moet verdienen. Het is comfortabel voor de rug, zacht op knieën, niet te zwaar op de armen.

Laat het toestel voor jou werken!

Red uw terras!

Dames, laat de mannen vanaf nu met hun nieuwe speeltje het terras en de klinkerpaden maar schuren. Venten werken toch graag met toffe machines in de tuin 😉 Verwijder groene aanslag op het terras of de oprit met plezier!

Tip voor de Dames

Zij die niet meer hoeven te schrobben!

Case Study 1: Verwijder groene aanslap op het natuursteen terras onder de eik

Blauwe hardsteen terras, onder Eik, met veel bladval en sap-suiker in de lente. Zeer glad en eerder groen – zwart van verkleuring. Met manueel schrobben was dit niet meer schoon te krijgen. Sporen van sterke chemische producten zichtbaar door vorige eigenaar en insijpelingsmarkering van bloempotten waarlangs de chemische vervuiling bleef staan.

Verwijder groene aanslag van het terras gemotoriseerde terrasschrobber Jet 3 met natuursteenborstel
Verwijder groene aanslag van het terras

Boven: collage: rustig reinigen zonder uitputting, thermoske thee bij de hand 😉 , dit terras werd in twee beurten gereinigd.

Onder: de eerste schrobbers laag is echt een dikke smurrie die weggespoten werd met tuinslang (geen hoge druk).

Verwijder groene aanslag van het terras
raf seghers aquaponics

Boven: start toestand van het terras. Bij droog weer donker zwartig, bij nat weer spekglad.

Onder: na de eerste schroblaag weggespoten te hebben, zie je het verschil tussen 1 x schrobben, 2 x schrobben (meest rechtse tegelreeks) en de start positie, links tegelreeks.

raf seghers aquaponics
Egel op fourageer tocht en langs de zwemvijver vindt die drinkwater.

Boven: Afgewerkte toestand bij droog weer: helder en terug blauw. Bij nat weer wordt de steen niet meer glad, zelfs tot meerdere maanden nadien.

Onder: na de eerste schroblaag weggespoten te hebben, hebben we er nog eens overheen gegaan als laatste afwerking.

Heren! Nood aan een zen-momentje na een lange werkdag, met een muziekske of interessante podcast? Pak de Jet3 en ga aan het schuren. Verwijder groene aanslag zonder moeite of last. Alleen perfecte rust en kalmte. En druk in de weer in de tuin 😉

Tip voor de Heren

Zij die vanaf nu instaan voor het terras!

Case Study 2: het Hosta terras in het gazon

Blauwe hardsteen terras, langs Gleditschia, met vooral herfstbladval. Veel bloempotten met Hosta collectie. En het terras ligt laag ingezonken ten opzichte van het gazon.  Glad, groen – zwart van verkleuring met lichenenpokken. Manueel dit vuil terras schoonmaken met schrobben was niet meer voldoende. Sporen van sterke chemische producten zichtbaar door vorige eigenaar, maar ook insijpelingsmarkering van bloempotten waar water bleef staan.

Verwijder groene aanslag van het terras
Verwijder groene aanslag van het terras

Boven: Terras in oorspronkelijke vervuilde staat. Blauwe hardsteen/blauwsteen natuursteen. Voegen reeds beschadigd door hogedrukreiniger, veel sporen van bloempotten. Onder: eerste polier beurt met zeer lichte ecologische bruine zeep oplossing. Voor het hele terras werd NIET MEER dan 4 liter water met 1 dop bruine zeep gebruikt.

Verwijder groene aanslag van het terras
Verwijder groene aanslag van het terras

Boven: na de eerste polierbeurt werd het terras afgespoten met de tuinslang. Door de lage inzetting in het gazon blijft het water poelen op de laagste zone. Onder: het verschil tussen voor en na de eerste polierbeurt. De zwarte algen – schimmel laag vormt een sterk contrast met de geschrobde tegels. Dit is manueel zo goed als niet haalbaar als resultaat.

Verwijder groene aanslag van het terras
Verwijder groene aanslag van het terras

Boven: Afgewerkte toestand bij droog weer: helder en terug blauw. Bij nat weer wordt de steen niet meer glad. Dit resultaat werd behaald na 1.5 uur rustig werk en 4 liter water met bruine zeep (en afspuiten). Onder: na de eerste schroblaag weggespoten te hebben kun je ook de voegen beter gaan schrobben door de borstel een tikje schuin te houden.

Case Study 3: Ardoisière natuursteen terras schuren

Ruw gebikte hardsteen – Ardoisière kalksteen die door beregening met ijzerhoudend boorput water na verloop van tijd roestvormige kleur kreeg. We hebben hier met diverse methodes testen op uitgevoerd tot en met fosforzuur. Met de JET3-1.0 met natuursteen borstel kregen we de beste resultaten zonder nood aan enig scheikundig product.

