Wandborstels Vijver Tegen Groene Aanslag

Wandborstels Vijver

Wandborstels Vijver voor een Kristalheldere Zwemvijver!

Verwijder biofilm en vuil aanlagingen van de vijverwand, plantenmanden, ornamenten en de waterrand.

Bruikbaar op folie, kunststof, natuursteen, etc…

Wandborstels Vijver tegen Groene Aanslag

Algen zijn problematisch, zoveel is ondertussen al wel duidelijk. Maar er bestaan verschillende soorten algen. Groene aanslag op de vijverwanden kan mooi zijn, maar als het te veel wordt, loopt dit al snel uit de hand. Dan gaan ander organisch materiaal er zich in nestelen, met detritus en drijvende deeltjes in je zwemvijver tot gevolg.

Het is daarom best om op minstens 80% van je zwemvijver oppervlakken – zowel wand als bodem – de groene aanslag of biofilm regelmatig te verwijderen. Zo hou je jouw zwemvijverwater zuiver en proper, zonder slipgevaar. Dit doe je makkelijk tijdens je vijveronderhoud met de BIBER22 wandborstels vijver. Voor zwaardere aanlaging en aangekoekt vuil of kalk gebruik je aangepaste borstels of schuurpads, waarover later meer.

Al overtuigd? Koop deze dan aan door op de onderstaande foto’s te klikken. Wil je nog meer te weten komen? Lees dan rustig verder, we leggen alles hier zo goed mogelijk uit.

Automatische Wandborstel BIBER22 Basispakket Batterij

Deze turbulentie ring voor de Biber 22 gemotoriseerde wandborstel verhindert opwarreling van losliggend vuil terwijl je schrobt.
De gele borstel is de zachte borstel die bij de BIBER 22 automatische wandborstel geleverd wordt. Optimaal geschikt voor het verwijderen van groene aanslag en algen op de wand en bodem.

Gemotoriseerde Wandborstel BIBER22 Volledig Pakket Batterij

Wandborstels Vijver BIBER22 Basispakket 220/240 Volt

Gemotoriseerd wandborstel en muurborstel tegen groene aanlaging van algen in de zwemvijver voor simpel vijveronderhoud

Gemotoriseerde Wandschrobber BIBER22 Volledig Pakket 220/240 Volt

Automatische wandborstels BIBER22…voor zwemvijver, zwembad, siervijvers, fonteinen en zwembadranden.

Totaal Vijveronderhoud met Vijver Wandschrobbers

Als je aan een vijveronderhoud begint, dan plan je dit best vooraf, om tijdsverlies te voorkomen. Je wil namelijk zowel bezinksel zoals bladval, waterplanten snoeisel en ander detritus verwijderen, maar ook groene aanslag en kalk aanlaging op de wanden.

BISAM44 Bodemborstel, complementair bij de BIBER22 Wandschrobber

Wil je dit op de vlotste manier laten verlopen, dan gebruik je best de combinatie van een paar toestellen:

 

  • Een vijverstofzuiger voor het opzuigen van slib en detritus op de bodem.
  • Een wandschrobber om de biofilm, algen en kalksporen te verwijderen.
  • Eventueel een bodemschrobber voor aangekoekt bodemvuil.
Waterlelie vijver met ardoisiere natuursteen stapstenen

Niet alle borstels zijn gelijk!

TIP! Een zwembadstofzuiger kan deze taken niet aan! Deze zijn ontworpen voor constant onderhoud, niet voor grondig schoonmaken. Voeg je een zwembadstofzuiger aan je vijver schoonmaakarsenaal toe, dan wordt jouw zwemvijver onderhoud echt een makkie!

Nog nooit was het verwijderen van groene aanslag op de vijverwanden zo makkelijk! Als tuinaannemer is dit een probleem dat veel voorkomt.

Samen met de Torpedo vijverstofzuiger die we eerder aankochten schrobben we veilig alle algen van gelijk welke vijverwand, of dat nu folie, hout of een ander materiaal is.

