Onderhoud Terras, Oprit en Werf

Onderhoud Terras, Oprit en Werf

Vlot en

Professioneel

Schoonmaken van

alle Oppervlakken

Ontdek de producten hier!
Met 35+ jaar ervaring in professioneel vijveronderhoud weten we exact wat nodig is:

De juiste apparatuur

*contacteer ons voor begeleiding

Garantie: ‘No cure – No pay!’

De duidelijkste garantie van ervaren vakmensen.

Red medium brush Opstand Borstel voor dorpels, trappen en opstanden. Jet 3 Vloerreiniger en wandschrobber met automatisch spuitkop voor detergenten.

Onderhoud Terras, Oprit en Werven

Het zelf professioneel schoonmaken van allerlei ruimtes en oppervlakken, zowel binnen als buitenshuis? Daar kom je hier alles over te weten! Met onze automatische terrasreiniger, apparaten en ander toebehoren ga jij altijd efficiënt tewerk; in een verrassend breed spectrum aan toepassingen.

Zonder hard labeur, schrobwerk, gezweet en uren bezig zijn in de zon (of de regen) tijdens het weekend! Geen chemische troep die je tegels of houten planken aantasten bij het terras onderhoud, je planten en grondwater vergiftigen of je zwembad vervuilen! Handig gemotoriseerd schrobben in moeilijk te bereiken hoeken en kantjes kan ook. In de badkamer, rondom het zwembad en zelfs onder water!

Professioneel schoonmaken en ontsmetten van publieke ruimtes komt hier ook aan bod, alsook het onderhoud van je bouwwerf en wat te doen tijdens noodweer. Met onze industriële waterstofzuigers en dompelpompen voldoe je bovendien makkelijk aan alle wettelijke bepalingen.

Ook in en rondom de watertuin met tobbes of fonteintjes moet er vaak wat gespat en kalkaanlaging opgeruimd worden. Ook hier komt MotorScrubber heel zeker van pas!

Klik op de onderstaande foto’s voor meer informatie per categorie! Hier leer je in detail alles over de mogelijke toepassingen en het gebruik van onze producten.

Terras Onderhoud Automatische Terrasreiniger

Industrieel Reinigen Motorscrubber

Dompelpompen

NAVICULA WATERSTOFZUIGER VIJVERSLIBZUIGER

Industriële Waterstofzuigers

Waarom je Terras en Oprit Onderhouden?

Dat lijkt misschien vanzelfsprekend. Omdat het er goed uit zou zien natuurlijk! Maar er zijn nog andere redenen. Terras onderhoud is belangrijk voor de levensduur van je terras! Hetzelfde geldt voor je oprit. Je wil die dure investering toch niet zomaar laten verkommeren?

Hieronder bekijken we hoe je dit terras onderhoud het beste aanpakt, met wat variaties specifiek voor oprit onderhoud. Het materiaal waaruit je terras en oprit gemaakt zijn bepaalt ook veel. Zowel hout, natuursteen, beton en kunststof hebben allemaal hun eigen specifieke vereisten. Maar vooral, ze hebben allemaal onderhoud nodig!

Ook perfect geschikt voor rondom het zwembad en de sauna!

biozwembad navicula koen vanhoutte lotus publiek privaat zwembad

Ons favoriete plekje op het terras, met zicht op de natuurlijke plantenfilter voor onze tuinvijver. Meer hoeft dat voor ons echt niet te zijn!

koen vanhoutte plantenfilter zwemvijver navicula audit

Hoe Best je Terras Schoonmaken

Hoe je best je terras kan reinigen hangt af van een paar factoren. De ligging van het terras speelt zeker een rol, alsook het materiaal. Schaduwrijke plaatsen worden al vlug overwoekerd door algen en mos. Meer zonnige plekken krijgen vaak last van hardnekkige korstmossen. Die verwijder je niet zo makkelijk! Ze komen ook vaak terug wanneer huis- en tuinmiddeltjes worden ingezet.

Er gaan heel wat volkswijsheden rond omtrent het gebruik van groene zeep en azijn. Hoewel deze initieel heel efficiënt ​ – en goedkoop lijken – eigenlijk doen ze niet zo’n goeie job. Hardnekkige aanslag zoals korstmossen op natuursteen moet je verwijderen met een borstel. En je wacht hier liefst niet te lang mee. Korstmossen laten vaak vlekken en wat diepere schade achter op uw terras. Dit is vooral een probleem bij natuursteen.

Ook minder milieuvriendelijke substanties als javel bleekwater en gevaarlijk chemische stoffen uit het lokale tuincentrum. Gebruik deze alsjeblieft nooit! Je vergiftigt het grondwater, potentieel de planten rondom je terras en sommige materialen worden zelfs door deze producten aangetast. Het resultaat is in het beste geval vlekken, in het slechtste geval slijtage en afbraak van je terras materialen. Dat kan de bedoeling niet zijn, toch?