Verwijder groene aanslag van het terras

Boven: Terrassteen in oorspronkelijke vervuilde ‘roestige’ staat.

Verwijder groene aanslag van het terras

Boven: na de eerste polierbeurt van 2-5 minuten werden de teststenen afgespoten met de tuinslang.

Verwijder groene aanslag van het terras

Boven: Afgewerkte toestand na afspoeling, terug helder en blauw. De Ardoisière bevat van nature ijzer en zal altijd wat ijzervlekken vertonen. Maar het verschil is opmerkelijk.

 

Verwijder Groen Aanslag op een Slimme Manier!

De Jet 3 – 1.0 vloerschrobber met de Natuursteen borstel maakt een grondige ‘deep clean’ methode mogelijk zonder zware dure machines op de werf te moeten aanvoeren. Daarmee wordt het terras echter even goed structureel en diepgaand schoongemaakt. De JET3-1.0 heeft zelf veel meer wendbaarheid en kan in kleinere hoeken en kanten dan de grote renovatie machines.

Een dergelijke ‘deep clean’ is door manueel natuursteen terras schuren en schrobben zo goed als onmogelijk.

Deze methode kun je uitvoeren op jouw groen terras, op oude terrassen, zelfs op historische natuursteen, zonder enige schade aan te richten. Integendeel, je herstelt de herstelt de oude glorie van antieke stenen en ook jouw eigen terras krijgt zijn tweede jeugd.

Door het gemak van werken, zal je zien dat je zeer snel de JET3 – 1.0 even uithaalt en vlug even over het terras gaat. Dit resulteert in cumulatief beter en beter resultaat.

Wij moesten er in elk geval niet over nadenken. Bestel jouw Jet3-1.0 nu, met de natuursteenborstel. Wij blijven service en ondersteuning bieden na aankoop.

Koen.

Natuursteenborstel?

Jet 3 Vloerreiniger en wandschrobber met automatisch spuitkop voor detergenten.
Natuursteenborstel: Tile & Grout brush. Voor grondig polijsten van tegels, natuursteen, baksteen, beton, cementsluier en mortelresten. Jet 3 Vloerreiniger en wandschrobber met automatisch spuitkop voor detergenten.

Iedereen kan vijveren!

Deskundig je terras onderhouden rondom de zwemvijver is echt geen rocket science. Met de nodige begeleiding en wat opgedane ervaring kan iedereen zonder probleem zijn eigen zwemvijver schoon en gezond houden.

Eenmaal je weet waar je mee bezig bent zit je voor 95% goed.

In geval van nood kun je altijd een deskundige contacteren.

  • Observeren & Meten 45% 45%
  • Regelmatig Onderhoud 65% 65%
  • Waterbiologie & Waterchemie 85% 85%
  • Onbeperkt Zwemplezier 95% 95%

Vijver Onderhoud

Hoe pak jij het onderhoud aan in jouw zwemvijver?
Professionele Vijveraudit

Recente Blog Artikels

We publiceren regelmatig artikels over het waterleven. Elke maand krijg je een ‘wat te doen’ lijstje over wat er aan onderhoud kan gedaan worden in zwemvijver, vijver of zwembad. Maar we hebben het ook over interessante weetjes, relevante gebeurtenissen op en om het water, een ‘plant’ of ‘dier’ in de kijker en ook al eens een reisverslag naar over een reis met een waterachtig thema.

7 Effectieve Tips voor Algen Bestrijding in jouw Vijver

7 Effectieve Tips voor Algen Bestrijding in jouw Vijver

Algen bestrijden in de vijver kan soms wraakroepend zijn. Los je 1 probleem op, dan duikt er wel een ander op! Daar bestaat echter een goeie verklaring voor; met name, waterecologie! De samenhang van alle bacterieel leven, mineralen en waterparameters bepaalt hoe gezond jouw natuurlijk zwembad, siervijver, visvijver of andere waterpartij zal zijn. Een gezonde vijver is een vijver waar algenbloei geen probleem vormt, maar waar algen een natuurlijk onderdeel uitmaken van het aquatisch ecosysteem.

Tien Tips voor Makkelijk Vijver Onderhoud

Tien Tips voor Makkelijk Vijver Onderhoud

Zelf de vijver schoonmaken, hoe pak je dat het best aan vraag je? Ben je op zoek naar solide vijver onderhoud tips? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze tien tips voor makkelijk vijver onderhoud handel je zelf vlotjes af. Je behaalt er prachtige en natuurlijk resultaten mee. Een zwemvijver of andere waterpartij die ecologisch verantwoord en stabiel is en waarvan je doorheen de jaren zorgeloos kan genieten. Deze tips voor simpel vijver onderhoud zijn gebaseerd op mijn 25 jaar ervaring als vijverdeskundige en de feedback van al mijn bestaande klanten.