Algenpakket

Algen! Zit je ook met een groenige troebele waas in het vijverwater? Is deze de voorbije 3-4 weken opgedoken? Dan heb je de nazomerbloei te pakken. Geen probleem, dat pakken we aan met een eenvoudige remedie in drie stappen.

Efficiënt en zuinig!

Deze remedie is gebaseerd op jarenlange ervaring in algenbeheersing.

Eenvoudig gebruik!

De drie producten zijn op maat samengesteld en voorzien van gerichte maatschepjes.

Volledig veilig!

De producten zijn veilig voor mens en dier.

Algenbloei! Je staat er niet alleen voor!

Algen! Zit je ook met een groenige troebele waas in het vijverwater? Is deze de voorbije 3-4 weken opgedoken? Dan heb je de nazomerbloei te pakken. Geen probleem, dat pakken we aan met een eenvoudige remedie in drie stappen. Deze remedie is samengesteld na jarenlange ervaring in algenbeheersing in vijvers en zwemvijvers.

Remedie & receptuur tegen algen bloei

Stap 1: Vooreerst gaan we de algen te lijf gaan met een natuurlijke minerale oxydatie. Daarvoor gebruiken wij een dosering BIOBOOSTER (stap 1). Dit poeder strooien we uit over het wateroppervlakte en/of op draadalgen. (Grote ‘pakketten’ met draadalgen of organische bodemafval verwijder je best vooraf manueel). Wees niet verbaasd dat er stukken of plakken algen komen bovendrijven. Alles wat je kan afscheppen mag je wegnemen met een netje.

Stap 2: Ongeveer 24-48 uur later gaan we natuurlijke bacterie mengsel introduceren die de afgestorven algen verteren. Dit mengsel verschilt van micro-cultuur mengsels die de vijver over langere termijn stabiliseren. Hiervoor gebruiken wij BACTOGEN. Voor een goede lentestart verwijzen wij naar onze blog artikels.

Stap 3: Zowel het slib, de afgestorven algen, als de nuttige bacteria verbruiken zuurstof. Deze zuurstof wordt nu tijdelijk uit het water onttrokken. Zelfs wanneer je een waterval hebt is het zinvol om wat extra zuurstof toe te voegen. Dit doe je met het product OXYGEN VITAL. De toevoeging hiervan mag 24 uur na de introductie van BACTOGEN gebeuren. Eerst herhalen we deze dosering na 48 uur, daarna halve dosering per week.

Lees wat onze klanten zeggen!

Je moet ons niet zomaar op ons woord geloven.  Luister naar onze klanten. Zowel particulieren als professionele tuinaanleggers.

Bij Navicula kun je terecht voor efficiënte en duurzame producten, waarvan de werking onderbouwd is door wetenschappelijke expertise en jarenlange ervaring. Elk product is jarenlang getest vooraleer het op de markt gezet wordt.

Eerst dachten we, ‘dit komt niet meer goed dit jaar’, maar na enkele dagen was alles opgeklaard. Super remedie!

En betaalbaar!

Fam. Aelterman

We kunnen met deze producten het beheer van onze zwemvijver perfect zelf doen. Maar we het is toch een geruststelling dat we altijd beroep kunnen doen op de expertise van Navicula .

 

 

Fam. Verschueren

Het is een goede zaak te weten dat er een wetenschappelijke reden voor het gebruik van deze producten is. We hebben al teveel ‘poederkes’ gekocht, duur betaald en zonder resultaat.

Nu is dat wel even anders. We hebben nog nooit zo’n waterkwaliteit gehad.

Fam. Strobbe

Dit pakket bevat drie potjes:

 

BIOBOOSTER

(6 m³)

BACTOGEN

(6 m³)

OXYGEN VITAL

(24 m³)

Wat is die nazomer-najaarbloei?

 

Elk jaar volgen verschillende soorten algen elkaar op in normale cycli. Meestal gebeurt dit zonder dat je daar iets van merkt. Dit jaar is deze natuurlijke cyclus echter verstoord.

Door de lange droge periode en hete zon zijn veel ecologische processen wat versneld. Je merkt dat wellicht ook in de vroegere en/of kortere bloei van verschillende tuinplanten.Dan zijn daar in augustus plots die koude weken met behoorlijk wat neerslag op neergedaald. Die combinatie heeft een onevenwicht in de vijver veroorzaakt, waar sommige algen van geprofiteerd hebben.

De algengroep die bloeit kan verschillen van vijver tot vijver. De meeste vijvers hebben echter te maken met een lichtgroene, troebele waas soms fijn vlokkige nevel in de waterkolom. Andere kunnen wat meer draadalgen vertonen. Maar met deze methode pak je beide groepen aan door aan de minerale basis zaken bij te sturen. Want daar is het onevenwicht ontstaan.

Goede waterkwaliteit voor mijn vijver.

