Automatische Vijverborstels voor Wanden, Bodems en Rotspartijen in uw Zwemvijver!

Automatische Vijverborstels

Gemotoriseerde Wand- en Bodemborstels voor de Vijver!

Tegen Groene Aanslag!

Makkelijk te bedienen en ergonomisch verantwoord!

Kristalhelder Vijverwater!

Met 35+ jaar ervaring in professioneel vijveronderhoud weten we exact wat nodig is:

De juiste apparatuur

*contacteer ons voor begeleiding

Garantie: ‘No cure – No pay!’

De duidelijkste garantie van ervaren vakmensen.

Automatische Vijverborstels Houden uw Folie Algenvrij!

In vijvers, zwembaden en zwemvijvers ontstaat er na verloop van tijd begroeiing op de wanden en bodem. Dit is een natuurlijk proces dat in het jargon ‘muurmos’ genoemd wordt. Deze aanlaging bestaat uit algen, biofilm, micro-organismes en kalkafzetting. Ook aan de waterrand, op de boordstenen, trappen en tredes – en zelfs in de spatzone op het omliggende terras kunnen deze organismen vlot gaan groeien.

De mate waarin dit optreedt varieert van vijver tot vijver. Het hangt af van de hoeveelheid zonlicht, waterkwaliteit en type van ondergrond. Zo zal een gladde TPO folie bijvoorbeeld minder aanlagen dan een ruwe natuursteen.

Maar hoe los je dit op?

Handige Vijverborstels BIBER22 & BISAM44

Automatische wand-, rots- en bodemborstels voor zwemvijver en zwembad

Waar dit werk vroeger een lastig en langdurig karwei van handmatig schrobben en scheppen was, wordt dit nu met de automatische muur-borstels kinderspel.

Door de schrobber aan te sluiten op de vijverstofzuiger pomp je het vrijgekomen vuil in één keer weg uit de vijver.

Je moet dus naderhand niet nog eens een paar uren staan scheppen en vegen, of afzonderlijk gaan stofzuigen.

Vlotter werken dus! Bekijk hieronder alvast een mooie demonstratie video hieromtrent.

 

Klik op de onderstaande foto’s om meer product specifieke informatie te ontdekken over deze oplossingen!

Wandborstels Vijver BIBER22

Oorspronkelijke controller / sturing voor de BIBER automatische wandborstel en BISAM automatische vloerschrobber.

Universeel Toebehoren Vijverborstels

Bodemborstels Vijver BISAM44

Automatische Vijverschrobber voor Vlot Lente Onderhoud

Zwembad en zwemvijver professionals weten maar al te goed hoe druk het lente seizoen kan zijn. Met de eerste zonnestralen na de wintermaanden moeten alle zwempartijen er ineens zo snel mogelijk piekfijn bij liggen.

Liefst wordt dit alles in de korte periode van het vroege voorjaar afgewerkt. Vaak zijn dit lange dagen met veel overuren, want waterwerken vragen nu eenmaal een grondige aanpak.

Door slim gebruik te maken van onze automatische vijverborstels, in combinatie met een pro-vijverstofzuiger kan er merkelijk sneller opgeleverd worden.

De resultaten zijn niet alleen beter; uw klant zal bovendien extra tevreden zijn omdat hij snel bediend werd. En dan is jouw team vlugger klaar om het volgende project aan te pakken.

Werk slimmer, vlotter en kost-efficiënt! Kortom, werk beter!

De BIBER 22 automatische wand- en bodemborstel voor professioneel vijveronderhoud van zwemvijver. Dual batterij pack.

Ergonomisch Verantwoord Vijveronderhoud Vermijdt Rugklachten

Zit je met vervelende rugklachten? Of vrees je dat werken met een elektrische onderwater borstel die kan veroorzaken? Maak je geen zorgen! Onze automatische vijverschrobbers zijn ergonomisch verantwoord ontworpen.

Door hun licht gewicht en compact formaat is het werken met deze apparatuur minder belastend voor de rug- en armspieren. Na een lange en meestal koude dag aan de waterkant merk je het verschil al snel. Automatisering van zwembad- en vijveronderhoud is even belangrijk dan voor de rest van jouw buitenwerk.

Automatische Vijverborstels vs. Zwembadstofzuiger

Kan je een zwembadstofzuiger gebruiken als vijverborstel? Het antwoord is neen. We leggen je hier graag uit waarom dit niet kan.

Deze toestellen zijn niet op dezelfde manier ontworpen. Zwembadstofzuigers zijn automaten die enkel rechte oppervlakken aankunnen.

Ze raken onmiddellijk in de knoop, of zelfs stuk, als ze een obstakel tegenkomen. Ik denk hierbij aan de vormgeving van de zwemvijver, plantenmanden, rotspartijen, etc.

De borstelfunctie van een zwembadstofzuiger is ontworpen voor onderhoud, en NIET voor reiniging. Wanneer na de winter er heel wat groene aanslag en slib op de wand en bodem vastzitten, dan kan de zwembadstofzuiger dit niet verwijderen.

Kalkaanslag aan de randen is al helemaal onmogelijk. Met een automatische vijverschrobber pak je deze wel vlot aan!

De BISAM 44 automatische bodemborstel voor professioneel vijveronderhoud van zwemvijver. Dual batterij pack.
Dolphin zwembadrobot en Zwemvijverrobot, S300I model, ideale partner voor flexibel en veelzijdig zwemvijveronderhoud.

Handige Vijverborstels Voorkomen Algen

Het schoonmaken van je zwembad, zwemvijver of andere waterpartij richt zich op zuiver en kristalhelder vijverwater om van te genieten – of dat nu zwemmen of visjes bewonderen is. De grootste verstorende factor daarbij is aanlaging van algen, smurrie en residuele kalkafzettingen. Eens je gedaan hebt met het grovere schrobwerk kan je wel een zwembadrobot gaan inzetten voor dagelijks handenvrij onderhoud. Klik op de foto hiernaast voor meer info.

De voedingsstoffen voor deze algen verwijderen is een van de sleutels om deze problemen te op te lossen. Niemand houdt van die lente algenbloei, toch? Voorkomen is daarom beter dan genezen. Pak je vijveronderhoud aan volgens de seizoenen, en niet enkel wanneer het hoogstnodig – en eigenlijk te laat – is.

Klik op de foto naast dit tekstblok om meer informatie te ontdekken omtrent het voorkomen van algen in je vijver in het kader van water kwaliteit behoud!

Lees je graag nog wat meer omtrent waterbeheer, zowel voor kleinere als grote projecten? Bekijk dan de website van Navicula, DE waterspecialist!

Ontdek onze gemotoriseerde terrasborstels!

Zwembadrobots

Dolphin zwembadrobot en Zwemvijverrobot, S300I model, ideale partner voor flexibel en veelzijdig zwemvijveronderhoud.

Waterkwaliteit Zwemvijver Beheren

Header Collage Biber22 en Bisam44 vijverwand en vijverbodem borstels met toebehoren