Mark DV

Tuinaannemer Lovendegem

De BIBER22 Wandborstels Vijver in Gebruik

De automatische vijver wandschrobbers BIBER22 zijn elektrische roterende borstels die verbonden worden aan jouw vijverstofzuiger via een speciale aanzuigopening. De roterende borstelkop monteer je vervolgens op een 2.4-4.8 m lange telescopische steel. De aanzuigslang wordt aangesloten op de aanzuigopening.

De nieuwe VACUGRIP techniek zorgt ervoor dat de BIBER borstel het opgeschrobde vuil direct wegvoert via de aanzuigmond. Door deze techniek wordt de borstel licht tegen de wand aangezogen waardoor het hanteren van de kop makkelijker wordt met de telescopische steel. Het is dus niet meer nodig om zogenaamde ‘spoilers’ te gebruiken om de borstel ‘neer te drukken’.

Het geheel van elektrische voeding  bestaat uit een Lithium Ion herlaadbare batterij, met kabels (IP68) en stuurbare regeling. Deze is van hetzelfde type als zijn ‘neefje’ de BISAM bodemborstel. Beiden zijn dus compatibel.

Cleardrum Bodemscrubber voor Bisam bodemborstel

Totaaloplossing vijverwand schrobben

Als set sluit de BIBER22 aan bij de BISAM44 vijverbodem borstel. De BIBER22 is het toestel bij uitstek om wanden, rotsen, natuursteen, etc. schoon te schrobben. De BISAM44 is dan weer aangewezen om grotere bodem oppervlaktes grondig te reinigen van biofilm en algen.

De BIBER borstel kan voorzien worden van verschillende types van borstels, die variëren in hardheid. Deze VACUGRIP BORSTELS zijn van belang voor het type van te ‘schrobben’ ondergrond. In Vlaanderen zijn veel zwemvijver in EPDM of zwembaden in PVC. De hardere borstels (vb. Rode) kunnen deze beschadigen. Kies voor folie daarom zachtere borstels, terwijl voor natuursteen, beton, rotsen, de hardere van toepassing zijn.

Ook schuurpads kunnen bijbesteld worden, in verschillende hardheden. Gebruik deze op natuursteen, kunststof of hout, maar niet op het vijverdoek; om eventuele schade te voorkomen. Kalkaanslag en ander hardnekkig aangekoekt residu verwijder je op deze manier vlot.

De BIBER22 vijverwand schrobbers technische details

Als je al een BISAM44 wandbodem borstel hebt dan volstaat het om de BIBER borstel te bestellen zonder accessoires, gezien de ‘power kit’ met LI ION batterij dezelfde is.

Je kan ook opteren om het systeem rechtstreeks te laten werken op het elektrisch net. Zeker voor grotere vijvers waar lang werk (> 2 uur) voorzien wordt kan dit nuttig zijn. Daarvoor kan dan de DIRECT sets met transformator 220/24 volt connector en een verlengkabel (7.5 meter) pakket besteld worden.

2.4-4.8 m telescopische steel.

Aansluitingkop D38/50 voor aanzuigslang.

Transfo 220/24 volt.

Werktijd: onbeperkt.

Werkbreedte van de BIBER borstel: 22 cm diameter.

Vervangbare schuur- schrob- en reinigingspads voor de BIBER22 automatische wandborstel.

Wandborstels Vijver Houden je Zwemvijver Kraakhelder!

Een zwemvijver is om in te zwemmen, en niemand doet dat graag in vuil water. Bovendien kunnen aanlaging van algen en ander organisch materiaal slipgevaar met zich meebrengen! Vandaar dat de BIBER22 jouw beste maatje wordt tijdens het vijveronderhoud.

Efficiënt, makkelijk in gebruik EN duurzaam. Zo genieten jouw klanten, de hele familie en alle zwembad bezoekers – van onuitputbaar zwemplezier, in verfrissend EN zuiver water.

Ben je op zoek naar bodemborstels voor de vijver? Of wil je ons universeel toebehoren voor deze vijverschrobbers ontdekken? Klik dan op de onderstaande foto’s.

 

Ontdek hier alle informatie over onze Bodemborstels Vijver BISAM44. Klik op de foto!

 Klik op de onderstaande foto om ons Universeel Toebehoren Vijverschrobbers te ontdekken.

Oorspronkelijke controller / sturing voor de BIBER automatische wandborstel en BISAM automatische vloerschrobber.