Het belang van mineralisatie van vijverwater!

Veel vijvers ondervinden de laatste weken een algenbloei. Dat komt door de combinatie van een lange droge periode gevolgd door koude en natte weken. Je kan dit op twee manieren aanpakken. Lees hier meer over algenbeheer.

Belangrijk en veelvoorkomende vragen!

Is deze remedie geschikt voor mijn vijver?

Deze remedie is van toepassing op alle types van vijvers, maar de doseringen kunnen verschillen. Dit pakket werd specifiek samengesteld voor kleine tuinvijvers, vijvers met beperkte visbezetting en waterornamenten.

Typisch formaat: van 6-12 m³ watervolume of voor ondiepe vijvers (< 40 cm): 12-14 m² oppervlakte.

Voor grotere vijvers, koivijvers en zwemvijvers zijn er grotere verpakkingen beschikbaar in onze webwinkel.

Voor biozwembaden bestaat er een apart gamma. Neem contact met ons op.

Voor klassieke zwembaden: neem contact op met uw installateur!!!

Moet ik eerst stofzuigen?

De methode begint met oxydatie. Als er een grote hoeveelheid organisch materiaal in de vijver zit, wordt het gros van de oxydatieve producten daardoor opgebruikt. Het kan dus zijn dat je meer nodig hebt dan wat voor deze verpakking berekend is. MOET je dus stofzuigen? Bij voorkeur wel, maar het verhindert niet dat de algen bloei ook geöxideerd wordt. Als NIET stofzuigt is het nog zoveel meer van belang om getrouw de Oxygen Vital toe te voegen.

Is dit schadelijk voor mijn vissen of andere waterdieren?

Alle oxydatieve producten, zoals BIOBOOSTER, kunnen in hoge dosis schade toebrengen! Daarom is het belangrijk om de doseringen strikt te volgen. De producten dienen gelijkmatig verspreid te worden. Let er ook op dat u geen grote ‘pakken’ op de vissen of dieren strooit. Maak ook geen hoopjes dit product.

Mag mijn hond nadien nog van het vijverwater drinken?

Ja, eenmaal de producten uitgewerkt zijn, blijven er geen giftige stoffen achter. Dit maakt het grote verschil tussen onze producten en de ‘vage poedertjes’ van weleer.

Zolang de stof werkzaam is, zie je een lichte bellen-schuimvorming. Tot dan is het beter uw viervoeter naar zijn drinkbakje te verwijzen, maar dat zullen ze wel uit zichzelf doen.

Mag ik dit product met mijn EPDM waterdichting gebruiken?

Geen probleem! De producten zijn met goed gevolg getest op alle gangbare waterdichtingen en folies. De producten mogen gebruikt worden op Polyester, Acryl, Epoxy, EPDM, TPO, HDPE, PP, Zwembad-beton, PU, rubber, inox/RVS en PVC.  Heb je een andere dichting? Neem gerust contact op met ons.

Dit gezegd zijnde is het beter geen hopen oxydatief product op 1 plaats te laten liggen. Hoewel de dichting niet geschonden wordt, kan een verkleuring ontstaan. Gebruik de producten altijd volgens de handleiding.

Heb je nog vragen!?

Mochten wij nog niet alle vragen beantwoord hebben, neem dat zeker contact met ons op. Wij staan klaar om jouw vragen te beantwoorden. Je mag altijd een digitale foto van jouw waterpartij doorsturen.

Voor andere problemen of vragen rond waterkwaliteit, vijvers of waterplanten kan u ook bij ons terecht.

Available on backorder

Zwemvijver Robot S300i Bio Dolphin

Zwemvijver Robot S300i voor krachtig onderwateronderhoud van de zwemvijver.

De S300i Bio Dolphin Bio Robot voor Zwemvijvers

Een excellente assistent voor de tweede fase van het onderhoudsprotocol voor de zwemvijver.

Uitermate geschikt voor zwemvijvers met meer bladval door de grote filtermand in plaats van de vlakke filtercartouches van de M5.

Pluspunten: geschikt voor zwemvijver, natuurlijke vijver en vooral biozwembad; werkt op liners/folie en vlakke ondergronden; grote verzamelkorf voor bladval en sequentiële verwijderbare filters; swivel-kabel verbinding tegen verknopingsproblemen.

Minpuntje: traptredes zijn niet zijn sterke kant. Het toestel is dan ook wel meestal groter dan de meeste trappen breed zijn. Gelukkig zijn trappen makkelijk toegankelijk en snel geveegd. Voor stenen traptredes: bekijk ook eens de Jet3 Motorscrubber met natuursteenborstel.

Leveringstijd: typisch 1 à 2 weken. In het hoogseizoen kan dit oplopen tot 4 weken! Bestel dus tijdig!

Verzendingskosten: meer info!

Sale!