Bodemborstels Vijver Maken Vijveronderhoud Makkelijk

Bodemborstels Vijver

Bodemborstels Vijver voor een Kristalheldere Zwemvijver!

Verwijder biofilm en vuil aanlagingen van je folie.

Zo voorkom je een algenbloei EN slipgevaar!

Bodemborstels Vijver Voor Puur Zwemwater

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij je vijveronderhoud, de bodem schoonmaken. Omdat die vervuiling vaak minder zichtbaar is dan de groene algen op de wanden. Toch is het net deze verborgen vervuiling – bestaande uit micro-organismen, dode algen en andere smurrie – die de grootste oorzaak vormen voor algen.

Niet alleen kunnen algen heel lelijk zijn in de vijver, ze zijn ook een teken van een verstoorde waterbalans. Te veel opgestapeld vuil – zoals ingewaaide aarde, bladeren en organisch detritus – betekent een overvloed aan voedingsstoffen voor algen. Die gaan daar heel opportuun gebruik van gaan maken, met algenbloeien als resultaat!

Vandaar het belang van een degelijk vijveronderhoud, inclusief de bodem! Gebruik hiervoor een BISAM44 vijver bodemschrobber. Koop deze hier door op de onderstaande foto te klikken!

Reeds overtuigd? Of wil je de producten zien? Klik dan hieronder!

BISAM44 Basis Pakket 220/24 Volt

BISAM44 Compleet Pakket 220/24 Volt

BISAM44 Basis Pakket Accu

Automatische bodemborstel: BISAM44…voor zwemvijver, zwembad, siervijvers, fonteinen en andere water decoraties.

Bezinksel vs. Biofilm en Aanlaging

Voor bodemreiniging van los bezinksel – zoals bladval en detritus – kan in de meeste gevallen een goede vijverstofzuiger zoals de FANGO of de TORPEDO volstaan.

In zonnige vijvers en vooral in ondiepe gedeeltes kan er echter ook een levende biofilm op de bodem ontstaan. Die kan variëren van een dun glibberig laagje tot een dikkere ‘bio-mat’. Deze zit vast op de wanden en bodem en wordt best verwijderd met een borstelkop.

Vervangingspads Cleardrum Bodemborstels BISAM44

Samen met een vijverstofzuiger vormen deze apparaten DE perfecte aanvulling voor jouw zwemvijver onderhoud!

Waar veel mensen een zogenaamde robot gebruiken in het zwembad, volstaan deze niet voor het verwijderen van een biofilm of aanlaging van algen en kalk.

Het ontwerp van deze bodemborstels vijver is heel anders dan van een zwembadrobot. Bovendien kunnen die robots enkel vlakke oppervlakken aan, zonder obstakels.

Niet alle borstels zijn gelijk!

Bodemborstel = Diepe Reiniging vs. Zwembadrobot = Licht Onderhoud

Het perfecte toestel om aanlaging op bodems te reinigen. Het spaart onze onderhoudsteams veel uren werk EN het maakt het werk lichter.

Professionele Zwembadonderhoud Technicus

Zwemvijver Specialist, Schenk

De BISAM44 Bodemborstels Vijver in Gebruik

De BISAM 44 vijver bodemschrobber werd ontwikkeld als extensie voor een vijverstofzuiger, om grotere oppervlaktes vlot en efficiënt te reinigen. Met een werkbreedte van 44 cm gaat het vijveronderhoud goed vooruit.

Door simultaan te borstelen en te stofzuigen wordt zeer veel tijd bespaard. Door sneller te werken worden er werkuren bespaard, maar ook wordt er minder water verbruikt.

De kosten voor uw vijveronderhoud worden merkelijk gereduceerd.

De roterende cilindrische borstel maakt de aangegroeide biomassa snel en compleet los van de bodem. De gemotoriseerde borstel stuwt vervolgens het losgemaakte vuil naar de aanzuigopening van de vijverstofzuiger. Hierdoor vertroebel je het vijverwater niet tijdens jouw onderhoudswerken.

De elektrische aangestuurde borstel kan met een schakelaar vooruit en achteruit draaien voor maximale bewegingsvrijheid. Met de telescopische steel kan de borstel eenvoudig gehanteerd worden en wordt er ergonomische en energie besparend gewerkt.

Cleardrum Bodemscrubber voor Bisam bodemborstel
Automatische bodemborstel BISAM 44 SET Navicula

Totaaloplossing vijverbodem reiniging

De BISAM 44 is compatibel met de FANGO en de TORPEDO vijverstofzuigers. Indien je bovendien al beschikt over een wandborstel BIBER 22, volstaat het om de BISAM 44 unit te kopen zonder batterij pakket. Neem hiervoor gerust contact op met onze vijverspecialist + Contact LINK, voor een aangepaste offerte.

Afhankelijk van de ondergrond en waterdichting kunnen borstels van verschillende hardheid gebruikt worden. Standaard wordt een zachte borstel meegeleverd geschikt voor EPDM. Maar voor natuursteen tegels of beton kuipen is een hardere borstel aangewezen, die je kan bijbestellen.

De BISAM44 bodemborstels vijver technische aspecten

De BISAM 44 kan geleverd worden met een directe aansluiting op het elektrische net (220/24 volt). Daarmee kan je onbeperkt werken en met behulp van eenvoudige 24 volt soepele kabels kun je het afstandsbereik vergroten (+ 7.5 meter per kabel).

Of het toestel kan voorzien zijn van een Lithium-Ion batterij pakket, die aangeleverd wordt met een opbergtas. Deze batterij is sterk genoeg om meerdere uren te functioneren.

Voor langduriger werken, of op 1 dag meerdere locaties te onderhouden, kan een directe voeding via transformator in optie aangekocht worden. Zie hiervoor de pagina universeel toebehoren vijverborstels.

BISAM WANDBORSTEL NAVICULA 2017 008

Bodemborstels Vijver voor Kristalhelder Zwemplezier

Een zwemvijver is om in te zwemmen, en niemand doet dat graag in troebel water. Bovendien kunnen aanlaging van algen en ander organisch materiaal slipgevaar met zich meebrengen! Vandaar dat de BISAM44 jouw beste maatje wordt tijdens het vijveronderhoud.

Efficiënt, makkelijk in gebruik EN duurzaam. Zo geniet iedereen – jouw klanten, de hele familie en alle zwembad bezoekende vrienden – van een zomer vol zwemplezier, in zuiver water.

Ben je op zoek naar wandborstels voor de vijver? Of wil je ons universeel toebehoren voor deze vijverschrobbers ontdekken? Klik dan op de onderstaande foto’s.

Gemotoriseerd wandborstel en muurborstel tegen groene aanlaging van algen in de zwemvijver voor simpel vijveronderhoud

Ontdek alles over onze Wandborstels Vijveronderhoud BIBER22 door op de bovenstaande foto te klikken!

Universeel Toebehoren voor onze vijverwand en -bodem schrobbers ontdek je hier. Klik op de onderstaande foto!

Oorspronkelijke controller / sturing voor de BIBER automatische wandborstel en BISAM automatische vloerschrobber.