Waterlelie vijver met ardoisiere natuursteen stapstenen
Jet 3 Vloerreiniger en wandschrobber met automatisch spuitkop voor detergenten.
biozwembad navicula koen vanhoutte lotus publiek zwembad
Zachte polijstborstel voor parket, plankenvloeren, tegels en mozaiekwerk. Jet 3 Vloerreiniger en wandschrobber met automatisch spuitkop voor detergenten.
Natuursteenborstel: Tile & Grout brush. Voor grondig polijsten van tegels, natuursteen, baksteen, beton, cementsluier en mortelresten. Jet 3 Vloerreiniger en wandschrobber met automatisch spuitkop voor detergenten.

Terras Materialen

Het terras reinigen dat doe je best met een aangepaste borstel, uniek geschikt voor jouw materiaalkeuze. Elk materiaal heeft unieke voor- en nadelen en specifieke aandachtspunten voor tijdens het schoonmaken. We geven hier alvast een overzicht. Meer gedetailleerde informatie vind je terug in ons artikel over hoe je groene aanslag best verwijdert.  De voornaamste materialen waarvan terrassen worden gemaakt zijn:

Houten terras reinigen

Allerlei types van hout worden gebruikt voor terrasaanleg, van lokaal dennenhout tot verscheidene tropische hardhoutsoorten. Het grootste nadeel aan houten terrasbedekking is dat ze vaak kampen met een groene of soms slijmerige aanslag. Zeker als ze aangelegd werden rondom een waterpartij of in een schaduwrijk deel van de tuin. Bovendien zijn de planken vaak gegroefd ter decoratie, of net om te voorkomen dat je uitglijdt. Gebruik geen producten of hogedrukreiniger tijdens het houten terras schoonmaken! Je riskeert hierbij de textuur en kleur van je terras aan te tasten, alsook de voorbehandeling van het hout. Een automatische terrasreiniger Jet 3 is hier de beste oplossing, eventueel met een aangepaste zachte reinigingsborstel.

Natuursteen en hardsteen terras onderhoud

Alle vormen van natuursteen worden gebruikt voor de aanleg van terrassen, zoals blauwsteen, Ardoise, graniet, hardsteen… de lijst is lang. Ook op dit materiaal kan groene aanslag een probleem vormen, hetgeen nog vrij vlot te verwijderen is. Het grootste gevaar echter voor je natuurstenen terras zijn korstmossen. Die vergroeien zich echt met je terrastegels en vormen een serieuze uitdaging. Urenlang schrobben is geen leuke oplossing! De natuursteenborstels van MotorScrubber zijn hier het antwoord.

Betonnen terras schrobben

Een terras reinigen gemaakt van betonnen klinkers doe je eigenlijk net zoals natuursteen. Het grootste verschil is dat beton heel poreus is. Ga daarom preventief tewerk, met voor- en nabehandelingen, zoals vermeld in onze gouden tip hieronder.

Kunststof terras schoonmaken

Kunststoffen terrassen worden vaak aanzien als het meest duurzaam. Hoewel dit tot op zekere hoogte waar is, moet je ook letten op de kwaliteit van het materiaal. De heel goeie kosten vaak stukken van mensen. Kunststof terras onderhoud zou vrij eenvoudig moeten zijn, en pak je best net zoals het houten terras aan.

Gouden TIP – Kies voor duurzame materialen die voorbehandeld zijn om aanslag te voorkomen. Maar niet alleen dat! Gebruik ook zelf nabehandelingen na het schrobben van je terras, om hernieuwde aanslag te vertragen of voorkomen.

 

Doe dit nooit bij een terras onderhoud!

We zien vaak allerlei middeltjes opduiken, zoals javel, groene zeep, alcohol, schoonmaakazijn, zout en andere chemische troep. Laat deze niet efficiënte en milieu onvriendelijke praktijken achterwege. Je doet meer schade dan goed op lange termijn, en het oppervlak is nooit perfect gereinigd.

Ook met hogedrukreinigers moet je oppassen, want die spuiten de voegen en het zand vantussen je terras tegels en berokkenen serieuze schade aan houten terrassen en vlonders! Ook fragiel voegwerk en andere broze oppervlakken pak je het beste op een meer gedetailleerde manier aan.

Efficiënt oprit onderhoud

Veel gemeentelijke besturen verwachten dat je voortuin, inclusief je oprit dus, er ordelijk bijligt. Is dit niet het geval, dan kan je zelfs een boete oplopen. Het onderhoud van je oprit is daarom extra belangrijk!

Dezelfde materiaalkeuzes worden vaak gemaakt voor opritten als voor terrassen, mits een paar alternatieven. Wel is het zo dat een oprit vaak aan andere bronnen van vervuiling worden blootgesteld.

Neerslag van het voorbijgaand verkeer als je aan een drukke weg woont. En ook eventuele olie druppels of uitlaatgassen van je eigen wagen. Dit vraagt dan ook een extra grondige aanpak, die we later nog verder in detail zullen bespreken.

Jet 3 Vloerreiniger en wandschrobber met automatisch spuitkop voor detergenten.

Efficiënt Terras Onderhoud

Vlot en makkelijk terras onderhoud! Dat is ons motto en de oplossing die we voor iedereen toegankelijk willen maken.

Alternatieve Oprit Materialen

Materiaalkeuze bij de aanleg van je oprit heeft natuurlijk ook een invloed op het onderhoud achteraf. Houten en kunststof planken zien we eigenlijk zelden of nooit gebruikt worden, behalve dan misschien losse houtsnippers.

Naast de gewone betonklinkers en natuursteen tegels gebruikt men vaak ook losse materialen zoals kiezelstenen en zichzelf betonnerende gesteentes, zoals bijvoorbeeld dolomiet.

Ook deze worden uiteindelijk het slachtoffer van aanlaging en vervuiling. De oprit schoonmaken als deze materialen gebruikt werden is extra complex. Hier vind je alvast wat tips omtrent het reinigen van kiezelstenen en dolomiet.

Jet 3 Vloerreiniger en wandschrobber met automatisch spuitkop voor detergenten.

Ons gamma beperkt zich vanzelfsprekend niet tot terrasreinigers. Ook voor onder water hebben we zo’n handige machientjes.

Ontdek onze automatische vijverborstels en zwembadrobots door op de foto’s hiernaast te klikken!

Automatische Vijverborstels

Deze turbulentie ring voor de Biber 22 gemotoriseerde wandborstel verhindert opwarreling van losliggend vuil terwijl je schrobt.

Zwembadrobots

Dolphin Zwemvijverrobot, S300I model, ideale partner voor flexibel en veelzijdig zwemvijveronderhoud.

 Bouwwerf Onderhoud

Wat is een werf? In principe elke grote werkruimte, onafhankelijk van hun activiteiten en industrie. We denken hier aan bouwwerven, industrie terreinen, tuinaanleg projecten, landschapsontwikkeling, onderhoudswerken en renovaties van oude gebouwen. Zelfs grote kunstateliers, fabriekshallen en andere werkplaatsen vallen onder deze definitie.

Allemaal hebben ze nood aan specifiek onderhoud! Niet alleen om ze proper te houden, maar ook om een veilige werkomgeving te garanderen voor de werknemers. Hierop zijn trouwens ook heel wat wettelijke bepalingen omtrent veilige arbeidsplaatsen van toepassing.

Daarom zit deze categorie onderhoud terras, oprit en werf vol met tips en middeltjes om jouw workload te verzachten. Ben je op zoek naar professionele waterzuigers voor werven, dompelpompen of spullen van Motorscrubber voor het industrieel reinigen van publieke ruimtes en oplossingen voor noodweer situaties? Dan kan je hier terecht! En onze terras en oprit reiniger werkt hier als overkoepelend product. Echt een van de meest universele en professionele kuismachines ooit!

Ergonomisch Verantwoord Terras en Oprit Schoonmaken

We krijgen nogal veel vragen over de handelbaarheid van onze producten. Is dat wel doenbaar voor mijn vrouw om die machines te hanteren? Kan mijn rug daar wel tegen? Is dat niet te belastend voor mijn heup?

Het antwoord is simpel. Ja, al onze producten zijn door iedereen hanteerbaar, omdat ze gebouwd weren met aandacht voor de gewicht – prestatie balans. Licht van gewicht, maar toch hoog kwalitatief, sterk en duurzaam… zoals het hoort! Lees wel altijd de handleiding (klik daarvoor hier) alvorens te beginnen. Dat is veiliger voor iedereen en garandeert een vlot onderhoud van jouw terras en oprit!

Groen Terras – Een Trend?

Wat versta je onder een groen terras? Denk je aan een mooi beplant terras met prachtige bloempotten vol groen? Dat kan! Of denk je eerder aan natuurlijke mos groei rondom waterpartijen en op schaduwrijke plekjes? Mogelijks… Maar nogal veel mensen denken aan groene aanslag op hun terras en oprit die liefst compleet moet verwijderd worden, met gelijk welke middelen dan ook.

Dit is geen pleidooi voor meer groen in je tuin, maar een vraag voor verdraagzaamheid. Je onderhoud terras en het oprit schoonmaken hoeft geen oorlog te zijn! Ga duurzaam tewerk en vindt een balans tussen natuur en properheid!

Harde maatregelen zoals javel en chemicaliën, alsook hogedrukreinigers horen hier niet echt thuis. Je doet er op lange termijn meer schade dan goed mee, zowel aan het oppervlak zelf als aan je leefomgeving; en als gevolg daarvan, aan jezelf!

Zie je mossen groeien op wanden en in hoekjes waar dit niet stoort? Geniet er dan van! Die plantjes maken een deel uit van het ecologisch systeem en zijn in mijn opzicht best wel mooi. Verwijder ze enkel waar er slipgevaar bestaat of waar ze op een andere manier storend werken.

Duurzaam onderhoud van je terras, oprit en werf is mogelijk met onze automatische terrasborstels en ander toebehoren in de categorie Industrieel Reinigen Motorscrubber. Laat deze het zwaarste werk voor hun rekening nemen, en geniet jij maar van wat meer vrije tijd in je tuin!